Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
785
View
11
Reply

[Tempatan] Tak pasal-pasal cekak helikopter Doraemon laris

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2020 07:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 14-7-2020 11:26 AM

Tak pasal-pasal cekak helikopter Doraemon laris

https://www.hmetro.com.my/utama/2020/07/599879/tak-pasal-pasal-cekak-helikopter-doraemon-laris

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 14 Julai 2020 @ 6:49 PM

Murnaena Muhammad Nasir
am@hmetro.com.my

ZULHELMEY bergambar sambil memakai pakai cekak helikopter doraemon.  FOTO ihsan Zulhelmey Isnin.

"HAMPIR semua negara dilanda Covid-19, mungkin dengan pakai cekak helikopter Doraemon, kita boleh terbang jauh dari bumi hingga ke bulan yang lebih selamat," ciap Zulhelmey Isnin di Twittter, semalam.

Perkongsian gambar Zulhelmey, 29, yang memakai cekak Doraemon tular di Twitter dan mendapat lebih 38,000 tanda suka serta diulang ciap lebih 29,000 kali setakat ini.

"Ciapan di Twitter itu saya anggap sebagai gurauan memandangkan ianya ada kaitan dengan situasi sekarang," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Zulhelmey berkata, dia sebenarnya membeli cekak helikopter berkenaan untuk dihadiahkan kepada anak tunggalnya yang berusia empat tahun.

"Selepas beli cekak itu di Karnival Doraemon di pusat beli-belah di Kuala Lumpur, saya cuba pakai dan tak sangka gambar yang saya ambil tular di Twitter.

"Ramai rakan seusia hubungi saya dan menyuruh saya membeli cekak berkenaan untuk mereka juga," katanya.

Menurutnya, ketika melakukan pembelian pertama di waktu pagi, cekak itu masih penuh di rak jualan namun selepas kembali semula hanya tinggal lapan item.

"Pekerja kaunter di karnival itu juga sudah mengenali saya disebabkan gambar yang tular itu.

"Kebetulan semasa ambil gambar itu, saya pakai baju warna oren sampai ada yang gelar saya Giant Malaysia iaitu salah satu watak dalam rancangan Doraemon.

"Jurujual di situ juga beritahu saya yang tiba-tiba sahaja hari itu ramai yang membeli item berkenaan sehingga stok berkurangan," katanya.

Zulhelmey yang menetap di Pandan Indah, Ampang berkata, dia tertarik membeli cekak helikopter Doraemon untuk anaknya disebabkan meminati kartun animasi popular dari Jepun itu sejak umurnya lima tahun.

"Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berkuat kuasa sejak Mac lalu mengehadkan pergerakan kita untuk keluar disebabkan kebimbangan penularan wabak Covid-19.

"Jika alat Doraemon itu memang wujud, pasti dapat memberi manfaat kepada ramai orang apatah lagi dalam musim pandemik hari ini," katanya.

Perkongsian itu mendapat reaksi positif warganet yang rata-rata terhibur dengan gambar yang dimuat naik di akaun Twitter milik Zulhelmey.

"Benda yang paling nak masa kecil dulu sebab percaya benda itu boleh terbang ke mana-mana sahaja," ciap @nissaae di Twitter.

Sementara itu, tulis @cottonqween di balasan Twitter, "Beli barang ini takdela nanti kena berhabis duit bayar ansuran kereta."

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-7-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
..ini mmg lawak...kuasa viral
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:38 PM | Show all posts
ang ang ang

totemodai suki

dorae moooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooong
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
weh2...aku pun nk beli...mana nk beli nieh???
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Senyum aku baca tweet dia
Kalau aku plak dr dl nak pintu doraemon
Buka pintu je laki aku balik umah
Nak pergi keja, buka pintu balik, dia sampai sana dah
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:56 PM | Show all posts
Nape muka dia mcm mintak penampar..??
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
smlm aku tergelak besar baca tweet dia
dah la pakai baju oren
sebijik mcm giant
body muka pun mcm giant
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ang ang ang...totey mu dah tak suci

dora eeeee....  mon........
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar tu jd kelakar sbb pakej dgn muka serious dia tu kan hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 14-7-2020 07:56 PM
Nape muka dia mcm mintak penampar..??

Kannn
Hover je xkelakor
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
I sampai sekarang pun, kalau apa-apa mesti cakap,
"Kalaulah ada pintu Doraemon, senang kita nak travel. Buka pintu sini, keluar kat tempat kita nak."
"Kalaulah ada kipas terbang Doraemon, senang nak pegi sana sini, takyah sangkut jem."
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:51 PM | Show all posts
Baling-baling bambu, comel
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list