CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: olaoli

Misteri waze di Pulau Langkawi

  [Copy link]
Post time 15-9-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 15-9-2020 11:07 AM
menara tinjau ada ko tengok berjaga ke tak?
maksudnya ada tak orang datang atau terbiar je?

hurm..dh lama gila weh ...citer 10thn lepas nie...masa tuh aku rasa mcm.ada nmpk guard..tp dia mmg pndg kami pelik.lah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-9-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 15-9-2020 11:08 AM
Resort tu function lagi ke Ola?

X sure plak u. Sebab sebelum sampai ke atas kitorang buat u turn dah. Serammm. Cuma bila baca kat gugel, ada caretaker je kat pagar resort.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 12:06 PM | Show all posts
takkan dah tutup d'coconut hill resort tu...dua taun lepas aku menginap sana
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 02:16 PM | Show all posts
tgk kat agoda ade lg d coconut hill resort
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 02:53 PM | Show all posts
Edited by razfira0707 at 15-9-2020 02:56 PM

gunung raya tu bukan ade resort cantik ke.. mat saleh suka gi situ.. boleh seksi2 .. lepas tu boleh mendaki gunung raya
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik tergerak nak turun.. buatnya tiber keta rosak... lagi naya
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 15-9-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
JulietTheOrange replied at 15-9-2020 02:16 PM
tgk kat agoda ade lg d coconut hill resort

Ada lg tapi x bole booking. I try tadi heheh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
I x rasa resort tu keras. My experience sebab waze tetiba ajak i naik gunung raya tu yg i heran
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-9-2020 04:20 PM | Show all posts
zulka replied at 15-9-2020 12:06 PM
takkan dah tutup d'coconut hill resort tu...dua taun lepas aku menginap sana

try la booking. ehhehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 10:46 AM | Show all posts
Sebagai bekas penduduk Langkawi, iuols speku Waze bawak u kembali ke Cenang

1)Ikut route Bukit Malut. A lonely hilly drive tapi kalau cuaca cerah, cantik siot view especially area TLDM. Sapa tak besa dgn jalan ni pastu rasa hilly road ni neverending

2)Ikut route Kelibang-Ulu Melaka. Jalan ni berbukit. Kurang sunyi dari hat pertama tapi still can be sunyi especially petang2

Meols speku masalah Waze yg unreliable saja tu. Atau waze bg option tu sebab ada accident dsb. To me, jalan2 kat Langkawi semua interconnected so ok ja rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 10:53 AM | Show all posts
Bila I baca semula cerita tt, I rasa memang Waze bawa tt ikut kanan ke Kelibang. Pastu kanan lagi ke arah Kg Kumpulan. Pastu kanan lagi naik Gunung Raya.

Misterinya ini; awat Waze pandai2 bawa tt naik Gunung Raya? Ha...ini misteri.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikhlas ckp, i x suka guna waze. Klu time peak, dia suka bawa jln mengarut2 yg jauh.

Lebih suka guna maps.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 02:38 PM | Show all posts
penah naik gak gunung raya tuh..
view dr atas mmg cntik klu xberkabus..
menara tinjau tuh ade org jaga n kene bayar..tp time kami p berkabus ja..org yg jaga tuh ckp klu naik pon nk tgok apa..berkabus jaa..
resort kt ats tuh x beroperasi dah..
tp serius mmg sejuk kt ja ats tuh..
mcm genting highland laa..
cuma xdiexplore cm genting la...
klu xberkabus..boleh tgok pekan kuah ngan clear dr situ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2020 03:03 PM | Show all posts
Jiddin replied at 17-9-2020 10:53 AM
Bila I baca semula cerita tt, I rasa memang Waze bawa tt ikut kanan ke Kelibang. Pastu kanan lagi ke ...

ahhaha ni yg misterinya jiddin. masa korner ke kanan tak nampak signboard, bila turun baru nampak tulisan ke gunung raya tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:17 PM | Show all posts
bukan gunung ni ke yg penah ade kes campak mayat budak tu. tak ingat dah kisah tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:06 PM | Show all posts
mizruncing replied at 17-9-2020 03:17 PM
bukan gunung ni ke yg penah ade kes campak mayat budak tu. tak ingat dah kisah tu

Ye betol. Itu bukan kes pertama namun tidak jua banyak kali. Gituh....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2020 10:48 AM | Show all posts
Jiddin replied at 17-9-2020 09:06 PM
Ye betol. Itu bukan kes pertama namun tidak jua banyak kali. Gituh....

macam menarik pulak kisah gunung raya nih
mendengar namanya jer dah menerbitkan rasa misteri teramat
ada cerita ke? cer citer
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 02:25 PM | Show all posts
Kami pun pernah terkena...
time tu hampir magrib...
tetiba dah sampai pertengahan gunung raya..
sekali ada benda melintas... mcm biawak...
tp sebesar buaya.... jln pulak tu penuh semak samun...
terus patah balik....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 02:26 PM | Show all posts
edoraixora replied at 18-9-2020 10:48 AM
macam menarik pulak kisah gunung raya nih
mendengar namanya jer dah menerbitkan rasa misteri tera ...

sebelum naik ada gerai nasi arap... sedap katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 02:29 PM | Show all posts
Jiddin replied at 17-9-2020 10:46 AM
Sebagai bekas penduduk Langkawi, iuols speku Waze bawak u kembali ke Cenang

1)Ikut route Bukit Ma ...

betul tu....pusing la jalan mana pun... tetap sampai...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-6-2023 10:41 PM GMT+8 , Processed in 0.107062 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list