CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3566|Reply: 19

Awak Pengsan Lagi Baik - Netizen Lancar Petisyen Singkir Ajai Dari Big Stage 3

[Copy link]
Post time 18-8-2020 10:55 AM | Show all posts |Read mode





Rancangan Big Stage 2020 yang menampilkan beberapa peserta yang sedia menunjukkan bakat mereka dalam bidang nyanyian seterusnya dinilai para juri profesional telah pun  bermula minggu ini.


Baru minggu pertama, komposer terkenal tanahair iaitu Ajai, mencetuskan kontroversi apabila memberi 2 dari 100 markah kepada salah seorang peserta program Big Stage.







Hafiz Zainal yang menyanyikan lagu Fly Me To The Moon menerima komen daripada Ajai yang mengatakan nyanyian tersebut adalah nyanyian yang sumbang dan tidak layak menerima markah.




Awak pengsan lagi baik!







Walau bagaimanapun, dia telah tampil menjelaskan sebab mengapa markah sedemikian diberikan.








Selain itu, menerusi Instagram Hlive, Ajai dan Dr Hafiz dilihat berbincang mengenai persembahannya pada minggu itu. Ajai turut memberi semangat kepada Dr Hafiz dan memintanya untuk tidak menyimpan sebarang perasaan berhubung komen yang diberikannya ketika konsert berlangsung.





  



Tidak bersetuju dengan komen dan pemarkahan diberikan Ajai, satu petisyen dibuat di laman sesawang change.org agar komposer tersebut disingkir sebagai juri tetap di program berkenaan.



Don't want banana to fruit two time!




Kredit foto: change.org





Petisyen yang dibuat individu bernama Helmi Saad setakat ini mendapat hampir 7,000 sokongan sejak dilancarkan.


Tidak dinafikan, Ajai orang lama dalam industri hiburan tanahair, tapi komen dan markah sedemikian agak keterlaluan. Baru minggu pertama kot! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-8-2020 11:14 AM | Show all posts
sian kakak hafizah, dapat 2 markah jaa dari ajai.. meols doakan kakak terkeluar next week k.. jadi dentist je la kakak, tiap minggu @Kurex datang buat scaling sambil kakak hafizah bersenandung di cuping telinga kurex..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 18-8-2020 11:14 AM
sian kakak hafizah, dapat 2 markah jaa dari ajai.. meols doakan kakak terkeluar next week k.. jadi d ...

Iols takde asterok jadi tak tgk bs ni. Kalau ada asterok pun memang takkan tgk.
Btw doc tu ada pm iols, katanya kalau sakit gigi, bagitau dia, dia nak bagi ubat yg mujarab.. fantasi sungguh pemikiran ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Awat aku rasa suara dia x sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sometimes bitter is better...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually ajai bukan juri pertama yg "lantang" yach..

Way before him dah ada Paul Moss, Ramli MS, Adlin Aman Ramli even Ogy.
Bbnu yg cakap Ramli MS x lantang mesti baru kenal heols kat GV.

Tp iols rasa Ajai still better dr Ogy lah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 12:51 PM | Show all posts
Untuk dapat yang benar2 berquality komen yang agak pedas ada baiknya
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh baca komen sepitsedut...mmg sesuai la dilahar gitu... Hbs lari semua key.. Acah dh lama dlm industry kan.. So yeah.. For me, i like bila dia xgelabah teks defensive psl ajai.. Dia pny mental agk kuat la.. Jenis blh pergi jauh tp kdg2 poyo. Bbnu khuens..what do u expect? lols


Tp netz over la siap bekap buat petition.. Adoiii.. Cepat triggered betul!

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-8-2020 02:29 PM | Show all posts
Kena ada sedikit kontroversi bagi viral ramai tahu tentang tv show ni. Baru lah rating naik lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumpah Aku tak tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 05:50 PM | Show all posts
ala...mmg not on pitch pun dia nyanyi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau teghok bebenor awat pejal bagi 78?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 08:38 AM | Show all posts
Sumbang ni A BIG DEAL ye bg org2 teknikal dlm nyanyian. kalau ummah marhaen mungkin sekadar nyanyi kt kenduri kawen pun dia rs sedap dah...

btw, drpd singkir ajai baik la singkir faizal tahir drpd jd juri
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 08:43 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 18-8-2020 11:36 PM
Kalau teghok bebenor awat pejal bagi 78?

tu yg pelik tu. skema pemarkahan ni ikut halwa telinga masing2 ke camner
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 10:14 AM | Show all posts
entah kenapa aku rasa aku team ajai
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 10:15 AM | Show all posts
Orix replied at 19-8-2020 08:38 AM
Sumbang ni A BIG DEAL ye bg org2 teknikal dlm nyanyian. kalau ummah marhaen mungkin sekadar nyanyi k ...

i dunno somehow aku setuju dgn ko..at least ajai ni setiap komen dia akan bg solution utk memperbaiki persembahan seterusnya..FT?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-8-2020 10:23 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 19-8-2020 10:15 AM
i dunno somehow aku setuju dgn ko..at least ajai ni setiap komen dia akan bg solution utk memperba ...

FT dlu ms ariff bahran kemain dia hencap.... iols rs di doktor gigi ni lagi hauk dari ariff bahran ms zaman big stage dedolu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:09 PM | Show all posts
Ajai takyah cakap english boleh tak? ke laut. jgn overconfident sgt. pegi kelas bahasa inggeris, takpun belajar dgn Nurul hahha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ajai ni monyet,perasa  bagus....suara mcm pondan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtgk lg

Tp sadisnya smpi 2% je dpt
Ikut hati tu mau nk bg 0 je ape


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 08:50 PM GMT+8 , Processed in 0.097621 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list