Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17324
View
188
Reply

Ibu Hidayu Dedah Alasan Syed Faris Kahwin Lain Sebab Nak Jana Ekonomi Keluarga

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2020 02:30 PM | Show all posts |Read mode
Selepas kontroversi pendakwah bebas PU Abu dan Dai Farhan, finalis Imam Muda 2014, Syed Mohd Faris Syed Roslan pula buat hal.




Kredit foto: FB




Memetik mStar, Syed Faris, 34, menceraikan isterinya Nur Hidayu Rosly, 33, dengan talak satu pada 28 Mei lalu.


Bagaimanapun, ibu kepada bekas isterinya yang mahu dikenali sebagai Zainab, 60, menyifatkan Syed Faris seorang yang tidak bertanggungjawab. Malah, dia mendakwa bekas menantunya itu beberapa kali kantoi berlaku curang terutama ketika Hidayu sedang hamil.

"Alasan yang dia bagi pada saya apabila saya tanya kenapa kahwin dengan perempuan tu, dia kata untuk menjana ekonomi dan bantu kewangan keluarga.

"Dia kata perempuan tu pandai buat bisnes online selain untuk elak berlakunya maksiat," ujarnya yang reda dengan ujian dihadapi anaknya.




Kredit foto: FB




Sebelum ini, dalam sebuah laporan Harian Metro, Hidayu mengesahkan status rumah tangga mereka dan mendedahkan dikasari madunya.


Dakwanya, ia berlaku selepas mereka dimaklumkan salah seorang daripada mereka akan dilepaskan Syed Faris.


Katanya, dia mula menyedari perubahan pada suami yang kerap pulang lewat termasuk tidak pulang ke rumah langsung selain culas dalam memberi wang nafkah.


Hidayu hanya dimaklumkan suami sudah berkahwin dengan wanita itu pada hujung Januari lalu ketika dia baru melahirkan anak kelima.




Kredit foto: FB/HarianMetro




Tambahnya, dia pernah menghalang hasrat suaminya untuk berkahwin lain kerana berfikir mengenai anak mereka. Namun, Syed Faris berkeras selain mendakwa wanita itu boleh melayannya lebih hebat.

"Malah, sebelum dengan wanita ini dia pernah berkenalan dengan lima wanita lain dan mengajak mereka berkahwin. Namun, tidak berjaya kerana mereka semua tidak mahu berpoligami," ujarnya.


Bertabahlah, Hidayu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-7-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki yg tak alim, dia akan pasang sugar baby/skandal.

Manakala lelaki yg alim ni plak akan kawin cerai kawin cerai kononnya taknak berzina.

Well. Apa nak dikata lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:49 PM | Show all posts
wa kadang2 main game fifa, bila buat pertukaran pemain bola, comentator akan ckp, fresh leg on the field


so adakah ini comentator akan cakap fresh vagina on the bed....
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg alasan jantan skrg nk khwen sbb nk jana pendapatan family ea? Apa kau xboleh nk jana sndri kewangan family kau sampai nak harap org lain
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi: Lelaki yg tak alim, dia akan pasang sugar baby/skandal.Manakala lelaki yg alim ni plak akan kawin cerai kawin cerai kononnya taknak berzina.Well. Apa  ...



setuju...pilih la la makan hati laki berskandal atau berpoligami? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah la gatal telur, biawak hidup pla tu..
set2 perampas ni xtakut karma ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 30-7-2020 02:50 PM
Mmg alasan jantan skrg nk khwen sbb nk jana pendapatan family ea? Apa kau xboleh nk jana sndri kewan ...

Kan. Ayat senang, nk menumpang bini baru. Situ pun nampak dah kebiawakan nya, tak padan dgn tak mampu tapi galoknya nk berbini ramai
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak ustaz nak kawen dengan perempuan kaya dan kaki bisnes rupanyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:59 PM | Show all posts
mcm kazen iols dulu kena, laki dia kawen dgn andartu sbb pinjam duit dari pompuan tu, kesian kt my kazen suri rumah, lepastu dia start meniaga dpt pindah rumah besar sikit beli kete sendiri, last suami dia dok himpit ja..mentang2 bini ada duit..tak bercerai pun masa tu. kazen i redo je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:01 PM | Show all posts
tu sebab takut nk mohon poligami kat malaysia kot.sanggup rentas negara untuk dapat bini baru
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jana ekonomi? Yg ko produce anak 5 tak pikir ekonomi takat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la jenis mak yg terlalu sygkan anak
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah ku bilang, kalau nampak laki pakai cap dgn serban, lari dulu dari yg serban. Biasa klau beriman ni dia rendah diri, rasa malu n xlayak pakai serban jubah bagai. Yg rasa dia bagus mcm ada tempat di sorga, mmg pakai persis nabi
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 30-7-2020 02:46 PM
Lelaki yg tak alim, dia akan pasang sugar baby/skandal.

Manakala lelaki yg alim ni plak akan kawi ...

At least yg x alim tu kaya raya klau cerai atau fight dekat mahkamah, sedap jugak dpt hasil. Hat ni sumbang sperma jah. Puii
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah alasan tak terdigest wei
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 30-7-2020 02:46 PM
Lelaki yg tak alim, dia akan pasang sugar baby/skandal.

Manakala lelaki yg alim ni plak akan kawi ...

betullah..kawinn cerai ni mcm main2 jer...sama mcm lagu marrie u tuh...

if we wake up and u wanna brake up thats cool...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kisah mcm ni serba sedikit mencalarkan kesucian Islam sbb golongan ustaz, PU, Dai' dan pendakwah mmg dihormati. Sbb kita yg biasa ni rasa rendah dri kalau bab agama. Tapi bila bnda cm ni. X psal org pdg rendah pda agama.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:18 PM | Show all posts
Edited by beni_nikaido at 30-7-2020 03:21 PM

kepada bini no 2:
ha...ko dengar tu pompuan? lelaki ni banyak kali wat hal
5 orang dia cube kenen tapi tak sangkut
dia kawen ngan ko sbb ko pandai wat duit,
wat jana ekonomi rumah tangga
sendiri boleh pikir ler...

kepada ex-bini:
anda sudah bebas dari musibah ni
tabah la...bangkit dan move on
usah dikenang lagi orang yg tak reti nk menghargai anda
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:21 PM | Show all posts
jana ekonomi??
hahaha,

kalau dengar dek bini baru, harus lilit tali kat leher, pastu terjun dari kerusi.

lahaiiii, jantan pemakan hasil perempuan. Parah
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeeeiii...nak muntah pulak baca ni.
Hang dah kenapa nak harap bini untuk jana ekonomi. Dah tu tak boleh nak jana ekonomi ke kalau tak kahwin. Hang dah kahwin, nafkah pun tak bagi. Ekonomi apa nya!  Hang ingat bini no.2 hang tu nak bagi nafkah on behalf to bini no. 1 ke apa???!!
Hang cakap je lah ko gatal nonek kan senang! Atau cakap nak bergolek golek atas katil ha..

Eeeei, geram pulak aku ni ha!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list