Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12927
View
131
Reply

Nabila Menasihati Neelofa-“Wanita Bekerjaya & Berduit, Tak Senang Melalui Perkahwinan.

[Copy link]

Author: lolipopbiru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2020 03:01 PM | Show all posts |Read mode
  


Hampir setahun mengambil masa untuk proses perceraian, Noor Nabila akui lega apabila segalanya berjaya diselesaikan dengan baik. Nabila berkata dia kini mahu memberi tumpuan pada diri sendiri dan anak tunggalnya.

“Selepas sah bercerai pada 9 Julai lalu, bermulalah fasa baharu saya sebagai ibu tunggal. Saya merasakan proses perceraian terlalu lama, jadi apabila berjaya diselesaikan, rasa sangat lega, Alhamdulillah.

“Proses perceraian mengambil masa hampir setahun, ia bukan mudah. Saya masih memegang status isteri, tetapi tidak duduk sebumbung dengan suami, jadi keluar pun tidak mendapat keizinan, tentunya tidak manis.

Mengulas mengenai apa yang terjadi sepanjang perkahwinannya itu, Nabila berkata, setiap perkahwinan memerlukan pasangan suami isteri yang saling berusaha jika mahukan perkahwinan berkekalan. dan bukan hanya satu pihak sahaja.

Tidak serik mahu berumah tangga dan terbuka untuk berkahwin lagi sekiranya ada jodoh, bagaimanapun Nabila berkata dia enggan mengulangi kesilapan yang sama. Ujarnya lagi, bukan mudah untuk melalui perkahwinan sebagai wanita yang bekerjaya.

“Saya sentiasa berpesan jangan ulangi kesilapan yang pernah saya lakukan. Sebagai wanita bekerjaya dan berduit, tak senang melalui perkahwinan.

“Apabila bekerjaya dan berduit, cara menguruskan perkahwinan sudah jadi lain. Contohnya, kita tak boleh buat sesuatu sesuka hati kerana bimbang suami akan terasa.

“Kita tak boleh bertindak tanpa berfikir sebab setiap apa yang dilakukan memberi kesan pada suami. Walaupun mampu, suami tetap perlu diutamakan. Kena jaga hati suami,” katanya yang turut berkongsi nasihat dan pesanan ini dgn Neelofa jika Neelofa berumah tangga nanti.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-8-2020 03:11 PM | Show all posts
teringat pesan lecturer dari usm suami mesti support isteri. kalau tak support, he will clips your wings and you cannot fly high.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
siputpepel replied at 9-8-2020 03:11 PM
teringat pesan lecturer dari usm suami mesti support isteri. kalau tak support, he will clips your w ...

Lelaki kalau ada bisnes dia suka cari bini2 buat jaga kaunter/kedai, bini buatkan grafik, presentation etc

Iols tak berapa suka lelaki macamni. iols duk tolong lelaki tapi mostly tak tolong biz kita. Ko saing aku ke. Takda vision for us. Vision for him jah

Maknanya bini tak boleh jadi diri sendiri. Dia kawin sebab vision for himself. Boleh ke wanita moden, bijak dan individualistik tido sebelah orang ginih?



Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat nabila tu ada juga betulnya tapi firasat jahat i mengatakan family si bella ni sedikit sebanyak main peranan dlm penceraian ni. Cara lopa batu api sebelum ni pon bleh agak dah. Tambah plak makcik zat2 tu terang2 ckp dia doa anak2 dpt jodoh lebih hebat dr anak2 dia sebab nnti susah binj nak respek laki. Kalau dah mentality mcm tu tambah dgn family yg suka mencarot and batu api...ko ghase? Btw Jebat comei.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka je dgn nabila ni
sbb dia lawa sgt walau mulut hangsuang sket
lagipun dia kesah apa kalo cerai pun.jayden nk kawen sok bukannya perlukan wali pun mcm anak pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
and kejayaan naelofar pun sbb brainchild and mastermind by si bella ni
so iols puji gak la cara dia bawak naelofar smpi ke tahap skang ni
and opkozz la, dapat bantuan duit modal dr family kaya dan populariti lopak juga membantu bisnes dia
tp formula dia sgt menjadi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:52 PM | Show all posts
xde kesan pn penceraian kt org kaya mcm dia, kalau nangis pn nangis dlm banglo tiga tingkat siap kolam renang takyah pikir nak fight bab nafkah anak
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:10 PM | Show all posts
KIM.K replied at 9-8-2020 03:43 PM
Lelaki kalau ada bisnes dia suka cari bini2 buat jaga kaunter/kedai, bini buatkan grafik, presenta ...

