CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7785|Reply: 28

Abu Syafiq Kecam Aliff Syukri Sombong, Dakwa Resort Tiada Kelulusan Rasmi?

  [Copy link]
Post time 19-8-2020 03:24 PM | Show all posts |Read mode
"Lipas, darah dan sampah 'mata lalat' sahaja yg tajam. Tegur lah dengan baik."


Kredit foto: IG Aliff/Abu Syafiq




Nampaknya, semakin ramai tampil memberi pandangan berhubung isu yang berlaku di resort Datuk Seri Aliff Syukri, baru-baru ini termasuk Ustaz Abu Syafiq.


Menerusi hantaran di Instagram, Abu Syafiq memberi teguran supaya tidak memburuk-burukkan perniagaan orang lain dengan mendedahkan keburukan mereka.




Kredit foto: IG Abu Syafiq



"erbuatan memburuk-burukkan perniagaan orang lain dengan membuka aib sedangkan anda boleh tegur secara harmoni adalah amalan yang perlu dijauhi," tulisnya.


Malah, dalam hantarannya sebelum itu Abu Syafiq mengecam tindakan Aliff sebagai sombong walaupun tidak menyebut gerangan individu tersebut memandangkan mereka ada sejarah 'saman-menyaman' sebelum ini.


Lebih panas, dia mendakwa rumah penginapan berkenaan tidak memiliki kelulusan rasmi.




Kredit foto: IG Abu Syafiq



"Malulah jadi jutawan berlagak sombong hina pelanggan buat fintah sana sini," ujarnya. - CARI



Baca Juga: "Kami Dapat Bilik Ada Anai-anai Pun Relaks Je" - Abby Abadi Sokong Aliff Syukri?
Baca Juga: 'Dulu Aku Pun Kaki Backup Dia' - Kak Mel Sindir Aliff Syukri Ego
Baca Juga: "Terima Kasih Viralkan Resort Saya" - Aliff Syukri Dedah Perangai Jakun Penginap
Baca Juga: Saman Pendakwah Sebab Fitnah? 1 Bilion Ustaz Abu Nak Saman Balas Aliff Syukri!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2020 03:29 PM | Show all posts
Allah, even nasihat dia ni bagus kdg2 tp susah nak melekat di jiwa iols
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi ustaz ni pon sibuk je
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 03:32 PM | Show all posts
Takde beza pun dengan abu syafiq ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 03:42 PM | Show all posts
dia pnya cara tegur tu as sesorang ustaz sgt laa tak kena. beza dgn PU azman klu tegur orang
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je nk mnempel si abu syafiq ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk korang berdua, kurex ucapkan MADAFAKA FAKIYU!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 19-8-2020 03:30 PM
Adoi ustaz ni pon sibuk je

ustaz 3 suku pun sibuk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tak semua boleh mencapai kata sepakat harmoni tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:52 PM | Show all posts
ustaz apo perli perli org weii weii... ada kelulusan jadi ustaz ke 2 x 5 ngan alipsukri?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
aku syorkan ustaz kacang ni cuba tgk dr zulkifli ex-mufti wilayah cara bertutur kata penuh dgn berhikmah..

ini xde lain nak carik jalan nak femes cepat la ni selagi bole.. atas kapasiti ahli agamawan katakauuu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x mampu nasihat elok2 diam jer lah. Attention seeker Abu Shafiqah ni lah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak masa lapang
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih tak bole move on tgk video ustaz Abu marah Sajat pi umrah tu. Sorry la pak ustaz, aku rasa setad x layak tegur org sedangkan diri sendiri pon x betul.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
BBNU sgt, Ustaz ckp ber wei-wei.
Geli.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak darah kat cadar, lipas yg obviously dlm peti ais, itu pun dikatakan mata lalat? Dah tu apa yg mata lebahnya? Kita bayar untuk menginap, of course kita expect serba serbi bersih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz ni pelik lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 19-8-2020 09:10 PM
Nampak darah kat cadar, lipas yg obviously dlm peti ais, itu pun dikatakan mata lalat? Dah tu apa yg ...

Euuuuu disgusting...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
euw same je dedua ekor ni..motip org mcm jantan tonggang agame ni yg di highlight..dh menang saman jota2 lom? sembang kari je mampu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Choyyyy la belut electrik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 10:31 AM GMT+8 , Processed in 0.108085 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list