CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 28458|Reply: 206

[Tempatan] Viral tentang resort SugehHillResort, ini reply Datok Aliff, famili ni buat reso

  [Copy link]
Post time 18-8-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Terima kasih kepada pihak family tuan yg memviralkan @sugehhillresortjandabaik kami yg x pasti kesahihanya.. apa pun sy nak ucapkan terima kasih  kerana menginap di resort saya di kampung janda baik... iaitu eco resort bukan hotel 5 bintang sbb tu harga bilik di sini serendah rm175..dan mereka bercuti selama 3hari di sini dgn jayanya...terlebih dahulu saya ingin memohon maaf jika byk kekurangan dari pihak kami kepada tuan....
.
Utk makluman tuan kami @sugehhillresortjandabaik ada peti cadangan utk komen pelanggan kami.. dan kami sedar akan kekurangan kami dan kami akan megambil mana2 nasihat yg kami rasakan baik  bagi kami utk kami perbaiki resort kami..
.
Utk makluman pihak tuan,semasa kejadian saya tiada di sana...jika tuan maklum mmg kebiasaannya saya berada di sana utk memantau keadaan di sana terutama memastikan pelanggan berada dlm keadaan baik.
.
Berkenaan isu air di Lobi,utk pengetahuan Tuan,kami mmg tidak menyediakan air di Lobby sebelum ini,tapi memandangkan keadaan pelanggan yg ramai di sana terutama yg ingin bertanya dan utk check in bilik kami sediakan minuman bagi pelanggan yg dahaga...Untuk pengetahuan Tuan,ketika itu,kami telahpun dlm proses memasang Penapis Air dan ketika ini pemasangan tersebut telah pun berlaku dan tiada lagi air begitu disana melainkan menggunakan penapis air dan jika tuan ke sana telah adapun dipasang penapis Air Cuckoo sejak 2 minggu yg lalu di Lobi
.
Yang kedua,isu takut anak terjatuh bermain Di Lobby,saya rasa tuan juga maklum bahawa lobi bukan lah ruangan utk berlari atau bermain...di sana adalah ruangan menunggu...tetapi keluarga tuan telahpun bermain bola,makan beramai2 di lobi....baring dia atas sofa dan mengalihkan2 perabot dari tempat asal walhal lobi bukan bertujuan utk aktiviti berkeluarga.....dan juga pihak tuan sendiri membiarkan anak2 kecil bermain di sana...Staff kami  warganegara indonesia ada juga menegur tetapi dibalas dgn kata2 kesat oleh pihak keluarga tuan dgn kata2 spt berikut’Orang Indonesia tak layak tegur orang Malaysia dan nanti saya bunuh kamu dan campak Ke laut’...Begitu juga pihak keluarga tuan telah menempah kambing Aqiqah di kawasan kolam renang tanpa kebenara kami..




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
wtf, skipping,football dekat lobi? Pprt mana ni? Yg berlari blkg kaunter tu lagi bebal.,,
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:49 AM | Show all posts
mcm beruk perangai keluarga ni...tak penah check in hotel/resort ke.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:50 AM | Show all posts
dah sah-sah la abudi alsagoff tu king parkour kat Malaysia nih.. tahu la dia kat mana selamat atau tak.. tok alepp reply 2 tu je? tak reply lak pasal tong sampah, lipas dalam fridge, tuala lembap bersepah, cadar berdarah, cover penutup jamban tercabut, kiblat salah arah.. banyak nak kena jawab tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:52 AM | Show all posts
uiiii...tekejut aku tgk mcm my doter dgn baju celoreng tudung serkup gitu. best jgak dpt pi sini.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:53 AM | Show all posts
serius ade family cm tu??? baru keluar gua ke hape. macam jakon semacam
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini pelancong2 dari Planet of the Ape ni...azabnya perangai. Macam sial semuanya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:56 AM | Show all posts
cadar ada darah ???

cadar ada kesan air liur zizan semang ??

komenlah tentang persekitaran dan kebersihan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 10:57 AM | Show all posts
Themilo replied at 18-8-2020 10:50 AM
dah sah-sah la abudi alsagoff tu king parkour kat Malaysia nih.. tahu la dia kat mana selamat atau t ...

haa bab cadar, tong sampah tu mmg selayaknya org komplen..tp part tu dia tak jawab
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku jumpa twitter ni

https://mobile.twitter.com/AbudiAlsagoff/status/1295253905865990144
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:04 AM | Show all posts
toxicated replied at 18-8-2020 02:57 AM
haa bab cadar, tong sampah tu mmg selayaknya org komplen..tp part tu dia tak jawab

bagi meols, elok la si abudi ni viralkan, sebab booking & bayar. bukan duduk free / dapat sponsor. kita dah bayar, for sure la nak servis yang terbaik, sedangkan toilet aeon / klia2 yang free tu pun ada touch screen untuk kita bagi feedback. takkan la dah bayar RM150 untuk 1 malam, tak boleh nak komplen? paling tak profesional, tok pondan ugut pulak customer..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 18-8-2020 11:04 AM
bagi meols, elok la si abudi ni viralkan, sebab booking & bayar. bukan duduk free / dapat sponsor. ...

Iols baca kat twitter abudi yg chuols mention.. Dasyat  la tok pondan ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:10 AM | Show all posts
sarah82 replied at 18-8-2020 11:05 AM
Iols baca kat twitter abudi yg chuols mention.. Dasyat  la tok pondan ni

aku dah tgk video abudi kat  twitter tu.
dgn video yg TT tempek kat atas tu, sama je la 2-2 caprut
bergasaklah diorang, netizen tgk sambil judge engkorang


Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape salah kite wak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-8-2020 11:10 AM
aku dah tgk video abudi kat  twitter tu.
dgn video yg TT tempek kat atas tu, sama je la 2-2 capr ...

Kita layan sambil makan pop corn.. Hari ni aku kuaci.. Hahahahaha popcorn habis
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:23 AM | Show all posts
sarah82 replied at 18-8-2020 11:14 AM
Kita layan sambil makan pop corn.. Hari ni aku kuaci.. Hahahahaha popcorn habis

dlm video tu si abudi tu ckp sister dia komplen kat staff "tempat lecak2 customer dtg pakai kasut mahal, nanti kotor sape nak bayar" kena lak staff tak reti PR "dtg tempat mcm ni sape suruh pakai kasut mahal"

hahaha... sesuai sgt la engkorang

jom on kuaci



Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-8-2020 11:23 AM
dlm video tu si abudi tu ckp sister dia komplen kat staff "tempat lecak2 customer dtg pakai kasut  ...

Hahaha.. Ada kes budak mati lemah kat sugeh rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:30 AM | Show all posts
eh ehh serious la main skipping ngan bola sepak kat lobby.. siap main kejar2 kat belakang counter.. kluar dari hutan mane ni tak tau adab buat macam berkumpul kat rumah nenek sendiri  

kalau aku dah jerit dah kat anak2 kalau nampak anak2 lari kat mana2 lobby

tapi tok lep ni pon tak abeh jawab lagi tuh.. banyak lg persoalan belum terjawab bab kekotoran
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 18-8-2020 10:50 AM
dah sah-sah la abudi alsagoff tu king parkour kat Malaysia nih.. tahu la dia kat mana selamat atau t ...

Kata baru beroperasi tapi kenapa sampai penutup jamban tercabut? Berak batu ke? Lompat2 atas jamban?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:40 AM | Show all posts
bdk2 dgn bapak budak 2x5.......adoiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 01:44 PM GMT+8 , Processed in 0.104024 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list