CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: dauswq

[Netflix] Hellhound - Yoo Ah In, Park Jung Min, Woo Jin Ah & Kim Hyun Joo

[Copy link]
Post time 20-11-2021 06:31 PM | Show all posts
lagi satu nak cakap citer ni xde scene bukak2 cuma scene brutal ganas2 adalah..
so agak selamat kalau nak tgk dgn family...
ending scene tu guna cgi...so x nampak mcm actual body pun...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-11-2021 06:06 PM
uols dah abis tgk ke?
tulah Yoo Ah In ada dlm 3 episod je...org punyalah tunggu2 citer ni sebab na ...

Aah uols..gigih marathon malam td...semangat nk layan sbb yoo ah in la...klau ikutkan iols jarang layan drama ngeri ganas2 camni...tetiba kali ni semangat join the hype...

Btul..selenga btul si sohyun tu gi bwk baby pegi situ..geram je sdgkan laki dia dh bgtau mlm sblm tu kan ada org nk tlg..tp bleh paham la sbb fahaman new truth tu mmg dh mcm menguasai seoul kan..so dia yg lemah n tgh susah ati amik keputusan nk ke sana..tp mmg cemas sbb iols takut dgn geng2 arrowhead ni..sesuka hati belasah org kan...sian sgt dkt prof tu..nasib baik la min hyejin tu rilek je lawan geng2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-11-2021 06:06 PM
uols dah abis tgk ke?
tulah Yoo Ah In ada dlm 3 episod je...org punyalah tunggu2 citer ni sebab na ...

Tula..punyela lama tunggu drama dia...
Tgk2 eh..bleh plak dia lenyap masa epi 3..frust betul..haha..nasib baik la epi seterusnya tu menarik je nk tgk....so berjaya la abiskan tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 20-11-2021 10:40 PM
Aah uols..gigih marathon malam td...semangat nk layan sbb yoo ah in la...klau ikutkan iols jarang  ...

Geram tgk geng2 arrowhead ni bila diorg pukul mak min hyejin…apa salah org tua tu? Dahlah ada kanser…yg iols geram tu diorg attack family member sekali…nak wujudkan dunia tanpa dosa konon…yg diorg pukul2 org x bersalah tu bukan dosa ke?

Tapi bila tgk scene last yg park jungja hidup balik tu ada possibility watak2 lain pun termasuk chairman jung blh hidup balik kalau  ada season 2…
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-11-2021 03:09 AM
Geram tgk geng2 arrowhead ni bila diorg pukul mak min hyejin…apa salah org tua tu? Dahlah ada kan ...

Tula pasal..geram jugak dgn min hyejin sbb tinggalkan mak dia sorang2..tp mmg geram btul dgn geng2 arrowhead ni..mcmla suci sgt kan..pukul pendosa kononnya..pengerusi baru tu mmg lg menyakitkan hati..paderi sidekick dia tu hebat je berlakon kn..masing2 mmg menjiwai watak..bab pelakon mmg daebak..

Tula..mmg excited nk tunggu season 2..byk komen ckp boring drama ni..byk sgt berckp..masing2 maybe ada high expectation kot kan..iols first time folo rapat series mcm ni..so agak excited..bg iols x boring sbb mmg laju je iols tgk sbb curious ape jd..wpun frust chairman jung mati tp era lps tu punye cerita laju n agak mendebarkan jugakla tgk...

Maybe gak akan hidup semula sbb mmg ramai watak penting dh mati...baby tu pun siapa la yg akan muncul bwk watak dia nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 04:56 PM | Show all posts
wima replied at 21-11-2021 12:34 PM
Tula pasal..geram jugak dgn min hyejin sbb tinggalkan mak dia sorang2..tp mmg geram btul dgn geng2 ...

ramai yg species camtu..x blh tahan tgk citer yg byk bercakap sebab dia jenis yg x boleh fokus kat dialog...maybe theols prefer citer yg byk action kot...

squid game tu pun ramai yg komplen kata boring sebab byk dialog lepas tu marah2 pulak citer tu viral...
tapi bagi org yg dah biasa tgk citer yg byk dialog xde masalah pun...
memang citer korea byk emphasize kat skrip...
utk faham keseluruhan cerita kena fokus kat dialog jugak...

part geng2 arrowhead pukul2 org ni ada persamaan sikit dgn the devil judge...
kat situ pun ada part social media influencer gunakan pengaruh dia sebagai lesen utk pukul org yg tak sehaluan dgn dia...

uols tgk citer apa lagi skrg?

