Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7779
View
126
Reply

Awas! Nak Sambung Belajar Di Australia, Safiey Illias Bakal Jadi Peguam

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2020 01:51 PM | Show all posts |Read mode
Usahawan kosmetik Safiey Illias menerusi saluran YouTube baru-baru ini, memaklumkan bakal melanjutkan pelajaran dalam bidang undang-undang di sebuah pusat pengajian di Australia.






"Kenapa saya pilih bidang guaman walaupun saya adalah bakal doktor? Bagi saya, bidang guaman menegakkan hak-hak dan saya sangat membangkang sebarang isu buli siber dan body shaming terutama orang yang tengah ada masalah atau kemurungan macam saya," tulisnya di Instagram.








Jelas Safiey, hasratnya itu bagaimanapun tertangguh dek perintah lockdown berikutan pandemik Covid-19.


Lantaran itu, Safiey memberi amaran kepada semua pihak agar berjaga-jaga kerana dia tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang sekiranya difitnah.







Kredit foto: IG Safiey



"Awas! Ratu Semesta Alam bakal menjadi Ratu Undang-undang. Kata-kata saya tak kosong ya.

"Kau jangan macam-macam, nanti kau kena tangkap dan kena reman 24 jam!" katanya memberi amaran. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-7-2020 01:53 PM | Show all posts
TAKKOTTTTT NYAAAAAA SAYYAYYYYYAAAAAAAA
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:57 PM | Show all posts
Fuhhh bakal Siti Kassim ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka betul geng2 ni gelar diri sndri ratu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya berita dr reputs cari ni. Retis ke dia ni? Ape sumbangan dia dlm industri???
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:05 PM | Show all posts
dia amik medic ke before this?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:09 PM | Show all posts
soh jd lawyer lg mereng lg depressss.. kau igt senang nk handle stress jd lawyer. aku dlu prnh keje dgn legal firm pon stress jugak ini kan nk jd lawyer? adeehhh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendonia Sapie lately. Sapie sok dah jd lawyer jgn menggatal buat undang2 hak lgbtq yerrkk
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:11 PM | Show all posts
banyak kali dah bertukar kembali asal, kemudian kembali nak jadi perempuan. Sian parents dia hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nak jadi peguam? nak jadi bakal doktor pun ko takat sampai 6 bulan jah? elok ko jadi babi je lah dah muka pun kembang semacam babi
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:13 PM | Show all posts
bakal Dr? maksudnya geng Erin ex bini paan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah2 la cari-mal dok up citer ponen2 ni semua
Buat mencemar board gossip artis tempatan je
Takat buat lagu gitu2, tak layak dipanggil retis pun
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa bende laaaa safiey ni..  Youtube dia sgt boring..  Baru2 ni up vid.. Pastu paksa anak sedara dia cakap..  Anak sedara tu dh cakap...  Paksa lagi cakap...  Hmmmm...  X de content sgt ke...  Cuma kelakar part yg anak sedara dia panggil dia pakcik je lah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat sembang.. Demi sesuap like di YT utk dpt income.. Menyesal ai pergi click link tu... Pffttt
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:22 PM | Show all posts
Boleh percaya ke ni. Entah2 terus beli sijil je nanti dan klaim diri dah grad boleh jadi peguam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha ha soo kelakar punya statement

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ngaku bipolar la,skizo la..tup tup nak kua produk bru..mak bapak dia buat apa?tak habis2 post screenshot whtsapp bapak dia..jgn bg jantung abah skit la..bla bla..nk bnuh diri la..aku hrap Allah tu makbulkan la permintaan dia..huhuhuhu..bnci doe aku ngn sapi ngn sejat ni..ckup2 la mmpermainkn agama..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:33 PM | Show all posts
kesian laks tgk dia skrg ni.....
konfliks identiti yg benarnya...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
PODAH
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha good luck la nyah!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list