CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6252|Reply: 22

'Gila' Tapi Menyeronokkan, Berani Main Badminton Di Tengah Laut?

[Copy link]
Post time 25-8-2020 12:01 PM | Show all posts |Read mode



Peminat aktiviti laut, anda mahu mencuba sesuatu yang 'gila' dan menyeronokkan?


Pengalaman yang sangat berbeza berbanding 'diving' dan 'snorkelling'. Malah, ia akan membuatkan anda berada di awang-awangan dan dalam masa sama 'fun' dengan aktiviti tersebut.


Ini dia, bermain badminton di tengah laut!




Foto : IG




Kedengaran aneh, namun sebuah resort di Pulau Redang menawarkan pengalaman luar biasa yang pastinya akan diingati sampai bila-bila oleh peminat badminton dan laut.


Difahamkan resort tersebut berkolaborasi dengan sebuah Persatuan Badminton bebas yang tampil dengan tema ‘Shuttle at Sea’.




  




Pastinya ia membuatkan adrenalin anda berdegup laju untuk mengawal pukulan bulu tangkis serta kekal dengan kepantasan selamat ketika di gelanggang.



Foto G



Jika anda sukakan cabaran, bolehlah mencubanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2020 12:11 PM | Show all posts
Bukan dekat laut angin kuat ke..jenuh nak kutip shuttlecock jatuh dlm laut
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 12:49 PM | Show all posts
Baguslah ada aktiviti tambahan ditawarkan dah panas berpeluh2 boleh terus terjun berendam dalam laut pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 02:30 PM | Show all posts
kalau dpt backhand cm taufik hidayat kt muka sista vokuru tu sedap juga
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 03:20 PM | Show all posts
Ok lah tu. Mana tahu boleh jadikan tarikan buat pelancong.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 03:57 PM | Show all posts
wow challenging



Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 04:00 PM | Show all posts
smash je tiruk laut, smash je tiruk laut

shuttlecock ke mana

player ke mana



Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:17 PM | Show all posts
kt laut main pakai baju seluar katuk apebenda

speedo lh ngam



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2020 09:49 PM | Show all posts
rs cm Runningman penah buat mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
wah mcm best. tp xpening ke dok lompat2 dlm msa sma 'court' tu bgoyang2 bobbed up & down dgn wave air laut smua.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu atas udara punya game plak. Hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk best tp ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 12:20 PM | Show all posts
pastu kalau ada shuttlecock masuk laut jgn lupa amik balik.. kesian ikan2 nanti tercekik igtkn food
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 03:42 PM | Show all posts
wow..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2020 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Woww bestnya....tapi dalam byk2 pulau...I mmg suka pulau redang best sgt ...malam2 ada bunyik muzik nyanyi2...kita berjalan mlm2 satu kuarga x pakai selipar... meriah bagi I...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2020 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Angin kuat mana nak kawal shuttecocknye. Jangan biar je benda tu dalam air. Pencemaran sampah sarap nanti.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik tp xmo la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
https://shrinke.me/Angry
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 10:13 AM | Show all posts
cepatlah covid ni ada vaksin..iols nak jelajah pulau balikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:02 AM | Show all posts
ni konsep kalau jatuh dalam laut terus berenang ya ketepian pantai
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 03:22 AM GMT+8 , Processed in 0.126055 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list