Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3138
View
48
Reply

[Tempatan] Apa nak buat ye bila ko langgar lampu isyarat, tetiba kereta peronda polis ada di depan. Nak terus atau nak gostan.

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kisah kereta langgar lampu merah selalu kita dengar.Selalunya kereta akan terlepas n kadangkala membahayakan pejalan kaki melintas.Tapi bagaimana pula kalau langgar lampu merah di hadapan kereta polis.Ini yg berlaku melalui dashcam Marzuki Mustaffa

Kereta Almera dilihat cuba langgar lampu merah tapi berhenti di petak kuning sbb ada kereta polis di persimpangan.Dia kelihatan teragak2 utk teruskan.Tapi langgar juga sambil di ekori oleh kereta polis tersebut

Kejadian berlaku berhampiran Balai Polis Trafik, LRT Pasar Seni and MRT station.

Sumber Fb Marzuki Mustaffa
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 48 Users voted View Voters
11.54% (6)
50.00% (26)
15.38% (8)
7.69% (4)
0.00% (0)
15.38% (8)
Your User group have no permission to vote
Screenshot_2020-08-05-23-46-00-31.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-8-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok ni lawak aku penah wat ksalahan xpkai sitbelt. Smpai kt konar polis buat roadblock. Terus tarik belt, dan2 tu la belt nk sgkutnya. Dah la kete aku dpn skli. Redho je la. Dgn muka pling mnis smbil sengih trun dr kete mntk maaf n jnji xbuat lg. Rezeki la mood abam polis tu baik ari tu. Slmt xkena saman
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 12:38 AM | Show all posts
ni musti dpt lesen terbang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 12:57 AM | Show all posts
alamak iols nak vote tapi jawapan yang iols punya takde

7. Salahkan cek non dan adik dia. Tak pun salah najib
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-8-2020 12:57 AM
alamak iols nak vote tapi jawapan yang iols punya takde

7. Salahkan cek non dan adik dia. Tak pun ...

Kak duda, salahkan mamasab haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 6-8-2020 12:35 AM
Ok ni lawak aku penah wat ksalahan xpkai sitbelt. Smpai kt konar polis buat roadblock. Ter ...

Pernah jugak macam tu, time tu la sangkut sebab ganas sangat tarik. Kena gelak je dengan abam2 polis. Hahaha sekarang memang pakai seatbelt. Wajib pakai selepas kunci pintu kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah alang2 depan polis.. Undur ka tak.. Mmg salah dan akan kena saman pun.. Redah je ka.. Tak sakit hati sangat kena saman.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:19 AM | Show all posts
Stop dan tunggu polish keluar kasi saman..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:38 AM | Show all posts
hahaha...ni mmg xeh buat apa dah...
undur ke, jalan terus tetap dapat surat cinta
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia main cak cak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah kena....

Kat traffic light nk uturn....tetiba ada keta polis dari depan nmpak & lalu...ntah mcmana aku blh bengong pi teruskn uturn jugak.....polis tu tunggu kat depan.....elok je tahan keta aku....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-8-2020 12:57 AM
alamak iols nak vote tapi jawapan yang iols punya takde

7. Salahkan cek non dan adik dia. Tak pun ...

Slalu baca bang non jer, sape pulak che non yg disebut2 ni??

Btw, padan muka almera dapat surat cinta dari polis.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni namanya sudah terpijak tahi lembu kini kaki berbau busuk

Adan uke!
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 08:59 AM | Show all posts
Nyampah jek. Iols bru je nampak polis drive kereta dgan merbahaya siap nk potong kete depan padahal jalan dabel line..... n 90% drpd polis yg drive kete polis yg iols jumpa x pkai seat belt. ko ghaserr
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:03 AM | Show all posts
please la jgn langgar lampu merah. sbb aku ade pengalaman nyaris2 nak accident. masa tu aku naik motor, dahla hujan lebat tak nampak jalan. keter dpn aku tetiba brek. nsb baik aku tak terlanggar die. sebabnye ade driver hawau gi langgar lampu merah.  ye tau hujan mayb ko bajet tak nampak lampu keter kitorg tp takkan lampu merah tu ko tak nampak jugak
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:10 AM | Show all posts
memang berpeluh2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 6-8-2020 08:59 AM
Nyampah jek. Iols bru je nampak polis drive kereta dgan merbahaya siap nk potong kete depan padahal  ...

Polis boleh tak pakai seatbelt waktu on duty. Untuk pantas bertindak kalau ada berlaku apa apa.

Polis, bomba, tentera, orang dalam ambulans.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:44 AM | Show all posts
gohead gostan
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ellZack replied at 6-8-2020 01:42 AM
Polis boleh tak pakai seatbelt waktu on duty. Untuk pantas bertindak kalau ada berlaku apa apa.

...

Macam tu eh.. Ok rasa bersalah plak selama ni padang slack bila dieorg tak pakai seatbelt..

Maaf abg polis,bomba, ambulans & sewaktu dengannya
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Gostan klau tak susahkn n bahayakn kenderaan belakang...
Atau teruskn n stop biaq polis mai klau polis thn. Berani buat kena berani tanggung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list