Itulah pasal. jadi wanita berkerjaya dan kaya ni takde masalah kalau dapat suami yang support kerjaya isteri dan dalam masa yg sama provide pada  keluarga juga. ni wife yang rasa dia sorang je yang provide macam dia pula pencari nafkah dalam keluarga, itu yang menjadi masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Luls..iols  igtkn pesanan nabila huda abil td..hahha. btw toksah2 la kuarkn kenyataan mcm tu mcm nk burukkn sanaz eventho xdak niat, kan da lega dpt cerai..diam2 pesan kat nilopah kat umah tu sudey..korg kan housemate smpai mamp
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka plak... Yg dianggap ego  dpt mengakui kesilapan sendiri... Xplay victim..


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
muka bella ni seiras pelakon bollywood Kirti Kulhari
belakon film Blackmail (with Irfan khan) and Mission Mangal (with Akshay Kumar)
dlm blackmail, ms kirti ni duk umah x pakai mekap,mmg sebijik mcm bella
IMG_20200809_164416.jpg
IMG_20200809_164431.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:50 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 9-8-2020 04:48 PM
muka bella ni seiras pelakon bollywood Kirti Kulhari
belakon film Blackmail (with Irfan khan) and M ...

Ha'ah.. memang sama sangat especially gambar bawah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat kan nabila huda td.. Cis..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:15 PM | Show all posts
kau takde no wasap jahlop ke kaknab oii..nasihat2 cmni sama2 korang je la yg tau..kalo kak kiah dgr pon ,heshe sekadar gelabah kopeks je nyahh
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Atas diri sendiri juger
Ramai yang bekerjaya tinggi dan bijak dalam mengurus rumahtangga. Suami n anak2 pun berjaya same2
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ira_229 at 9-8-2020 05:29 PM

Satu aja nk cakap..neelofa kebelakangan ini muka dia da mcm seiras dgn mama tini..selalu kalau tengok pic first look mesti ingat mama tini bukan lofa...nanti lofa muka cepat nmpk tua sebab terlalu mengejar harta..
Kalau kau ajar adik kau mcm tu pakai nampak jadi andartulah..mana nak dapat jantan sekarang yg perfect..mesti saling melengkapi kekurangan masing2..kalau yg kaya selalu dah tua atau jadi isteri yg kedua dan yg sengkek aka yg tak berduit mungkin baik atau hensem tapi kurang fulus..nak kena ada toleransi jgn mentang2 dia tak berduit kau tak hormati dia..janganlah sampai jatuhkan air muka dia..cuba ikut cara hidup suami tak payah ikut cara hidup kau..baru hidup boleh kekal
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ira_229 replied at 9-8-2020 05:24 PM
Satu aja nk cakap..neelofa kebelakangan ini muka dia da mcm seiras dgn mama tini..selalu kalau tengo ...

Ingat meols jer yang perasan. Muka lofa makin tua. Nabila maintain cantik bertiang tiang. Nabila tinggi body tegap, cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Betullah Lofa tahun 2020 ni terus jadi kembar mama tini, kenapa stress sangat kee.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
yawwnnnnnnnnnnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia nasihat orang.. Tapi tak apply kat diri sendiri.  Tempoh bercinta lagi lama rasanya.. Memang sukar nk seiring nak dapat semua dlm geggaman kita menten happy2 je semua. Aku respekla isteri2 yg brkerjaya hebat dlm masa sama blh menten happy rumahtangga anak2 bijak trurus dgn baik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list