CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: SY_Mumi

[2020] DUNE

  [Copy link]
Post time 16-9-2020 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 12-9-2020 12:28 PM
Bukan vhs uol , ni zaman conan the barbarian , iol tak jumpa vid yg clear . Yg tu jer tinggal  . Y ...

U tgk ke conan the barbarian? I suke tgk youtube channel JM. Anak2 die comei. Sorg girl sorg boy. Mula2 x sure, dua2 rambut pjgkan haha.

PW i recall movie paling awal comedy kot x silap.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-9-2020 07:27 PM
U tgk ke conan the barbarian? I suke tgk youtube channel JM. Anak2 die comei. Sorg girl sorg boy.  ...

Tgk uol masa tu kat pawagam... dpt tgk besar2 lagi
Tapi secara peribadinya iol suka tgk dia berlakon jd miami man dalam movie the bad batch. Movie dia paling lawak , Aquaman

PW tu apa uol?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 16-9-2020 07:51 PM
Tgk uol  masa tu kat pawagam... dpt tgk besar2 lagi
Tapi secara peribadinya iol suka tgk  ...

U junkie jason mamoa rupenya hehe..i pun x sangka Aquaman tu 60% comedy 40% action haha!
Patrick wilson la u...

Eh u dah jenguk thread sream 5 x? Dengar cite watak sydney ni mcm ade masalah.

Patut mcm pernah nampak Timothy die berlakon dlm Little Woman. Tp i x tgk lg movie ni. Versi winona ryder pun x tgk lg. Timothy ni pandai ckp french menari ballet.

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-9-2020 10:28 PM
U junkie jason mamoa rupenya hehe..i pun x sangka Aquaman tu 60% comedy 40% action haha!
Patrick  ...

Jm ni kelakar sebenarnya, tapi sebb paras dia tu mmg sesuai citer fantasy, so mmg asik kenatype cast jerlah.. citer normal dia macam tak sesuai..tak tau napa, kesian pulak. Dia pun ada cita2 nak berlakon citer romantik2.  Hahahaha

I luv patrick gak hehehe , tgk dia berlakon dalam phantom of the opera kat pawagam lama dulu, mmg sekali jer kot pengalaman tgk opera kat wayang sbb mana ada dah citer mcm tu. Melainkan betul2 tgk opera betul2 punyer. Sore dia best kot...  dalam lembut ada tegasnya. I loike!

Scream 5 ? Movie baru ka? Sbb mmg tgk gak franchise tu.  Rasa nak hempok2 jer..  genre slasher ni mmg best ajer... cliche2 pun kalau pakai susun ok jer...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 16-9-2020 10:40 PM
Jm ni kelakar sebenarnya, tapi sebb paras dia tu mmg sesuai citer fantasy, so mmg asik kenatype ca ...

Cite romantik?? Hhhmmm no komen ahaha. Tp angie jolie pun same jgk slalu kena typecast but i dun mind. Watak die semua coolcat x pernah jd nerd haha. Rajin u tgk wayang yea? Patrciknya psl.Lame dah x terjah sana.

Yes u slasher movies ni meletop tahun 90an. Since then dah lame dah pupus. Versi sendu2 je kluar. I can't imagine kalau neve campbell x pegang watak sydney. Kalau org lain jd sydney i x tgk la. How could they?? U x prasan ke thread Scream 5? Penat je i bukak.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-10-2021 12:53 AM | Show all posts









Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-10-2021 12:55 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2021 02:13 AM | Show all posts
masuk Malaysia tak filem ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2021 11:16 PM | Show all posts
Rhyno replied at 13-10-2021 02:13 AM
masuk Malaysia tak filem ni?

sedang ditayangkan di pawagam ....TGV
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 04:22 PM | Show all posts
dah tengok dah citer ni. tp erm ntahle aku bukan woke mana pun tp aku rasa macam tak selesa la, sbb citer ni macam agungkan white colonizer. si hero tu dicanang-canang oleh penduduk planet tu bakal penyelamat diorg.  

