Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
7489
View
69
Reply

"Jangan Guna Saya Untuk Glamor, Awak Doktor Bukan Artis" - Lufya Omar

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2020 10:37 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Lufya Omar mendakwa bekas suaminya, Dr Che Hafiz sengaja mempergunakan namanya untuk meraih populariti.

"Jangan gunakan saya untuk tujuan nak glamour. Cukup-cukuplah. Awak tu doktor bukan artis. Jaga tatasusila sebagai doktor," katanya.




Kredit foto: IG




Dalam satu kiriman mesej kepada Gempak, Lufya mendakwa perceraiannya berlaku disebabkan kegagalan Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum menggalas tanggungjawab sebagai suami dan bapa.

"Saya dah cukup bersabar. Kalau dia seorang lelaki yang baik dan bertanggungjawab tak akan jadi sampai begini. Saya ada cukup bukti atas tuduhan saya ini.

"Saya simpan dan tak perlu saya hebahkan kerana ia boleh mengaibkan dirinya dan ahli keluarganya," jelasnya.


Dalam masa sama, Lufya menegaskan bahawa dia tidak menghalang bekas suaminya itu bertemu dengan anaknya.




Kredit foto: IG



"asal anak jangan nak berdolak dalih. Allah Maha Melihat. Be a man and walk the talk. Kesian kat anaklah. Masa depan dia lebih penting. Setahun lebih saya dah pikul tanggungjawab kamu sebagai seorang bapa.

"Saya tak halang dia nak datang jenguk anak tapi dia tak datang pun. Apalagi yang kamu nak? Saya hanya berdoa je agar dia diberikan hidayah dan berani berjumpa dan berbincang," ujarnya.


Sementara itu, Dr Che Hafiz menerusi Instagram mendakwa tindakan mengunci mulut adakalanya memakan diri.




Kredit foto: IG




Dia bagaimanapun, mendoakan yang baik-baik buat bekas isterinya itu serta berharap doanya dapat meluangkan masa bersama anak dimakbulkan.


Siapa yang auta sebenarnya ni?  - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-7-2020 10:44 AM | Show all posts
yawnnnn...udah2 la kome
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Bingit la dua2 ni. Diam2 sudah la, gi settle sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya lufya ni glamor ke? Kalau glamor pun sebab ketiak basah n masalah rumahtangga
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu guna nama almarhum sekian sekian boleh pulak
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:54 AM | Show all posts
dua2 bodoh rupanya patut la kes tak selesai.. bersembang kat sosmed,jumpa face to face la,bongok gila.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
2 2 sama meratip dekat laman sosial dekat wartawan. Lufya ni pon xya nk acah glamor sgt kau pon xboleh masul kategori artis pon apa je jasa kau kat industri
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:56 AM | Show all posts
Nmpk la Dr. ni irresponsible hal anak. Tapi Lufya ni pun sendu aje x glamour pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:56 AM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 15-7-2020 10:51 AM
Masalahnya lufya ni glamor ke? Kalau glamor pun sebab ketiak basah n masalah rumahtangga

ketiak lecakk..
bisaa btul mulut mak hayamm anjuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa lelaki bingit ni feminine. Kalau tanya ccris kat laman jodoh tu dibalas berkajang tau dah gay

Dr ni cepat rimas and affected dengan cakap2 orang
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau yg kecoh.. semua benda nak up royan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:06 AM | Show all posts
Glamor ke engkau??
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Motip ex laki hang nk tumpang nama?
Hang glemer sgt ka? Sendurina juaaaa...
Nama naik balik sebab kawin dgn laki hensem, doktor. Masa tu kemain kan hang duk jaja  muka laki?
Tapi tu lah khennn jodoh tak panjang. Kesian plk kat anak. Takpalah semoga dipermudah urusan lufya nk besarkan anak. Harapnya ex laki dia tak culas bab duit dan be gentleman la apiz oii. Tak syg anak ka? Harap nya 2-2 walk the talk sbb now meols tgk peel dua2 sama ja.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:08 AM | Show all posts
bila da bercerai bergaduh je la
baik buat hal masing2..selebih nya berdoa kpd Allah
kalau saling tuduh menuduh smpai bila pun x selesai
tp biasa la bru bercerai hati tengah panas
masa jerk yg dpt mengubah dn mengubati segala nya
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:12 AM | Show all posts
tapi sis agreeeeee sesangat ayat kak piah tu "Be a man and walk the talk"

kalau sis di tempat beliau pun memang kata-kata tu iolls hamburkan TAPI tak payah tunggu tempat kak piah pun sis memang cepat naik darah orang yang suka coverline janji manismu tapi hapah hasil takdok nak-nak jejantan. Dey karawale kalau dah bertanggungjawab takdenya orang nak pertikai.

Gituuh, sekian nasihat sis di pagi Rabu ni ya
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:20 AM | Show all posts
Dulu mse lufya ni baru kahwin
aku cakap dlm hati
bertuah nya dpt laki hensem plus doktor ok kerja gov lak tu
cerah la mse depan

rerupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........................


itulakan pengajaran
kadang2 kte tgok prmpuan ni kahwen dgn laki cam ni camtu..ada kerjaya semua
kte anggap dah cerah la mse depan

tapi tak semestinya..belum tentu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:47 AM | Show all posts
tak puashati buat banyak bunyi kat socmed
takut nanti jadik plot twist si laki tu bukak berkajang-kajang aib pulak
biasa bekas couple gado2...  netizen tak tolong pun, netizen makan popcorn sambil mengomen mengkritik mencerca dan lain lain

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 12:22 PM | Show all posts
tak payah la nak guna media pun.  uols pun sendu

kalau ex tak angkat call ke apa, u can always hntr surat via ur lawyer.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 12:25 PM | Show all posts
Buruknya perangai dedua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 12:30 PM | Show all posts
like seriously? lufya ni pun bukan artis jugak..dia glamer sebab masa masuk AF menari bergelek2 ketiak basah lencun..memalukan siot...popular sbb ketika basah..eeeiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list