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 06:02 PM | Show all posts
Gila betul org korea ni. Nampak sangat toxic nya. Dengan influencer bangang, budak2 arrowhead gila, public that doesn’t care.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-11-2021 04:56 PM
ramai yg species camtu..x blh tahan tgk citer yg byk bercakap sebab dia jenis yg x boleh fokus kat ...

Tula...iols ok je ckp banyak..dr scene merapu2 yg sukar difahami..tp betulla uols ckp..dorg prefer more to action la kot..mcm iols yg prefer genre slice of life mmg fokus kat dialog..so no hal la mengadap drama dialog byk ni..

Iols layan jirisan, happiness n ins koo...syok plak folo drama ongoing bulan ni..sbb byk yg best2 so iols malas nk tunggu habis br marathon sbb takut nnti dh abis xde rs nk tgk plak..rugila nnti..haha

Ada lg yg iols berminat nk tgk sebenarnya..tp blum sempat nk start...mcm we are breaking up n melancholia mmg dlm list...kalau bleh nak layan semua sebenarnya kecuali saeguk drama..

Uols layan bape banyak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 08:59 AM | Show all posts
Yang watak PD tu... saya rasa cringe tengok lakonan dia.. entah la
tapi bagi saya overall okay cerita ni. tak faham juga la kenapa ramai sangat kat FB komplen cakap sakit kepala nak faham, nak cakap byk plot twist or mindfcuk tak la saya rasa ceta ni..
harap-harap season 2 ada la Yoo Ah In balik.. suka tengok dia rambut panjang mcm tu. so hawt..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 12:44 PM | Show all posts
Mooverine replied at 22-11-2021 08:59 AM
Yang watak PD tu... saya rasa cringe tengok lakonan dia.. entah la
tapi bagi saya overall okay cerit ...

amenda yg sakit kepalanya pulak...
diorg ni x biasa kot tgk citer2 gini...nak citer yg straight forward je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 01:03 PM | Show all posts
wima replied at 22-11-2021 01:09 AM
Tula...iols ok je ckp banyak..dr scene merapu2 yg sukar difahami..tp betulla uols ckp..dorg prefer ...

byk dialog tu sebab nak bagi kita faham...explanation kenapa certain2 watak buat something ada dlm dialog tu...
tapi kalau tak nak fokus kat dialog memanglah boring sebab tak faham...
ni basic rule kalau nak tgk apa2 cerita pun...

byk giler drama ongoing yg iols tgh layan skrg ni...

Jirisan, Inspector Koo, Happiness, Chimera, Dr. Brain & The Red Sleeve...
weekend ni tambah satu lagi, One Ordinary Day tu...
tapi yg paling iols tunggu2 Dr. Brain tu...mindfuck betul storyline dia...ada 6 episod skrg baru sampai epi 3...
Chimera pun makin lama makin best...
paling boring Happiness...kalau xde perkembangan lagi minggu ni iols drop je kang...
even The Red Sleeve yg saeguk tu pun lagi best drpd Happiness tu...
ingatkan xnak tgk sebab saeguk is my least priority tapi bila dah tgk best pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 01:31 PM | Show all posts
xyla73 replied at 22-11-2021 12:44 PM
amenda yg sakit kepalanya pulak...
diorg ni x biasa kot tgk citer2 gini...nak citer yg straight fo ...

itu la bah.. tak faham apa yang confuse ceta ni..
straightforward ja kan hahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:56 PM | Show all posts
Mooverine replied at 22-11-2021 01:31 PM
itu la bah.. tak faham apa yang confuse ceta ni..
straightforward ja kan hahaha..

