Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6661
View
202
Reply

"Tangan Mungkin Tak Berfungsi Macam Biasa Lagi" - Pemilik Pitbull Serang Wanita Diburu

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2020 03:05 PM | Show all posts |Read mode
Persatuan Haiwan Malaysia (MAA) menyeru orang ramai menyalurkan maklumat pemilik anjing Pitbull yang menyerang seorang wanita, baru-baru ini.




Kredit foto: FB




Kejadian berlaku di Taman Tanjung Minyak Perdana Melaka itu menyebabkan mangsa cedera parah dan kemungkinan tangannya tidak akan berfungsi seperti biasa lagi.






"MAA seru seluruh rakyat Malaysia yang mengenali pemilik anjing pitbull ganas berkenaan supaya tampil seret pemilik anjing Pitbull ganas ini kepada pihak berkuasa segera.

"Kerajaan ada Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan parah yang membawa hukuman penjara sehingga tujuh tahun dan denda.

"Anjing Pitbull antara tujuh baka larangan yang diharamkan dari dibawa masuk ke nagara ini dan diharamkan dipelihara kerana sifat ganas dan boleh membawa maut apabila menyerang manusia," tulisnya.







Dalam perkembangan lain, MAA memaklumkan Barisan Pembela Haiwan Kebangsaan (BAPAK) hari ini menziarah mangsa di Hospital Besar Melaka.

"Kehadiran kami disambut linangan air mata. Kristina masih trauma dengan serangan tempoh hari.

"Tangan kanannya mungkin tak akan berfungsi lagi seperti sediakala," ujarnya.







Marilah kita salurkan sumbangan bagi menzahir rasa simpati dan tanda bersahabat. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-7-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Pitbull ni memang ganas dan berani. Halau pakai kayu tak jalan. Aku tengok owner dia bawak jalan2 naik kereta pun letak dia asing dengan anjing lain.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsatnya jantan yang tak terus menolong tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh, manusia2 jenis hapa yang tengok ja mangsa diserang tanpa menolong ha? Eh celaka la ngkorang!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kereta putih tu ingat dia tengah tengok drama ke. Tak tolong langsung
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:17 PM | Show all posts
















Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:22 PM | Show all posts
kesian pittie.. mereka yang bela pittie cakap pittie adalah baka yang penyayang sebenarnya..
anjing kalau baka apa pun tak dibagi makan minum cukup, tak dibawa berjalan akan jadi garang..
and some owner memang sengaja buat anjing dia jadi garang konon sebagai penjaga rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pihak pbt sepatutnya tidak membenarkan anjing dibela di kawasan umah teres. rumah banglo ok.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:27 PM | Show all posts
ban terus je anjing dari dibela di kawasan2 perumahan.

kalau tujuan unt jaga rumah, skrg dh zaman teknologi.....pakai cctv.......sentiasa berwaspada.

bukannya jadikan haiwan yg takde otak tu sbgi penjaga.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah pittie tu akan "ditidurkan"?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 30-7-2020 03:17 PM

Matikan ke?
Pitbull ni lapar ke masa serang tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kecewa jugak dgn jiran2 ni tak keluar serta merta dengar orang minta tolong
Agak biawak gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:48 PM | Show all posts
aku kalau berada di tempat kejadian pun goyang gak nak tolong..pitbull ni

Pit bulls make up only 6% of the dog population, but theyre responsible for 68% of dog attacks and 52% of dog-related deaths since 1982, according to research compiled by Merritt Clifton, editor of Animals 24-7, an animal-news organization that focuses on humane work and animal-cruelty prevention.


https://time.com/2891180/kfc-and ... k-of-a-little-girl/

kalo pitbull ni aku tak kisah
https://en.wikipedia.org/wiki/Pitbull_(rapper)
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:50 PM | Show all posts
apsal susah sgt nk carik ownernye bukan ke anjing tu kuar dari rumah org depan tu? tetiba dah tak ngaku anjing die
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai orang takut dengan pittbull.. If case if u guys di gigit pitbull cuba choke pittbull neck or try to pull meat pada pitbull neck untill his jaw loose... If mahu tolong cari kayu bila sudah pittbull loose jaw grip ganti kan dengan kayu..but perlu buat seperti di atas..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 29-7-2020 11:09 PM
Pitbull ni memang ganas dan berani. Halau pakai kayu tak jalan. Aku tengok owner dia bawak jalan2 na ...

Yup kayu tidak jalan.. Potentially pitbull akan jump dan attack ur arm.. Untuk protect himself...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 29-7-2020 11:48 PM
aku kalau berada di tempat kejadian pun goyang gak nak tolong..pitbull ni



Kalau pitbull i.. Better u freeze if 1 hour duduk lah di situ sampai orang yang my pittbull kenal rescue u
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kejiranan banyak anjing bawa dog whistle buat car keychain...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-7-2020 03:42 PM
Aku kecewa jugak dgn jiran2 ni tak keluar serta merta dengar orang minta tolong
Agak biawak gayanya

Takpayah jiran ya...kadang2 owner macam sial dia biar je anjing kejar orang yg lalu depan dia...hawau betul sampai skrg masih trauma
Duduk taman cikai je tapi bajet macam satu taman dia punya, bila dia bukak gate, anjing dia dok mengejar orang yg lalu lalang depan rumah dia macam la org nak attack owner dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-7-2020 03:12 PM
Bangsatnya jantan yang tak terus menolong tu.

No pitbull, OK. Kalau anjing Malaysia.......takde hal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list