Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3284
View
36
Reply

Achey Sanggup Ubah Suai Rumah Demi Mak Ayah

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-8-2020 03:11 PM | Show all posts |Read mode
Achey membuat pengubahsuaian di rumahnya setelah mengambil kira keadaan dan kesihatan kedua ibu bapanya.


Kata pelawak ini, dia juga menyediakan satu lagi tandas khas buat mereka.


  



  


"arkir yang dulu boleh muat empat kereta diubah menjadi dua buah sebab mak abah pesan tarik ruang tamu untuk membolehkan mereka lepak bawah.

"Mak abah tak larat naik tangga, jadi solusinya itu. Saya juga buatkan satu tandas kecil untuk mereka juga," katanya kepada Harian Metro.


  



  



Tambah Achey, dia cuba untuk memberi yang terbaik untuk keselesaan keluarga dan dirinya sendiri.


Cara nak 'reward' diri sendiri tak sama, tapi 'reward' diri ke arah positif.


Foto: IG


"Di situlah kita boleh ukur tahap kejayaan kita menyimpan dan urus duit."


Sebelum ini, Achey pernah berkongsi dia berjaya memiliki rumah tiga tingkat hasil menyimpan duit selama sepuluh tahun. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-8-2020 03:20 PM | Show all posts
bagus dia ni x lupa asal usul n sentiasa happykan family dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap dia pasang handrail kat bilik ayaq.. Dan bilik mak ayah dia harap besar supaya senang nak masukkan katil hospital.. Pintu masuk pun kena besar
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kemain lama nau renovate rumah smpi setahun stgh x siap2 lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu tak minat umah bertangga2 ni.



Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah dia mmg xda hall ngn toilet kt bwh ke..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah achey. Nampak dia sangat berusaha dlm membahagiakan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:53 PM | Show all posts
Bagus sebab menyenangkan orang tua. Hidup lebih diberkati.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..moga makin murah rezeki

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Inspirasi yg baik achey..yg pertikai itu ini abaikan ajorkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam ramai2 pelawak yg suka show off, Achey dgn bini dia yg meolls rasa tak annoying sebab dia macam beri inspirasi & meolls nampak dorang positif...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 7-8-2020 04:11 PM
Dalam ramai2 pelawak yg suka show off, Achey dgn bini dia yg meolls rasa tak annoying sebab dia maca ...

Setuju.. bagus dorg laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus achey.. rumah aku pun direnovate untuk mak abah n bibik duduk tp rumah belum siap, abah dah meninggal... sob3.. sama la mcm achey pun, buat satu tambahan bilik bibik, bilik abah mama beserta bilik air yg ckup luas utk kegunaan abah yg berkerusi roda waktu tu.. buat satu lagi porch kereta beserta gate untuk keluar masuk senang, just in case kalau ada emergency.. .. tp tula, tak sempat abah nak duduk.. rumah pun dah siap elok dah skang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah achey.

Iols tengok mmg maju betul kehidupan pelawak2 ni. Rezeki lebat hasil keras, kereta dan rumah cantik2. Baru tertengok rumah issey, cantik!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 7-8-2020 07:28 AM
kemain lama nau renovate rumah smpi setahun stgh x siap2 lagi..

Maybe dia kumpul duit sikit2, bila ada baru buat kerja. Nak beli rumah ni pun jual mcm2 utk dpt loan, ini nak renovate plak, lagilah makan duit banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 05:54 PM | Show all posts
Good boy. Syabas!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 05:57 PM | Show all posts
pastu bila parking tinggal 2, then guna la 2 kereta jah supaya tak perlu parking merata
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-8-2020 02:23 PM
Harap dia pasang handrail kat bilik ayaq.. Dan bilik mak ayah dia harap besar supaya senang nak masu ...

Betoi. Penting juga amek satu maid khas untuk mak ayah dia punya urusan. Jangan expect bini jaga. Maid untuk bini lain. Bini supervise je dedua maid.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 7-8-2020 06:16 PM
Betoi. Penting juga amek satu maid khas untuk mak ayah dia punya urusan. Jangan expect bini jaga.  ...

Rasanya tak perlu lagi sebab tak baca mak bapa dia x sihat.. Cuma dia dan isteri kena jaga time ambik ubat mak bapa dia..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 06:20 PM | Show all posts
Omputih kat sini banyak buat rumah camni,
Dorang panggil bi-gnration home.

Mak pak duduk tingkat bawah atau ada little apartment dengan access sendiri untuk privasi, anak pintu lain atau anak kat tingkat atas.

Plan nak buat camtu juga kelak.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list