CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 18401|Reply: 153

Selepas kes curang..adakah mungkin bahagia semula?

[Copy link]
Post time 19-8-2020 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Hi uols..

Aku ni lama dh dok silent reader kt porem sini..aktif membaca ja, tu pun pakai account kawan..

Now aku dilanda kesedihan sebab sebulan yg lepas baru aku tau yg aku dicurangi pasangan..

Dh kawin 10 tahun, selama melayari bahtera perkahwinan, kami bahagia.. walaupun diuji tiada anak, kami bahagia aja..

Takde apa yg kurang, rezeki cukup, sihat tubuh badan..in fact kami mcm org bercinta sentiasa.

So last month, aku terbaca whatsapp husband aku dan seseorang yg plan nk keluar makan lepas kerja (via webWA kt PC dia).

FYI, husband aku xde lansung tanda2 ada org lain. Semua orang sekeliling aku anggap dia model husband sb mmg dia jaga aku tip top.

Disebabkan kantoi tu, baru aku tau yg diorang dh berkawan since 2 tahun lepas.

yes..sedih pedih..

aku dh jumpa si penyondol.. both (husband and penyondol) mengaku suka sama suka, sayang menyayangi.  Perempuan tu older than me, lg 2 tahun nk 40. Kononnya husband aku care pada si dia sebab dia byk masalah sekeliling, end up jadi syg. Mmg ada plan nk kawin lepas if aku restu.

Lepas tau tu, aku bg altimatum kt husband, aku atau dia. Husband pilih aku tp dia cakap perlu masa utk melupakan yg itu.

Both of them kerja at the same company. Disebabkan aku ni hargai kasih syg husband aku, aku x buat kecoh pun..baik kt keluarga mahupun kt tempat kerja.

Since dpt tau, husband mmg bg full attention kt aku. Banyak kali aku buat perangai, tp dia ttp nk aku.

Husband aku cakap dia tak kan tinggalkan aku. Sb kasih dia utk aku lebih dari segalanya. Semua ni mmg reflected kt layanan dan pemberian dia.

Cuma aku ada trust issue. Walaupun pompuan tu tgh cari kerja lain, selagi diorang dlm satu company, jadi aku tak tenang pun. Mmg akan ada weekly argument pasal hal ni.

Terus terang, aku sayang husband aku. Sebab tu aku nk tanya pada yang pernah lalui episode yang sama..

Adakah aku akan temui bahagia semula selepas ni?

atau aku akan dihantui kisah ni selama-lamanya?

Aku dh lama berfikir dan berdoa, tp masih belum jumpa jawapan.. maybe korang boleh bagi pendapat.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
xtau nak nasihat atau komen apa.. cuma aku harap tt diberi petunjuk dari doa2 mu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih baca
Takde nasihat Yang boleh beri
Cuma doa semoga TT diberi kekuatan Dan rumah tangga kembali Aman damai
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ishtikharah tt.. minta petunjuk tuhan..
pada i, laki kalau betul sayang, takkan terdetik hati dia nak berperasaan pada orang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukur la suami pilih sis..

Itu je nak cakap..

Jgn bg tekanan pd dia pulak kang dia carik pempuan tu..

Fikir lg kesian pempuan tu walau dia caras tp dia pon perlukan lelaki dlm hidup dia

Jadi move on ya
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Husband tt tetap pilih tt.. ok lah tu.. kalo yg dah kemaruk tu yg sampai cerai lari kat penyondol.. penyondol pun dah nak tukar kerje kan... bagi ler peluang.. kalo buat lagi.. tiada maaf bagimu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:28 PM | Show all posts
little_sis replied at 19-8-2020 12:09 PM
xtau nak nasihat atau komen apa.. cuma aku harap tt diberi petunjuk dari doa2 mu...

amin.. begitula hari2 dan setiap masa.. doa sj utk ketenangan dan petunjuk

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:30 PM | Show all posts
penmerah replied at 19-8-2020 12:13 PM
Sedih baca
Takde nasihat Yang boleh beri
Cuma doa semoga TT diberi kekuatan Dan rumah tangga kemba ...

terima kasih utk doa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:32 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 19-8-2020 12:16 PM
ishtikharah tt.. minta petunjuk tuhan..
pada i, laki kalau betul sayang, takkan terdetik hati dia n ...

semua jenis pertolongan petunjuk dari Allah aku tgh usahakan..

aku pun fikir sama..sb tu bila dpt tau tu hancur gila rasanya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:33 PM | Show all posts
chenta_dewi replied at 19-8-2020 12:23 PM
Bersyukur la suami pilih sis..