Timothee ni aku rasa macam kurus + nerdy sgt la utk bawak watak penyelamat tu. gagah lg zendaya. ada satu scene tu berlari kat gurun aku tengok timothee tu macam alahai kene tolak angin pun jatuh.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Terpesona dengan dak temotay celamat
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2021 10:19 PM | Show all posts
Edited by alesandra at 21-10-2021 10:22 PM

permulaan citer ni sgtla membosankan.slow.mungkin sbb ada terbaca review filem ni bakalan mengantikan star wars.ihhhh tolongglahhjadi masa mula2 tu hebat jugakla mencarut dlm hati.apa gila diorg buat filem sebosankan ini. tapi  bila bapak paul tu mati bolehla hadam sikit.bolehla tunggu sambungan part 2,3 nanti.timothee tu kalau umur aku belasan thn sah2la aku tergila-gilakan mcm tergilakan abam joni dulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 11:17 AM | Show all posts
annehuda replied at 18-10-2021 04:22 PM
dah tengok dah citer ni. tp erm ntahle aku bukan woke mana pun tp aku rasa macam tak selesa la, sbb  ...

ok lah tu sesuai  dengan Timothee yang kurus .sebab dalam novel sebab Paul umur 15 tahun muda remaja...sesuai lar sebab kurus

tak macam Dune versi 1984 dalam novel umur Paul 15 tahun...bila di buat filem ...umur dah macam 25 tahun..nampak tua.

Dennis berjaya updatasi terbaik novel Dune..

baru half buka kan ..tak sbar tunggu part 2

dan tak sabar nak tunggu Dune Messiah
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 11:20 AM | Show all posts
alesandra replied at 21-10-2021 10:19 PM
permulaan citer ni sgtla membosankan.slow.mungkin sbb ada terbaca review filem ni bakalan mengantika ...

tak sabar tunggu Part 2

Part 3 mesti  Dune Messiah - yang ni best...perang antara Paul dan Emperor

x sabar nak tunggu siapa akan bawa watak

Emperor
Princess Irulan
Fyed

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2021 09:14 PM | Show all posts
mat_arof replied at 22-10-2021 11:20 AM
tak sabar tunggu Part 2

Part 3 mesti  Dune Messiah - yang ni best...perang antara Paul dan Empero ...

owh ko follow novel ke?aku tak kisah spoiler..nak tanya satu je benda.mak paul.. jessica tu ok2 je kan?dia bukan traitor?sbb masa ending  pandangan mata dia sesuatu sgt
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 02:10 PM | Show all posts
Edited by True-X at 25-10-2021 02:14 PM

overrated..overhyped....

movie ni lebih pada mood drama backgroudkan space...
bukan space action movie...
jalan crita agak slow.... dan adrenaline rush for war scene, running scene tak sampai excitement dia..
character built up pulak all mcm briefly je....

aku rase lagi best kl Dune ni buat tv series.... lagi banyak detailing leh masuk. boleh deep intro each character. esp Lady Jessica background,,,, watak dia paling interesting sekali bagi aku...
orang kata GOT+STARWARS ... bagi aku x sampai laaa.... ape tah lagi nak tahap LOTR+STARWARS..... jauh bertiang2...

aku check director,,, rupenyer the same director Blade runner 2049 dan Arrival - aku tengok both movie,,,, mmg kene fokus mood drama dia... not for the action..  


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:24 AM | Show all posts
Citer ni klu tak kerana pelakon yg mantap orang akan cakap bosan tapi sebab intensity of the acting yang banyak menyelamatkan movie ni.. aku paling suka watak Rebecca Ferguson suka cara dia bawak watak mak Paul... si Thanos nampak sikit tua bila bab aksi.. fun fact Filem ni dikatakan idea nya diciplak oleh Star Wars si Oscar Isaac dapat berlakun dua2 filem..

All in all klu ikut 1984 punya filem tak silap satu movie jer tapi kali ni pengarah buat part 1 dan ada part 2 base on novel ke hapa ntah dia kata tak mungkin untuk rangkumkan semua dalam satu filem so tunggu la part 2 nanti tapi pada aku tak la mengecewakan sangat.. tapi bila aku tgk balik yang versi 80an tu aduhai.. nak2 bila askar2 tu on kan shield dia dah rupa agar2 kering dah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:34 PM | Show all posts
Edited by True-X at 26-10-2021 12:35 PM
buragazz replied at 26-10-2021 11:24 AM
Citer ni klu tak kerana pelakon yg mantap orang akan cakap bosan tapi sebab intensity of the acting  ...

kan ade scene yg Leto cakap dia sebenarnya nak jadi Pilot,, dia tak nak jadi Duke.... dlm Star wars dia pon dh jadi Pilot...... maybe plot twist.. sebenarnya Poe Dameron adelah Leto Atreides..

