Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10577
View
280
Reply

Wanita Bengang Bakal Suami Nak Kongsi Duit Hantaran Buat Majlis Belah Lelaki

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2020 12:59 PM | Show all posts |Read mode
Tular di media sosial apabila wanita meluahkan rasa kecewa terhadap bakal suami yang mahu menggunakan wang hantarannya untuk melangsungkan majlis di pihak lelaki.


Menurut mStar yang memetik luahannya di Facebook dan Twitter, wanita itu terkilan apabila bakal suami mahu berkongsi wang hantaran RM25,000 untuk melangsungkan majlis di kedua-dua belah pihak.




Gambar hiasan
Kredit foto: FMT



"Saya cakap, kalau nak wedding dua tempat, hubby kena tambah duitlah sebab RM25,000 tu wedding tempat saya je.

"Kan awal-awal dah minta RM25,000 jadi itu hak saya. Kenapa tiba-tiba nak kahwin di tempat dia, dia juga pakai duit tu?" soalnya.


Dedahnya, lelaki itu membuat pinjaman dan hanya layak mendapat RM25,000 kerana sudah membuat pinjaman kewangan lain seperti rumah dan kereta hingga gaji dipotong menjadi RM1,000 saja sebulan.


Berikutan itu, dia mahu menangguhkan majlis setahun lagi bagi memberi masa kepada bakal suami mencari wang tambahan RM10,000 jika mahu mengadakan majlis di pihak lelaki.


Namun, bakal suami berkeras melangsungkan perkahwinan tahun ini walaupun berdepan krisis kewangan, malah bakal ibu mentua juga menyarankan mereka berkongsi wang hantaran RM25,000 itu untuk melangsungkan majlis di dua lokasi.




Gambar hiasan
Kredit foto: Kisah Dunia



"Allahu saya rasa hati dirobek-robek. Hak saya diperkosa. Saya tak boleh terima macam ni.

"erlukah saya batalkan semua ni? Saya sedih diperlakukan macam ni. Saya ada harga diri," luahnya. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-8-2020 01:00 PM | Show all posts
wedding ke welding?
banyak betul pagar nak kena buat... kat bahagian lelaki kena welding pagar...
dekat perempuan pun kena welding pagar...

elok la rumah kampung tak berpagar je kalau tidak jenuh nak kena welding sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeee bodohnya... melayu kalau kahwin x berabis duit mmg x sah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah xder duit buat yg wajib dah ler.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya wang hantaran tu bukan kegunaannya utk berabis buat majlis besaran pihak pompuan.. duit tu utk isteri simpan dlm bank.. guna utk masa tersedak lepas kahwin.. akal xde ke??
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya time2 covid ni la boleh jimat belanja kawen...jemput 250 tetamu je dah setel..bodoh gak pompuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Eja wedding pun jadi welding lagi nak hantaran 25k..hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
RM1000 je yg tinggal... berapa la duit nafkah yg laki ni mampu bagi lepas kawin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-8-2020 01:01 PM

Bm tu apa pulak... Welding punya pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama2 bodo. Harap kalau jadi juga majlis, para tetamu bagi hadiah kondom supaya puak2 ni tak membiak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:09 PM | Show all posts
Susah juga nak welding ni ye.

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 5-8-2020 01:02 PM
Sebenarnya wang hantaran tu bukan kegunaannya utk berabis buat majlis besaran pihak pompuan.. duit t ...

setuju dgn chuols.. sayang betul duit ribu riban habis utk majlis sehari je .. patut duit hantaran beli keperluan rumah separuh, separuh lagik simpan buat investment.  belanja kenduri duit sendiri la weiii... buat loan pulak tu... mana la emoticon tepuk dahi tak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nikah kat pejabat agama je la.. pastu makan kat restoran. RM 200 kos makan
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:11 PM | Show all posts
Tak pernah dibuat orang dah bagi nak separuh balik.  Nampak macam byk tanggungan jadi elok tangguhkan, bagi tabung penuh dulu.  Gaji balance tinggal RM1 dah jadi miskin bandar tu.  Sian pulak salah eja wedding jadi welding apa yang nak diweldingakan tu gaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:11 PM | Show all posts
RM25k duit hantaran ko dikk sampaikan bakal laki kena buat loan untuk memenuhi tuntutan ko ye. Ruginya habiskan rm25k hanya untuk kenduri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cian kau dik . Sekarang ni kalau blh orang nak berjimat bagai .
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bakal suami angkat kaki dulu.. X layak dibuat bini pompuan gini... Kalau cerdik boleh menghasilkan keturunan bijak pandai takpe jugak... Ni wedding pun jadi welding..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 aku terpk..yg nk hntran 25 k ni betul2 x kena tebuk ke? @sarah82
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana la aku tau.. Hal dlm kain org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list