Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3773
View
46
Reply

Nina Iskandar Rimas, Netizen Pertikai Caranya Besarkan Anak

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2020 07:09 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Nina Iskandar kurang senang dengan segelintir netizen yang suka sangat menyibuk tentang cara dia menjaga anak.


Menurut pelakon ini, dia dan suami ada cara tersendiri untuk membesarkan anaknya, Muhammad Aaryan ar-Rizqin yang kini berusia tujuh bulan.


  



"Jangan ajar saya macam mana nak besarkan anak saya. Jika suatu hari nanti saya mahukan pendapat anada, saya akan tanya. Sekarang ini biarlah Rizqin makan apa sahaja dia mahu, buat apa sahaja dia mahu," tulisnya melalui Instagram.


Semuanya berpunca apabila Nina memuat naik video pengalaman pertama memberikan makana pepejal kepada anak lelakinya.


  



Namun ada pula yang menegur makanan yang diberikan itu tidak sesuai untuk bayi berusia bawah setahun.


  



Luahan Nina itu rata-ratanya mendapat sokongan dari pengikutnya yang melalui pengalaman yang sama.


Sabarlah ya Nina! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-7-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payahlah ambik kisah low class mentality punya netizen. Engkau pun berani tunjuk beranilah tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:16 PM | Show all posts
kalo xde gosip, jgn mengada-adakan gosip! thread sampah dr editor low class! gosip recycle je berukk ni bukak
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:47 PM | Show all posts
bulatnye la anak dia

mcm mak bapak dia bulat

aku minat nina iskandar ni

lawa

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dia ni buat apa sume kne kecam hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nina ni cntik ori tk mekap pn cntik tp tulah dia berlakon sesuai jdi mak2 pd anak2 sek rend tk pn kakak2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nina bagi anak dia mkn apa? Bagi date puree(puree kurma) pun salah ke? Kepala baby tu dah tegap pun. Dan dah 7 bulan, tak salah bagi mkn gitu. Bkn bagi budak tu aiskrim atau bagi makan sambil baring mcm some ppl.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:16 PM | Show all posts
some people really loves imposing their yardstick on others eh..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:18 PM | Show all posts
okay kesian
sila off komen dan private kan saja instagram anda
atau tutup terus akaun
tok sah sendiri sakit hati

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Comey nya baby dia. Bam bam bam
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 14-7-2020 09:35 PM

Nina Iskandar tk boleh la cakap macam tu.. Orang yg menegur tu pun ada hak juga pd budak tu.. Duit dia orang pun dah abis banyak pada budak tu..Tu sebab dia orang tegur..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya anak dia!!! Grm tgok.. Nina ni mmg cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu sebabnya pak nil tak nak show anak2 dia pada umum,  orang nak interview dia dan anak2 pun tolak.
Tu zaman dulu tak de media sosial.

Zaman media sosial ni,  kalau dah show anak kat umum,  plus u selebriti/public figure,  u kena faham risiko akan kritikan2 netizen pada anak u, fizikal anak u,  cara u handle anak dll.

Kalau tak tahan dengan kritikan,  private je insta tu,  buat untuk orng dikenali je.  Atau just show ur professional activity.

Bagi aiols mak2 yg show anak,  kemudian up status gini,  hanya 1 sebab, nak dengar puji2an je....
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni lawa tp perangai kuat sentap pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketinggalan mrt plak ai. Tak tau pun dia dah kawin siap dah ada baby
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 11:48 PM | Show all posts
Sampahnye la thread ni Sepul.

- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang penting, grammar Nina lagik cantek banding ex Lufya si doktor gila glem itew.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
dh sume nak up so hadap je la kritikan.klu ko tk up takde sapa pun peduli life ko
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ank die cumell.....lawak.gak retis msia ni bkn men gune bi tp berlakon cite melayu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 08:43 AM | Show all posts
off comment jelah. senang cerita.

biasalah mulut2 netijen.

bab bg makan anak ni, meols pun try and error juga.despite meols mmg bhgn pemakanan.
masih byk kena baca and cuba. janji anak aftif sihat walafiat.
cuma jangan le bagi coki2 kat baby below 1 year tu mmg layak dikecam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list