Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
598
View
17
Reply

[Dunia] Jualan merosot sejak lima tahun lepas, Harley-Davidson buang 500 kakitangan

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2020 05:21 PM | Show all posts |Read mode
Harley-Davidson to cut hundreds of jobs as part of turnaround strategy
By REUTERS | 10 July 2020



CHICAGO: Harley-Davidson Inc on Thursday said it will lay off 500 employees this year as part of new CEO Jochen Zeitzs efforts to revive the struggling motorcycle maker.

As part of the overhaul, CFO John Olin will leave the company effective immediately. Darrell Thomas, treasurer, will become interim chief financial officer, it said.

Harley-Davidsons sales have been declining for the past five years in the United States, its largest market, as its baby-boomer customer base ages.

The economic pain caused by the coronavirus pandemic has further dented retail demand.

In response to weak sales, the Milwaukee-based company has cut production, leading to 140 job cuts last month at its factories in Pennsylvania and Wisconsin.

The latest cuts are in addition to those layoffs, a company spokeswoman said.

Zeitz, who took over in February, is hailed for turning around the Puma brands near-bankrupt business.

His restructuring strategy, dubbed The Rewire, is aimed at making Harley a leaner and more nimble organization.

It seeks to reset product lines, focus on the companys core strengths and prioritize profitable markets.

Significant changes are necessary, and we must move in new directions, Zeitz said.

Harley said the measures announced on Thursday will lay the foundation for a five-year strategic plan to revive sales that the company expects to share in the fourth quarter.

In all, the restructuring will eliminate 700 positions globally.

It will result in a US$50 million restructuring charge in 2020, including US$42 million in the second quarter.

While the overhaul is expected to be completed by the end of the year, Harley said it will likely cause additional restructuring charges in 2021.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-7-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
motor ni mahal kat msia. X mesra marhaen
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 03:42 PM | Show all posts
Harap-harap harga motor tersebut boleh turun dengan mendadak
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 03:46 PM | Show all posts
orang tertentu je minat motor ni  dan semestinya mostly lelaki... iols ni nak usung basikal pun penat apakan pulak motor ni entah2 mati di timpa motor je lah rasanya sebelum merasa naik
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
motor ni tak sesuai la saiz lelaki asia normal..iols penah tgk sorang lelaki melayu bawak, tangan macam tergantung kat handle..hihihi..rasanya motor Harley davidson ni la..ke ada brand lain yg lebih kurang motor ni? Tapi serious kelakar ok..beza kalu tgk lelaki caucasian yg bawak motor ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 04:08 PM | Show all posts
akak terbayang pelakon lama Osman Kering membawa Harley Davidson. Sungguh lucu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Haku ingat masa sekolah menengah dulu arwah atok Haku amik Haku balik sekolah Ngan motor Harley nie, arwah atok masa tu dlm usia awal 60 an kot, da la satu kg semua kenal Ngan arwah atok Haku termasuk geng cikgu n sesetengah student ...malu oooiii sbb bunyi motor tu je
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 11-7-2020 12:04 AM
motor ni tak sesuai la saiz lelaki asia normal..iols penah tgk sorang lelaki melayu bawak, tangan ma ...

I ada nampak di malaysia ada mongols gang branch... Touring di freeway...
Yang u kata kan i ada nampak that guy seperti struggling dan too much pain untuk handle those harley... Tapi ramai juga i nampak yang fit untuk bawa tapi majority gemuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 11-7-2020 12:42 AM
Haku ingat masa sekolah menengah dulu arwah atok Haku amik Haku balik sekolah Ngan motor Harley nie, ...

Masih ada motor atok sis?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rednecks dah tak membeli dah ke. Covid baru jer berusia 6 bulan, takkan nak bangkrap kot?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 11-7-2020 04:52 PM
Masih ada motor atok sis?

Da jual Kaka..sbb motor nie la arwah atok Haku kahwin Ngan minik Indon no.2 pastu dah cerai, jaman taun ujung 90 an dulu kala..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa nk beli harley dahh..bayar mahal2 untuk teknologi thn 1920-an...

Umpama kita beli Ford T-Model keluaran thn 2020 tapi masih gunakan teknologi 1900-an..

American Herritage sgt..org Amerika pon dh start beralih ke pengeluar motor european atau japan..lebih murah..banyak teknologi..

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 11-7-2020 01:12 AM
Da jual Kaka..sbb motor nie la arwah atok Haku kahwin Ngan minik Indon no.2 pastu dah cerai, jaman ...

Oo. Jika simpan jadi vitage
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 11-7-2020 02:37 AM
Sapa nk beli harley dahh..bayar mahal2 untuk teknologi thn 1920-an...

Umpama kita beli Ford T-Mod ...

Majority yang beli pun veterans banyak dan custom... U maksud kan european superbike?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 11-7-2020 01:07 AM
Rednecks dah tak membeli dah ke. Covid baru jer berusia 6 bulan, takkan nak bangkrap kot?

Redneck jarang naik harley... Kalau u maksud kan redneck region badidos mc club terbesar di sana ... Ramai blacky bukan redneck..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 11-7-2020 07:56 PM
Majority yang beli pun veterans banyak dan custom... U maksud kan european superbike?

veterans kalo tak silap diaorg boleh bawak keluar motosikal yg diaorg guna selepas perkhidmatan..tapi tak tau la sekarang ni mcm mana..

haah..european superbike la chuols mcm KTM, BMW tuuu..

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 11-7-2020 03:46 PM
orang tertentu je minat motor ni  dan semestinya mostly lelaki... iols ni nak usung basikal pun pena ...

U kn laki khen?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 07:44 AM | Show all posts
izwan_izi replied at 11-7-2020 06:35 PM
Sapa nk beli harley dahh..bayar mahal2 untuk teknologi thn 1920-an...

Umpama kita beli Ford T-Mod ...

Pernah baca satu komen diFB, org beli motor ni ibarat beli tv hitam putih tapi nyatakan ianya lebih baik drpd tv LED HD.
Saya hairan kebanyakan penunggang motor jenis suka perah minyak depan org ramai lepas tu tengok keliling ada tak org nak tengok dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list