Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7577
View
119
Reply

"Harga Tak Masuk Akal,"-Nana Mahazan Teringin Anggur RM200 Sekilogram

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-8-2020 04:34 PM | Show all posts |Read mode
Nana Mahazan teringin nak makan anggur import yang berharga lebih RM200 sekilogram.


Nana berkongsi tentangnya melalui Instagram dengan memuat naik gambar anggur jenis Shine Muscat yang ditemuinya di sebuah pasar raya.


Foto: IG


"Adakah saya boleh tidur lena malam ini? hmmm, tapi dah sampai rumah, korang rasa?" tulisnya.


  



Entri itu mendapat respon dari rakan artis iaitu Nabila Huda.


Kata Nabila, harga tersebut memang tak masuk akal namun dia sempat memberi tips.





Memang peminat setia beli barang-barang import ni. Harga dia memang tak logik sangat. Tips dia kalau nak beli jangan bawa suami.

"Kumpul sahaja duit sikit-sikit sampai harga buah tu kemudian beli sahaja senyap-senyap untuk hilangkan craving dan kau punya curious. Resit jangan simpan, lepas tu buang pelekat harga tu siap-siap sebelum masuk peti ais," katanya.


  



Sebelum ini Nana juga pernah membeli jagung import dari Jepun yang berharga RM27.50. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-8-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli mahal2, dah mkn masuk jamban jgk...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:39 PM | Show all posts
kt jaya grocer ada...aku pun mampu tengok jer la...
buah melon yg kecik2 pun harga ratus2...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala200 tuk retis apela sgt. Btw Laki dia muka faisal tahir kan.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:42 PM | Show all posts
nak makan beli jela ..retis kan...apa ada hal...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
aiols pun trliur...walopun mampu beli tp x smpai hati la nk bazir duit camtu jer...bile pikir org lain nak beli beras pon xde duit,aiols telan liur jah...nak rase sebiji jer pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 11-8-2020 04:41 PM
Ala200 tuk retis apela sgt. Btw Laki dia muka faisal tahir kan.. Hehe

depan2 lg ensem n wangi...hari2 jmpe dlu taim ade projek kt astrok
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 11-8-2020 04:41 PM
Ala200 tuk retis apela sgt. Btw Laki dia muka faisal tahir kan.. Hehe

Haah..aku tgk pun mcm ft
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:49 PM | Show all posts
Apa nak heran durian kita lagi mahal dari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana berkemampuannkot beli sbb tengok ig pun lavish2 je setakat rm200 for anggur patut beli n diam2 makan je
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:56 PM | Show all posts
so dia nak bagi message apa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan beli sekilo pun kan?
Beli jelaa tapi bersedia laa kang ada acik2 komen

Baik beli emas blablablaa la ni hat design daun ketum dan tayar motor Ysuku tu lagi berbaloi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:01 PM | Show all posts
hr tu dia craving jagung mahal ada duit beli lah ye. xde duit...tgk je la mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku cakap mak dia pesan klu bab makan jangan kedekut.. Makan je klu nak... Hasilnya mmg duit dia habis dekat makanan je la bulan2.

Aku plak rela berjimat walaupun teringin.. Selagi boleh buat sendiri iols buat. Duit simpan utk kecemasan
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala bukan retis pon bleh je bli. Ko xyahla amik skilo. Amik jela setapak tgn
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 11-8-2020 05:01 PM
Kawan aku cakap mak dia pesan klu bab makan jangan kedekut.. Makan je klu nak... Hasilnya mmg duit d ...

Ini mcm iols. Makan je. Tp pakai tudung sarung 10rm so sad yg penting perut gembira
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 11-8-2020 04:45 PM
depan2 lg ensem n wangi...hari2 jmpe dlu taim ade projek kt astrok

Dh la non muslim masuk isle.. Pastu hensem.. Wangi plak tu. Tasty.. Untung nana.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-8-2020 04:56 PM
so dia nak bagi message apa?

Tok laki sila belikan meols anggur.. Meols kudukuttt.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:18 PM | Show all posts
cantik anak pompuan dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2020 05:18 PM | Show all posts
makan yang low grade pon dah sedap anggur ni

kalau gred paling mahal ni tak tahu la rasa dia camne

btw antara sebab dia mahal, buah ni kalau dalam satu dahan ada 10 gugus, dia akan pilih satu je terbaik antara 10 tu, yang lain dia buang (waktu anggur tu tengah kecik), so semua nutrient pokok tu sedut masuk kat dalam satu gugus tu je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list