Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2325
View
28
Reply

Apakah amalan dan tabiat kita dalam perniagaan?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-8-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 1-9-2020 07:04 AM

Salam...


I pegi bookstore.. tetiba i ternampak buku ni. RM15 je..but few lines yang I rasa sangat manfaat... dia sebut pasal amalan yg berkat.. berkat ke tak apa kita buat ni... Im not ustazah neither extremist or anything. Tapi I think, ramai yg termasuk I kadang terlupa. So kenapa tak i share benda yg elok untuk kita semua, so U all sharelah amalan you all selain you must be knowledgeable, business minded, connections yg ramai, boldness, promotions, marketing yang tip top. Is that all yang memastikan kita berjaya dlm perniagaan?

What have we done our best to improve ourselves, going back to the basics and get things done the way it is? kenapa org yg kita x expect berjaya dalam perniagaan boleh berjaya?

So apa amalan or tabiat yg kita buat seharian utk pastikan perniagaan kita ni berkat? share ur experience ok.

Nite nite.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 31-8-2020 11:29 PM | Show all posts
apa nama buku tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 31-8-2020 11:29 PM
apa nama buku tu

kita x tepek kat page 1 sbb xnak nampak mcm topik agama la pulak... anyway ni buku dia..ok je amek mana yg boleh...of coz knowledge and efforts diperlukan.. just sambil sambil... mybe i dah tua so i cari benda benda gini kot cili
IMG_20200830_164340.jpg
IMG_20200830_164358.jpg
IMG_20200830_164347.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 31-8-2020 11:50 PM
kita x tepek kat page 1 sbb xnak nampak mcm topik agama la pulak... anyway ni buku dia..ok je amek ...

apa pun tak nampak.. share biarlah ikhlas
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Keberkatan tu penting. Kalau tak banyak mana pun duit yg kita dapat takkan rasa cukup. Sebagai penulis, saya memang byk belajar dari kesilapan. Skrg saya dah mula minta keizinan kalau nak ambil mana-mana info dari internet.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat sedekah subuh..
Bangun pagi..perkara pertama..bersyukur..
Lepas tu disamping doa tuk diri sendiri..sedekah kan doa juga untuk orang lain selain tuk ibu bapa..

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2020 08:58 AM | Show all posts
I ada baca kisah pengutip sampah, Mohd Azlan Abdullah. Kehidupan berubah sekelip mata hasil dari amalan dan sikap beliau.

Menceburi bidang hartanah. Dalam masa few months beliau mampu membeli lot tanah 300k.

Antara amalan beliau yg I baca

Sentiasa menjaga kebajikan ayah dan mak

Bersedekah

Membaca Quran

Solat Dhuha

Bersangka baik

Jaga silaturahim

Pemaaf

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 10:00 AM | Show all posts
baik berniaga atau kerja kena amanah
amanah pada tanggungjawab
luas utk dipikirkan
bukan sekadar mencoret karangan panjang panjang tapi prektik pada usaha kita itu perlukan komitmen dan konsisten yang tinggi.

tiada usaha tiada rezeki..tapi jika dah takde rezeki tu means tiada rezeki..usaha pun tak guna. cari lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kita jugak kena train otak kita utk bersangka baik walau apa sekali pun. Minda sihat.. nanti aura baik baik mai la... regardless siapa kita or apa kita buat. So i think.. org bijak akan selalu mencari ilmu xkira dari buku ke apa ke utk to be in a better level and so on.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Buku2 aku dh smpi Brunei,Indonesia,Korea,Singapore,Thailand dan Amerika dah ....Skrg depa busy translate ke English,Arab,Korea n Japan.Nk baca free pi library .3 PM Malaysia dah baca buku aku.Korang bila lagi ??????
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 05:41 AM
Buku2 aku dh smpi Brunei,Indonesia,Korea,Singapore,Thailand dan Amerika dah ....Skrg depa busy trans ...

Apa nama buku...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 6-9-2020 07:27 AM
Apa nama buku...

Tanya MEDANGMRU aku bg dia satu ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:10 AM
Tanya MEDANGMRU aku bg dia satu ....

Medangmuru sapa...
Panggil lah dia masuk sini...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 6-9-2020 09:21 AM
Medangmuru sapa...
Panggil lah dia masuk sini...

Baru join Cari ke makcik ..............
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:22 AM
Baru join Cari ke makcik ..............

Ye..semalam baru joint pokcik..
Medangmuru tu orang kaya ada nama lain tak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:27 AM
Nama sbnr dia bukan ACEHAND.

Kena pm dia ke ni..
Ahhhh...tak mo lah..
Nanti kata aku nk ngorat pulak...

Xper lah..kalau dia baca..nnti boleh sembang sini..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:28 AM
Makcik dh mkn ubat nyanyuk ? Register bila nenek ???

Ala..gurau pun tak leh..
Jangan serius sgt lah pakcik..
Ari ahad ni..kita hepi2 je..

Ok..selamat berhari minggu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:10 AM
Tanya MEDANGMRU aku bg dia satu ....

Jap..sambung skit..

Apa salahnya ko share sini je tajuk buku tu..
Mana tau..ada porumer atau sesapa nak beli..baca..ko pun dapat royalti kan...dan kita pun dapat ilmu..
Kan benefit tuk kedua belah pihak. Ni pandangan aku jer.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list