Itu je nak cakap..

terima kasih untuk nasihat..

ada betulnya..

nk move on tu yg paling susah kan?huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt cuba istikarah, inshaaAllah ada petunjuk... Sabar dan terus berdoa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:37 PM | Show all posts
2thn you tak perasan perubahan laki , betul ke selalu melekat pun tak perasan atau you jenis ambil mudah masa tu? ok fine ...dah lepas.

yg sekarang ni .... i rasa you tak perlu mengundur diri , kenapa nak bagi husband you kat dia ? jgn buat perangai nanti laki plak fedup. husband dah pilih you kan.

semoga rumahtangga kembali aman damai yeee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:41 PM | Show all posts
umbut replied at 19-8-2020 12:26 PM
Husband tt tetap pilih tt.. ok lah tu.. kalo yg dah kemaruk tu yg sampai cerai lari kat penyondol..  ...

if happen again..mmg xde dh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:42 PM | Show all posts
fahdramli replied at 19-8-2020 12:36 PM
Tt cuba istikarah, inshaaAllah ada petunjuk... Sabar dan terus berdoa.

tq utk nasihat
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba follow fb Diyana Tahir ehati..
Maybe sesuai kot ilmu2 dalam tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:55 PM | Show all posts
Edited by SedihPedih at 19-8-2020 12:57 PM
Meiizu replied at 19-8-2020 12:37 PM
2thn you tak perasan perubahan laki , betul ke selalu melekat pun tak perasan atau you jenis ambil m ...

dia sejenis sentiasa berusaha utk jadi lebih baik..so mmg xde tanda.
i kenal semua kawan2 kt deparment dia, semua pun xkan percaya benda ni berlaku. if diorang tau pun, mesti pantas ja report kt i. Yg dia berkawan ni staff lain department and so far mmg xde sapa2 syak diorang ada hubungan. diorang byk on WA masa office hour aja, keluar pun jarang. hubungan lebih ke arah care katanya..

i ni selalu juga check secara langsung dan tidak langsung, sb disekeliling i, byk kawan2 yg alami kisah begini. mestila insecure juga kan bila kawan2 byk disondol..

terima kasih utk doa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2020 12:58 PM | Show all posts
yuki812 replied at 19-8-2020 12:46 PM
Cuba follow fb Diyana Tahir ehati..
Maybe sesuai kot ilmu2 dalam tu..

will do...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 19-8-2020 12:28 PM
amin.. begitula hari2 dan setiap masa.. doa sj utk ketenangan dan petunjuk

...Very prompt tred ini
...dgn Sambutan Maal Hijarah malam ini.

PENGHIJRAHAN dari Satu Belalai Utk satu cipap, sekarang hang diuji dgn kesedian , kerelaan,keikhlasan serta keredhoan hang utk berkongsi Satu Belalai dgn cipap lain...

Sudahkah hang bersedia melalui penghijrahan ini?????

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 19-8-2020 12:13 PM
Sedih baca
Takde nasihat Yang boleh beri
Cuma doa semoga TT diberi kekuatan Dan rumah tangga kemba ...

Doa pada suami TT utk dimudahkan urusan  menghalalkan hubungan dgn cipap barunya hang takmo doakan sekali???

Poligami itu halal tau...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 19-8-2020 12:58 PM
will do...

I follow dia dari masa dia x lawa..masa tu dia pkai spek..eh..selamba...sampai dah jd cantik dah dia. Ada certain kelas dia i joint gak. Tp sekarang lama dah x follow dia..konon dah rasa bahagia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 03:16 PM GMT+8 , Processed in 0.092018 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list