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:45 PM | Show all posts
Edited by tripleid at 27-10-2021 02:46 PM

Part 2 dah confirm chuols..

‘Dune: Part Two’ Is Official: Denis Villeneuve’s Sequel Set at Warner Bros. with Theatrical Release
Ryan Lattanzio
Oct 26, 2021 2:07 pm


"Dune"-Warner Bros.

After much anticipation, Denis Villeneuve will at last get to finish his two-part adaptation of Frank Herbert's novel.

Denis Villeneuve will finally get to fulfill his two-part adaptation of Frank Herbert’s novel “Dune.” Following an opening weekend at the box office of $41 million-plus stateside, Legendary Entertainment has officially given the greenlight to “Dune: Part Two.” That’s great news for fans of the first film, which opened on October 22, because it begins with the title card “Dune: Part One” and ends on a cliffhanger as Paul Atreides joins the Freman at the film’s end to bring peace to the desert planet of Arrakis. Warner Bros. will release “Dune: Part 2” in theaters October 20, 2023.

PerDeadline: “We understand that a key point of negotiations between Legendary and Warner Bros was that Part 2 of this cinema spectacle would be given a pure theatrical window; no day/date HBO Max release plans are in the mix.”

Globally, “Dune” has earned $220 million and counting at the box office. Warner Bros. was waiting to see how well the film performed at the box office and on WarnerMedia-owned HBO Max before giving the official go to director Villeneuve, who’s already well at work on the script for “Part Two.”

Denis Villeneuve Is Here to Explain Why Duncan Idaho Is 'the Best' Name, Internet Be Damned
Stellan Skarsgård Loved His 20-Pound 'Dune' Body Suit So Much He Asked for More Nude Scenes
“I just received news from Legendary that we are officially moving forward with ‘Dune: Part Two,'” Villeneuve said in a statement. “It was a dream of mine to adapt Frank Herbert’s ‘Dune’ and I have the fans, the cast, and crew, Legendary and Warner Bros. to thank for supporting this dream. This is only the beginning.”

Toby Emmerich, Chairman Warner Bros. Pictures, added, “Denis Villeneuve has crafted a film that is both visually extraordinary and emotionally transporting, as evidenced by its global success both critically and at the box office. We are thrilled to continue on this journey with Denis and his cast and crew, and our partners at Legendary, and can’t wait to bring the next chapter of this epic tale to theaters in October 2023.”

Still, throughout the film’s long-running press tour, beginning while the film was in post-production during lockdown and continuing through the film’s world premiere at the Venice Film Festival, Villeneuve remained confident he would get the chance to make Part Two. As the director told Total Film magazine, “There’s no such thing as ‘Dune 1’ and ‘Dune 2.’ It’s ‘Dune: Part One’ and ‘Dune: Part Two.’” Villeneuve said that he only agreed to direct Herbert’s novel for Warner Bros. and Legendary if they let him split the book into two parts. It would have to take a total box-office disaster for “Part Two” not to get made. Earlier this week, Warner Bros. CEO Ann Sarnoff all but confirmed the sequel was happening.

“We have been hearing in the past few decades that it’s not possible to adapt this book, and that it’s an impossible task. I think that in the back of the mind of the studio, it’s still the same!” Villeneuve recently told Total Film. “The first thing was to prove that there was a beautiful, popular movie that can exist, and I think that I proved that — everybody at Warner Bros and Legendary, they are 100 percent behind the project. They feel that it would need a really bad outcome at the box office to not have a ‘Dune: Part Two,’ because they love the movie. They are proud of the movie, so they want the movie to move forward. And they still did half of it. So, you know, I’m very optimistic.”-IndieWire

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 08:37 AM | Show all posts
True-X replied at 26-10-2021 12:34 PM
kan ade scene yg Leto cakap dia sebenarnya nak jadi Pilot,, dia tak nak jadi Duke.... dlm Star wars ...

Hahaha... ala2 into the spider vers gitcheww... orang sama watak berbeza dalam versi kehidupan lain kekdahnya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 01:21 PM GMT+8 , Processed in 1.860401 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list