I tak faham

I takut tenguk drama ni. Takut kalau mcm tulah malaikat maut cabut nyawa org2 yang berdosa. Itu yang kena berdoa untuk ringankan sakratul maut.

Anyway, 3 creatures tu memang betullah, cabut nyawa sinners?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 24-11-2021 09:56 PM
I tak faham

I takut tenguk drama ni. Takut kalau mcm tulah malaikat maut cabut nyawa org2 ya ...

Xyah pikir lebih2 sgt pasal creatures tu…sebab citer ni blm abis..dlm iols punya mindset akan ada sambungan next season sebab Netflix series ni memang tailor maid utk multiple seasons…harap2 adalah penjelasan pasal creatures tu lepas ni…

Cuma apa yg blh dpt dari season 1 ni kita manusia kat dunia ni selesaikan je urusan masing2…jangan ambik alih kerja Tuhan sibuk2 nak hukum org lain…sebab semua org ada dosa kan…kecuali bayi yg baru lahirlah…
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:05 AM | Show all posts
uda replied at 24-11-2021 09:56 PM
I tak faham

I takut tenguk drama ni. Takut kalau mcm tulah malaikat maut cabut nyawa org2 ya ...

Belum ada conclusion lagi sebab akan ada season 2..
tapi rasanya mungkin malaikat maut palsu la tu
saya punya teori mungkin malaikat tu sebenarnya monster alien atau pun anak didik satan..
mcm ceta midnight mass tu, vampire disalah anggap jadi malaikat..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:04 AM | Show all posts
Mooverine replied at 25-11-2021 08:05 AM
Belum ada conclusion lagi sebab akan ada season 2..
tapi rasanya mungkin malaikat maut palsu la tu ...

I harap creature tu drp New World Group. Mereka cipta sebab nak takluk dunia ni. So mereka create creature tu nak beri orang takut.
Tapi macamana pulak pompuan  yang mula2 tu hidup semula???
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:23 PM | Show all posts
up close and personal with Yoo Ah In..
walaupun dia mention sikit je pasal Hellbound, bolehlah ye tepek kat sini...still x OT...
btw i love Chicago Typewriter too...antara byk2 projek dia i love Six Flying Dragons, Chicago Typewriter, The Throne...
Sunkyungwan Scandal tu nak jugak tgk sebab pelakon2 best tapi xde masa...

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-11-2021 06:25 PM
dah settle 6 episod...
epi 4-6 dah new era...bukan era Chairman Jung lagi dah...
tapi chairman baru  ...

Done marathon 6ep. Masa masuk new era ni iolss confusee jap hahaha

mana detective and doter dia tu, nk thu la follow up their life after tengok chairman jung mati tu. Knp dia xde jga kt new era mcm lawyer tu ye


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 27-11-2021 09:05 AM
Done marathon 6ep. Masa masuk new era ni iolss confusee jap hahaha

mana detective and doter dia  ...

Rasanya detektif tu menyembunyikan diri…kalau tak teruklah dia kena kecam dgn pengikut2 New Truth…diorg punya fanatik tu lain mcm…entahlah ada org kata drebar teksi yg bawak lawyer tu dia…tapi mcm lain je…

lawyer tu pun practice sembunyi2, x berani nak show off kat public…
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-11-2021 09:41 AM
Rasanya detektif tu menyembunyikan diri…kalau tak teruklah dia kena kecam dgn pengikut2 New Truth ...

Driver tu dah tua, mcm bukan dia la. Soon Ada season 2 ke? Nk thu mcm mana pengikut2 new truth ni kt masa depan. Lepas tu iolss curious la dgn baby tu mcm mana life dia after stay dgn lawyer. Hahahaha. 85/100 la movie ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 04:33 PM GMT+8 , Processed in 0.137380 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list