CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1662|Reply: 18

Pasca Covid-19 - Konsert Live Dengan Penjarakan Sosial

[Copy link]
Post time 20-8-2020 11:48 AM | Show all posts |Read mode




Penjarakan sosial kini menjadi salah satu norma baharu masyarakat dan ternyata telah mengubah beberapa lanskap kehidupan. Ia juga diamalkan di dalam panggung wayang dan terbaru adalah ketika sedang berhibur menonton konsert live.




Kredit foto: Manchester Evening




Sebelum pandemik COVID-19, penonton terpaksa atau sanggup bersesak-sesak ketika menikmati persembahan live penyanyi kesayangan mereka dan kini satu ruangan khas akan disediakan kepada penonton untuk memastikan mereka patuh kepada Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan.




Kredit foto: Manchester Evening



Kaedah ini telah diuji di Virgin Money Unity Area, United Kingdom, di mana satu acara konsert live telah dibuat dengan mengumpulkan 2,500 peminat bagi menyertai konsert jarak jauh pertama ini.






Kredit foto: Manchester Evening



Malah, bagi memastikan penonton terhibur dan keselamatan masing-masing terjaga, mereka akan dipandu ke kawasan tontonan peribadi sendiri lengkap dengan pesanan makanan atau minuman yang dibuat melalui aplikasi khas.



Suhu penonton juga diperiksa terlebih dahulu untuk memastikan mereka selamat ketika menonton konsert ini.





Kredit foto: Manchester Evening





Berita baik bagi industri muzik - mana-mana konsert yang terpaksa ditunda atau dibatalkan ekoran wabak ini nampaknya dah boleh dipertimbangkan dibuat semula dengan kaedah baru yang unik ini.


Malah, kaedah ini sebaiknya dikekalkan di masa depan selagi COVID-19 masih ada. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh, how the wheels have turned.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 12:37 PM | Show all posts
tengah dengar lagu Roxette - From A Distance
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih....penonton in Ada stage hahaha no baru feel konset
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh nmpk mcm best
Xde lh berhimpit2
Selesa kot 3, 4 org je dlm compound

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk apa klu jauh mcmtu? Baik aku tgk dekat umah.. Selamani pon tiap kali p konsert, balik mesti ckp dlm hati, "tengok dpn TV LG best, leh nampak terang2".
Tapi feel ke konsert tu lah lain mcm, bila kita tgk crowd. Tu yg best..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom: tengah dengar lagu Roxette - From A Distance

awww thanks reminding me of this song!! lama nya xdgr.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
wow kalau mcm ni i pon nak. dah mcm ada own space. good side its good for economy. tp ummah kokesen susah betul nak pakai mask ye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota: Nmpk apa klu jauh mcmtu? Baik aku tgk dekat umah.. Selamani pon tiap kali p konsert, balik mesti ckp dlm hati, "tengok dpn TV LG best, leh nampak te ...


Kena ade smartphone huawei yg latest tu. Bleh zoom in sampai ke cap jari. So nnt bleh la ziom in sampai ke lubang hidung{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak keluar dr tmpt konsert tu masing berhimpit ke berjarakan?  Mcm ssh nk kawal je.. Lg2 lps hbs konsert.. Masing2 nk cpt masuk kereta. Blk! Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-8-2020 02:00 PM
Nak keluar dr tmpt konsert tu masing berhimpit ke berjarakan?  Mcm ssh nk kawal je.. Lg2 lps hbs kon ...

Lg satu pergi toilet, beli mknn etc
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 20-8-2020 12:37 PM
tengah dengar lagu Roxette - From A Distance

Aku baca nk otomatik lagu Bette Midler

From a distance the world looks blue and green
And the snow capped mountains white
From a distance the ocean meets the stream
And the eagle takes to flight
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam best je..baru la tak berasak2 langgar sana sini sampai melekat peluh org kat kita jugak..bau jgn cakap la...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 04:12 PM | Show all posts
Sementara kt Korea Selatan company agency masing2 masih dok mnunggu kebenaran dr kerajaan sana utk buat konsert...tu pun dgn skala yg kcil...

Tgk gmbr kt ats tu...aman2 ja org tgk konsert tp limit utk brp ribu org sj la ya....



Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila melibatkan manusia tetap ada cabaran n kesulitannya.  Ingat semudah itu je ke makhluk bernama manusia nk ikut peraturan.. disebalik tabir kita tak tau mcm mana pengurusannya.. yg kita nampak gambar2 bila mereka dh masuk dlm kandang tu je..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kena usul kat gang wings ni. konsert tix mahal sikit sbb nak kene rental kandang pulok{:hooray
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2020 10:24 AM | Show all posts
Langsung tak nampak efisyen buat macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 12:51 PM | Show all posts
eh nak pulak depa dok dalam kandang ek
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 07:55 PM | Show all posts
Kalau gusti WWE, depa perkenal Thunderdome, letak virtual fans yg tgk secara LIVE kt rumah kt keliling gelanggang.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:00 PM GMT+8 , Processed in 0.095240 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list