Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8510
View
91
Reply

Beberapa tahun cuba bertahan, Tomok akhirnya tutup bisnes tudung Arriandra - “Berat untuk saya tapi ianya kena dilakukan”

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-8-2020 11:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by chacon at 6-8-2020 11:12 PM

[size=17.008px]SELEPAS lima tahun menjalankan bisnes tudung jenama Arriandra, penyanyi Tomok mengumumkan penutupan perniagaan itu pada Khamis.
[size=17.008px]Tomok atau nama sebenar Shah Indrawan Ismail, 36, berkata, keputusan itu diambil selepas usaha untuk bertahan tidak berjaya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-8-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak peniaga lain tutup Kedai jugak...tempat Aku banyak gulung tikar...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2020 11:23 PM | Show all posts
naksedap replied at 6-8-2020 11:15 PM
Banyak peniaga lain tutup Kedai jugak...tempat Aku banyak gulung tikar...



banyak beralih ke online...lagi masyuk..sewa kedai orang tak ramai datang buat apa


Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkpela tomok fokus je la kat chatime tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 11:44 PM | Show all posts
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudung banyak sangat saingan sekarang... forumer2 dalam ni tertanya untung ke tak tudung yang top2 tu... sedangkan neelofar hijab pun untung tak sampai 10 percent dari total sales...

jadi dari situ chuolsss boleh hagak yer bisnes tudung ni boleh ke buat chuols jadi millionaire macam si mamasab... separuh tahun je 50 juta jualan agen time2 covid
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-8-2020 11:44 PM
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudu ...

Kalau 10% profit macamana jahlop declare jualan rm50j kat oversea. Iols dah lama ragui sebab masa news keluar tak banyak design and plain saja
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-8-2020 11:44 PM
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudu ...

brand naelofar skrg pn dh beralih ke rtw dh. byk keluarkan baju dan lofa pun dah start bisnes F&B. utk survive in future
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
baru ni la iols tahu yg tomok ada jual tudung..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 11:50 AM | Show all posts
Tak tau pulak dia ada business tudung.  Churros & Chatime tu taulah juga.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 11:57 AM | Show all posts
iols tahu n pernah beli sbb masuk kt shopee 2 tahun lepas. masa ada kt shopee tu mmg ada diskaun kaw2 n harga mur2. iols terus grab beberapa helai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
We all kekal dgn Ariani. Jahlop brand pun pernah beli. Tp cepat rosak (beli di butik dia, bkn cap kemboja).
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:11 PM | Show all posts
haritu ada nampak org promote e-book buat bisness tudung jenama sendiri
dia bagi la tips2 mana nak dpt supplier, etc etc harga ebook tu less RM100

ada jugak tgk iklan kelas master shopee cara2 buat sales sebulan 5 angka.. tips and tricks - harga RM180

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahu dia jual tudung sbb dia sewa lot apartment kt tingkat bawah rumah aku ni as tmpt simpan stock kot, bukan kedai. Dia jual tudung online je rasa nya..rumah diorg pun kt blok yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:31 PM | Show all posts
tudung ni terlalu ramai persaingan, tambah tambah sekarang ni org dah tak tengok sgt brand, dapat beli kat shopee yg spluh hinggit, order sampai, belek belek, tengok ada kualiti, org terus maintain beli yg sepuluh ringgit je, so butik besar2 mana bleh nak jual harga sepuluh ringgit cam kat shopee, sebab nak bayar vellfire lagi, handbag gucci lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 12:33 PM | Show all posts
sepatut nya tomok ni buat la tudung mcm bokitta atau hyat dan seangkatan dgn nya, copy je yg ori, permintaan tudung gini tinggi sebab kalo nak beli yg ori beratus ringgit
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala kalau heols buat clearance stok pon tetap ada untung.. sbb harga sebelum clearance pun mark up tinggi.. sbb tu lah kalau nk meniaga ni jgn ikut trend. Jualan tudung ni dh tepu. Ye lah pembekal pun dr kilang yg same kat vietnam, china nun sana.. dtg sini tukat tag jenama then mark up harga tinggi2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah tgk dlm shopee tudung wife dia ni..pada aku mahal la walaupun corak nmpak cntik
bawal  satu rm70
tp pernah jual rm35..ade less kot time tu
maknanya hrga modal less than 35 la...so buat ape nk beli time rm70...terus terbantut nak beli..lgpun tudung byk saingan...mcm2 ade...ade duit xde duit je nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:22 PM | Show all posts
Kesian, ramai peniaga terjejas sejak covid 19 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Berlambak jual tudung.ariani pun boleh jual 25 je selai tudung.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2020 03:39 PM | Show all posts
so tomok buat clearance sale tudung dia kat mana. kalo selai rm 10 rm 20 leh la beli
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list