Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
8109
View
49
Reply

[Tempatan] Cina DAP Teresa Kok - Ujian Covid Buang Masa Saya di Sabah

[Copy link]

Author: whitemagic       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2020 09:14 AM | Show all posts |Read mode
https://ttkm.com.my/2020/09/13/u ... aya-teresa-kok/amp/

“Ujian Covid-19 buang masa saya!” – Teresa Kok



Oleh : Teresa Kok
Saya tiba di Sandakan pada dua hari yang lepas. Bila saya ingin keluar lapangan terbang Sandakan, saya diminta oleh pegawai kesihatan untuk pergi ke kaunter semakan Covid.
Saya diberitahu bahawa saya perlu menjalani ujian Covid, kerana dalam jawapan borang kesihatan masuk ke Sabah, saya tandakan “ya” dalam soalan samada saya mempunyai simptom Covid. Aiduh! Pembantu saya silap semasa isi borang saya di KLIA.
Lepas itu, YB Vivian Wong, ahli parlimen Sandakan pun bawa saya ke Hospital Besar Sandakan untuk menjalani ujian Covid. Ini adalah ujian Covid yang ketiga yang saya buat dalam tahun ini.

45 minit kemudian, pegawai hospital panggil pembantu YB Vivian Wong bahawa ujian menunjukkan saya bebas daripada Covid. Tentulah!! Ujian yang buang masa saya.

Tulisan ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mewakili pendirian Buletin TTKM – Editor




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-9-2020 09:20 AM | Show all posts
pembantu tu buat silap
dia sepatutnya didesak supaya letak jawatan
viralkan kesilapan dia
sebarkan ke seluruh dunia
jangan beri dia kemaafan
kesilapan dia terlalu besar
sila letak jawatan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:22 AM | Show all posts
tak tahu pulak dia yang dia  buang masa frontliner nak check  tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:26 AM | Show all posts
tak pernah nya pandai bila kuar statement dia nih...tapi pelik asyik menang je kat area umah aku nih!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:42 AM | Show all posts
pujaan axl_bach
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
tu level pemikiran pemimpin cina dap yg macai sanjung sgt
mujur tumbang 22 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:44 AM | Show all posts
Tue namanya bodoh. Form pon suruh orang isi.

Padan muka.

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
thread mcm ni  dijamin macai tak sanggup buka
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:45 AM | Show all posts
Lain kali isi borang betul2..
Tidak la buang masa frontliners lain dan wang rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:47 AM | Show all posts
So?
Kene sujud syukur ke?
Rapid test je ke?
X buat PCR?
Sendiri dah tulis ade simptom (or pembantu sbb tgn sendiri xbleh menulis),
xleh salahkan org lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:51 AM | Show all posts
macai kompom tak masuk....
tak kan la macai nak baca tentang kebodohan yb diaorg...


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:55 AM | Show all posts
cina busuk pelampau ni nak kena teruk aku rasa....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayam xnak back up ka pembantu kok ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 10:53 AM | Show all posts
pembantu dia yg silap tapi seolah nk tuding ke frontliner plak
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 10:54 AM | Show all posts
Pembantu dia buat silap, pecat je lah. Apa bengap punya PA tick borang pon salah. Lepas tu mmg kena la uji covid sbb kau cakap ada simptom. Dalam hal ni, KKM buat kerja secara professional. Nyonya ni xpayah nak over sgat yah! Dodol bila2 masa jah boleh lahar kau.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 10:57 AM | Show all posts
Sendiri buat silap ( pa jadi scapegoat), boleh plak komplen buang masa dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 11:58 AM | Show all posts
minum 1 sudu tea minyak sawit hari hari utk kesihatan katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 12:54 PM | Show all posts
Masa dia aje dia fikir, masa orang lain??
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 01:01 PM | Show all posts
tapi dodol tak nak lahar

parti rasuah pujaan dodol kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x_____bukan____namanya (diisi sendri)

Ni jenis bos sign surat x baca, pastu xnk mengaku salah sendri
Xpon jenis appky suruh org isikan, kalau failed salahkan tukang isi.

Nasib bukan salah najib
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list