CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7319|Reply: 37

Smart Watch apa korang guna tiap daily

[Copy link]
Post time 17-9-2020 10:47 AM | Show all posts |Read mode
Aku nak tanye pendapat tentang Smart Watch yang ade pedometer, bole track heart rate/step ape semua tu. Tergerak hati nak beli Fitbit versa 2 tapi nak tau jugak kot ade forumer gune okay ke fitbit atau ade brand2 lain yang okay?. or sebenarnye takyah beli mahal yang bawah 500 pun okay?

Dan lagi smart watch yang dekat shoppee lazada pun byk murah, korang yg pernah pakai die punye calculation accurate tak?. Fungsi penting aku nak ade heart rate, step, calorie counting, jam tu je. .aku tak hardcore exercise tapi jogging2 tu ade la..lebih pada nak jaga perhati jantung. kot ade bole share yang okay price bajet 700 ke bawah


.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 10:57 AM | Show all posts
brand amazfit disyorkan..bole survey2 tgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Fossil hybrid

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna Huawei sebab sleep tracker dia padu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by biskutraya at 17-9-2020 07:02 PM

Biasenye yang mur2 dia takde gps tracker kt jam je. Tapi ok je kalau u juz nak tgk heart rate. Garmin, fitbit bwh 700 dh boleh dapat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nampak kat Samsung website..aku pernah guna xioami.. Rosak.. Skrg aku guna hybrid fossil.. Tracking tido semua.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by gigihadid at 17-9-2020 08:05 PM

Iolss pkai huawei band 4 pro.. Ade gps skali.. Beli kt shopee hrga rm 189.. Lps pkai 2 ari ade kluar line biru kt screen, trus pi huawei servis center.. Huawei tukar yg baru trus.. Lps tukar baru trus ok smp skang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-9-2020 07:37 PM
Aku nampak kat Samsung website..aku pernah guna xioami.. Rosak.. Skrg aku guna hybrid fossil.. Track ...

Xioami made in china... barang dari sana x thn lama tapi murah
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 17-9-2020 08:53 PM
Xioami made in china... barang dari sana x thn lama tapi murah

Masa beli tu dlm rm80 juga.. Huhuhu.. Skrg tengah tgg sale hjg tahun.. Berkenan sangat2 fossil gen 5.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya baru bli GX smart watch. Dlm usia2 hujung 30an rasanya dh perlukn bnda tu utk monitor my health

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Garmin vivoactive.
Senang nk track aktiviti kecergasan ,
heart rate dan lain2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Fossil sport smartwatch. Tali silicone leh tukar. Now tali tengah promo kat butik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Xiaomi 4.
Bateri thn 4weeks.
Last year beli dkt shopee rm117.
Last week beli utk bapakku rm70+.

Steps accurate
Sleep tracker pon

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by redapple10 at 18-9-2020 06:03 AM

Huawei gt2 .. kalo pandai cari kat lazada harga rm700 dh boleh jumpa..official harga rm799 or brand amazfit. Yg dua ni bateri tahan lama. Even apple watch n galaxy watch pun kalah.
Kalo xnak jenis smart watch, samsung fit e (rm100+) or garmin vivoactive (rm699).
Cuma garmin vivoactive ni harga dah boleh sambar huawei gt2 . But if u serious about fitness tracking, this is the one. I baca review garmin is better than fitbit but its all about personal preference la kan and also budget.
Kalo nak all rounder smartwatch budget sederhana i rekemen huawei. Last 2 weeks i obsessly tgk review kat utube between gt2 n galaxy watch 3. Almost sambar gt2  cos my budget below rm800 time tu and gt2 tick all the boxes, tp husband kata dia nak belikan so i amik galaxy watch 3 kuikui.
Amazfit pulak i xminat bcos of design terlalu macho n mostly review part heart rate tu less accurate compare tu brand lain. Ntah la i part heart rate ni agak cerewet sikit.
But if u pakai iphone, i highly suggest amik apple watch 3. Simple interaction n highly accurate esp heart rate n exercise feature tu.
Baru je bukak tiktok, dah ada iklan smartwatch huawei yg latest. Design mcm apple watch.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Cenderakirana9 replied at 17-9-2020 12:38 PM
Guna Huawei sebab sleep tracker dia padu

Harga berapa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Forerunner garmin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:22 AM | Show all posts
Fossil smart watch..gen4 je..xmampu gen5 @sarah82

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 18-9-2020 10:22 AM
Fossil smart watch..gen4 je..xmampu gen5 @sarah82

Org tu tak apa.. Dia dpt hadiah.. Kita ni terpaksa la kerja keras nak beli....huwaaa.. Reward utk sendiri sendiri sebab dah 327 hari bekerja tanpa sehari pun cuti.. Huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 18-9-2020 10:22 AM
Fossil smart watch..gen4 je..xmampu gen5 @sarah82

Org tu tak apa.. Dia dpt hadiah.. Kita ni terpaksa la kerja keras nak beli....huwaaa.. Reward utk sendiri sendiri sebab dah 327 hari bekerja tanpa sehari pun cuti.. Huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
syidasaleh replied at 18-9-2020 09:57 AM
Harga berapa eh?

I guna yang smart band tu je. Harga bawah rm 300
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 08:59 AM GMT+8 , Processed in 1.490383 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list