CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 10399|Reply: 68

Sentap, Norkhiriah Tidak Mahu Dihina Buruk Lagi

  [Copy link]
Post time 19-8-2020 10:59 AM | Show all posts |Read mode





"Saya tidak kisah digelar tua sebab saya memang sudah tua. Tapi apabila digelar buruk, saya memang terasa."



Itu luahan dari pelakon berkarektor Noorkhiriah, 44, yang berkecil hati apabila dirinya dihina buruk oleh sesetengah pihak sehingga lah sekarang.





Kredit fotoG



Bagi Noorkhiriah, dia tidak kisah digelar tua namun cukup terasa hati sekiranya digelar buruk yang jelas termasuk dalam kategori sindir badan (body shaming), seperti yang dilaporkan Harian Metro.

"Saya memang terasa sebab dari dulu mula masuk industri hiburan, buruk itu sinonim dengan saya. Ada juga pengarah yang sebut buruk tepat pada muka saya. Saya tak tahu kenapa, mungkin betullah saya buruk sangat. Sampai terdengar-dengar mereka sebut buruk walaupun hanya gurauan. Barulah saya tahu itu sejenis 'body shaming'."



Kredit foto: IG





Dalam masa sama, pelakon drama Nur itu juga menyarankan syarikat produksi mengambil pelakon cantik daripada memanggilnya sekadar untuk mencukupkan orang serta menjadi bahan senda.



"Zaman sekarang saya faham semua cantik-cantik, tapi jika panggil saya hanya untuk memenuhkan 'frame' dan jadi bahan, lupakanlah. Saya sudah tua untuk hadap.




Foto : IG



Menurut Khiriah lagi, hatinya makin lama makin terasa dengan 'gurauan' tersebut. Ciptaan Allah sudah cukup sempurna, tetapi mengapa ada manusia yang suka menjahamkan perasaan orang lain?

Begitulah kehidupan, orang cantik selalunya dipuja-puja, tapi janganlah pula mengeji mereka yang kurang cantik. Jagalah hati insan lain ya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-8-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
pada iols cantik je dia ni.. kalo tak cantik tu mcm yg dah dicocok2 tp end up x menjadi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ioll's pun tdk dianugerahi dgn kecantikkan fizikal , kekdg rasa sedih... tapi dari segi lain, sgt bersyukur dgn kurniaan Ilahi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dr zaman masuk industri sampai sekarang dok la inferior tak habis2

still tak berubah .. dok la dari 20 tahun sudah dok kata netizen kata dia buruk ..
first terima la diri tu seadanya
terima diri tu yg allah bagi
buruk tu subjektif

entah2 yg ckp sorang dua je
orang tu pon dia x kenal

pastu terus mental torture
macam the whole world ckp dia buruk
ntah ape ape laaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Penah nmpk masa dia meniaga dkt bangunan mara jln tar sana. Comel je pon. Ke ini marketing strategy?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:20 AM | Show all posts
mana ada buruk da.. cuma dia ni dalam kategori comel bukan jelita je
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:28 AM | Show all posts
kalau dari segi org kebayakan dia ni kira ade rupe la,
kalau dari segi para artis dan pelakun agak kurang la,
ok la tu ade je yg xlawa tapi bajek lawa
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka exotic
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-8-2020 11:54 AM | Show all posts
Sudah-sudahlah tuh, Khiriah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:45 PM | Show all posts
Satu aje petua.... Don't ever2 downgrade yourself!!!

Bila hang sendiri downgrade diri sendiri, like sy xcantik, saya hodoh even dalam hati....  seolah2 mengiyakan kata2 orang ttg diri kita.  Apa yang kita ada syukur dan paling hebat buat kita.  Buat kita faham dak?? Bukan buat netizen, bukan buat pengarah or bukan buat jiran sebelah ... Xperlu nak memenuhi impian org.... nak sedapkan mata org... lantak pi depaaa....Janji sihat and bahagia dengan cara kita udah.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersara jer la.. xpayah mkn hati
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I feel u, tapi jangan biar kan kata2 orang tu jatuh kan diri kita, chuolls. Teringat pulak kata2 acik ditempat kerja dulu2, dia kata, tak pandai tak ape, asal cantik/cun melecun
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde la buruk tp muka dia mcm fauziah nawi skg
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:54 PM | Show all posts
Yang penting jangan biarkan diri kita dibuli orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 12:58 PM | Show all posts
yang mengata tu muka lagi buruk sebab tu la tak masuk tv.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:04 PM | Show all posts
masa beliau mula2 berlakon, yes muka beliau biasa2 aje..
tidok la buruk seperti yg digambarkan..
skrg ni makin segak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-8-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel ja dia ni.. Yg penting ori tadak bikin apa2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:05 PM | Show all posts
Ni harap pujian ke apa?
Ramai lagi buruk dok ada kot. Aman-aman ja hidupnya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:22 PM | Show all posts
ok jer kejadian dia
xde ler buruk pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:25 PM | Show all posts
haryatie replied at 19-8-2020 01:22 PM
ok jer kejadian dia
xde ler buruk pun

haa yess.. helok jer sheols ni. iols rse netizen yg bg tau tu mata kero agaknya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:57 AM GMT+8 , Processed in 0.100809 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list