CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 19848|Reply: 90

Pengantin Satu Malam Halalkan 'One Night Stand? Sanggup Demi Lariskan Drama

  [Copy link]
Post time 28-8-2020 11:00 AM | Show all posts |Read mode



Selepas fenomena drama rantaian 7 Hari Mencintaiku 2 tamat, kini adalah masa untuk penggantinya, Pengantin Satu Malam lakonan Amelia Henderson dan Nazim Othman.


Dengan tema antara maruah dan pengorbanan, karya adaptasi novel ini mendapat perhatian warganet yang berpendapat jalan ceritanya menyamai drama Korea, My Secret Romance. Katanya, ada unsur-unsur sensual, betul ke?




Foto : Twitter




Jalan cerita yang mengisahkan Zulaikha dalam dilema sama ada untuk menyelamatkan ibunya dengan meminjam duit daripada Zahred atau terpaksa menjaga maruahnya membuatkan babak itu kelihatan romantis bagi segelintir penonton.



"A night with me dan RM100 ribu akan jadi milik awak."



  



Selain didakwa mengambil unsur-unsur romantik cerita Korea yang membuatkan ramai peminat drama drama Melayu gila bayang, ianya juga dikatakan bertentangan dengan moral Melayu seperti 'one night stand', r*g*l dan sebagainya.






Foto : Twitter


Foto : IG




Memandangkan ianya disiarkan pada waktu prima iaitu jam 7 malam hingga 8 malam, ramai yang meluahkan kerisauan kerana slot drama waktu itu biasanya ditonton oleh seisi keluarga termasuklah kanak-kanak. Jadi, adakah wajar meromantiskan perbuatan tidak bermoral ini?






Foto : Twitter



Kini, ianya trending di Twitter dan juga diperkatakan oleh peminat drama Melayu dengan adengan yang romantis. Anda pula rasa bagaimana? - CARI



Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:11 AM | Show all posts
ntah laa tak tgk pn since drama mak leha dah habis
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tengok. Drama mak lega yg viral baru ni pun aku tak tengok walau 1 episod.

Tak minat drama Melayu..
Kalau kabir bhatia, faisal ishak atau md noor kadir punya drama baru aku akan tengok
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku lagi pelik ada yang tengok
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn nyawa mak dengan korbankan maruah diri...hurmmm obvious sanggat kut in real life aq rasa xde mak yg waras dlm dunia ni rela anaknya berzina semata2 nk cari duit untuk rawat sakit maknya
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:43 AM | Show all posts
ada sekali balik awal and tengok..
agak terganggu dengan rambut kejong amelia..
duit banyak buat la treatment bagi lembut beralun..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa la yg bodo nak Gila bayangvtgk hero tua ni... {:question

Baik x tengok, buang Masa

Tgk 7hm2 oke laa jugak baloi
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:50 AM | Show all posts
ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pompuan bg syarat nak beromen boleh tapi kena nikah...esok cerai la...adoiiii cringe..dah la yg berlakon jd playboy tu nazimah jandha...lagi la cringe..kalau lelaki mcm kejantanan look dia strong mcm jul ripin ka, sanaz ka, bam wemy ka mungkin boleh kurang cringe itu..ini hadek2..mmg kenot brain
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:02 PM | Show all posts
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skrang ni.

aku penah tgk video org korea review artis malaysia terkacak, mmg diorg agree nazim ni plg memenuhi kriteria hensem di mata diorg
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 28-8-2020 03:50 AM
ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pomp ...

Foundation hero lagi tebal daripada heroin..dah la control cun nak mampos..
Apasal la ambik mamat ni jadi hero
Sorang kejung, sorang control
Punah ranah drama
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya waktu siaran 10 mlm  ke atas

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nazimah ni xsesuai da nak amek watak jd anak org kaya yg still duduk skali ngn parents, mcm dlm cerita ape tah sblm ni. He looks old la.. mostly watak die gitu. N amelia yg urban ni plak xsesuai jd gadis kampung..xsesuai. Tp iolls xtgk pn cerita2 diorg. Mcm xmenarik
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampahnya.     
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry la nak on tv 7 sampai 8.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 28-8-2020 11:43 AM
ada sekali balik awal and tengok..
agak terganggu dengan rambut kejong amelia..
duit banyak buat l ...

Rambut kejung matching dgn lakonan yg kejung..they come in 1 set
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion: ya ampun..iols tertengok sbb ke rumah mak mentua baru ni..adik ipaq i dok layan..boleh pulak yg pompuan bg syarat nak beromen boleh tapi kena nikah... ...


Element ni dh lama ada.. Kpop patut blajar dr syiah laa.. Depa dh ade kawen mut'ah way long before 90an..siap sebut acah kawen kontrak lg.. Walhal berzina..

Fatwa dah lama ade kot jenis perkahwinan yang haram.. Salah satu nya kawin dgn tujuan utk bercerai.. Tinggal lagi sapa rajin mengaji la ni.. Buat tik tok rajin laaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-8-2020 12:02 PM
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skra ...

Mantap komen org kerian
Memanglah ada iras kerian look n awet muda jimah janda ni. Tapi bukan selera melayu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
zuuu: Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn ny ...


Irl klu ade pon situasi gitu.. Girlnya dah berkerak.. Mmg buat lelong 10 mlm pon lom tentu ada takers.. Plus tinder sugarbook bagai ada.. Buat apa laki nk bazir 100k klu blh dpt foc 100 girls, khuens? Hehehe

Drama sampah!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
zuuu: Xleh nk komen sebab x tngok tapi tulah tajuknya pon pengantin satu malam,dh boleh agakla jalan citenya cam mana,heroin tpksa pilih antara selamatkn ny ...


ios xpernah tengok drama melayu tp kalau rasa nk komen iols komen je. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-8-2020 12:02 PM
citer ni adaptasi dr drama korea, so mmgla diorg akan pilih nazim othman. hunhaqeem mayb tgh bz skra ...

Hun haqeem tu mcm kayu gak.. Bercakap satu tone jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 05:09 AM GMT+8 , Processed in 0.082915 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list