CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8451|Reply: 61

Kedai Emas Sajat Dirompak

  [Copy link]
Post time 22-8-2020 11:03 AM | Show all posts |Read mode

Kredit foto : Instagram Sajat





Kedai emas milik pengasas kosmetik kontroversi Muhammad Sajjad atau lebih dikenali sebagai Nursajat dikatakan telah dirompak, baru-baru ini.


Mengikut kenyataan Sajat di laman Instagramnya, kejadian berlaku pada 14 Ogos selepas jam 3.50 petang di kedai emas miliknya di Johor Bahru.


Insiden itu bagaimanapun berjaya dirakam kamera litar tertutup (CCTV) di kedai emas berkenaan dan wajah pelakunya juga telah berjaya dikenal pasti.


Lelaki yang berpakaian serba hitam dan 'berkopiah' itu dikatakan telah mencuba seutas rantai emas sebelum dia tiba-tiba melarikan diri bersama rantai emas tersebut.





Kredit foto : Instagram Sajat




Kredit foto : NST





Polis dikatakan sedang melakukan siasatan dan Sajat juga turut menawarkan ganjaran lebih RM1,000 kepada sesiapa yang memberikan maklumat dan mengenal pasti penjenayah tersebut. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan dirompak secara besar-besaran {:thief
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:20 AM | Show all posts
ni curi la mangkak...  rompak lain...  haiyaaa...  camne la boleh jadi wartawan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
makin jantan muka abam jatt
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Nsb baik x kna rogol
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Wartawan pun tak tahu beza rompak, curi, samun, ragut. Kalau ya pun Sajat yg sebut rompak, awak tu penulis artikel ada tanggungjawab untuk deliver guna istilah yg betul.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dtg nak kebas rantai tp pakai kopiah plak ko ye....

Kenapa kaunter kedai emas dia tu mcm kosong xde barang je ek?ke aku salah tgk ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok, dengan sedikit kegigihan, dah cross checked di IG Sajat, dia sendiri pun tulis KECURIAN siap upper case lagi. see your level?!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat Bandar Baru Uda kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 ustaz la tu bak beli emas utk wife..
Kaburi mata hati orang.. Sekaliiikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman musim covid ni...ramai penjenayah ambik peluang atas pelitup muka
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Low classnya kedai emas tiada senapang gajah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Akibat tak belajar bahasa kebangsaan...perkataan mudah pun blh salah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:08 PM | Show all posts
pstu perompak tu report polis, sajat jadi 2 alam

sama2 1 lokap ngn perompak akhirnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:13 PM | Show all posts
curi ke rompak....
wartawan mana la mangkok sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:18 PM | Show all posts
misssakura replied at 22-8-2020 11:33 AM
makin jantan muka abam jatt

Nak buat camana kannn...dia pun mmg jantan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-8-2020 12:01 PM
Low classnya kedai emas tiada senapang gajah.

Hehehe... ni betul, senapang gajah wajib disemua kedai emas hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura: makin jantan muka abam jatt

Mungkin bamjat tak dapat nk ke Korea atau Thailand untuk mengekalkan kewanitaannya. Mereput la bamjat sebagai jantan sejati {:run
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2020 12:27 PM | Show all posts
Kecohnya korang ni. Mentang-mentang artikel ni CARI yang publish. Seronok ya kutuk penulis.


Maaf, tetapi malangnya penulis tak dapat edit tajuk sebab artikel sudah jadi hakmilik CARI.


Mungkin patut ada tanda soal di hujung tajuk tu.


Terima kasih sudi membaca dan untuk teguran.


Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
1k je ko upah org tangkap pencuri tu? Bagus ko biar je polis tangkap camtu, duit tu donate je kat pdrm.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:11 AM GMT+8 , Processed in 0.109598 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list