Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1820
View
16
Reply

[Tempatan] Isu calon PM; Nurul Izzah malas nak layan tikus2.Adakah anda seperti Nurul malas nk melayan?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-7-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 5-7-2020 12:01 AM

Ahli Parlimen Permatang Pauh Nurul Izzah Anwar enggan melayan pertikaian isu calon perdana menteri Pakatan Harapan Plus yang melibatkan bapanya, Anwar Ibrahim dan Presiden Warisan Shafie Apdal.

Sebaliknya, Izzah yang telah meletakkan jawatan sebagai naib presiden PKR pada Disember 2018, berkata beliau memilih untuk menumpukan usaha memperkukuhkan jentera parti.

"Pada saya itu tidak relevan kerana saya kembali ke tugasan hakiki kita untuk memperkukuhkan jentera parti.

"Maka yang lain itu biarlah politikus yang lain melayan masalah sedemikian," katanya kepada pemberita di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya, Selangor hari ini


Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung isu calon perdana menteri dalam PH Plus antara Anwar yang juga Presiden PKR dan Shafie.

Terdahulu, beliau bersama dalam program Regenarasi Wanita dan pengumuman keanggotaan PKR.

Rancangan PH untuk merebut kembali Putrajaya tersekat apabila PKR menegaskan Anwar dan bukan bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad yang perlu menerajui kerajaan.

DAP dan Amanah mahu Anwar berkompromi dan menjadi timbalan Mahathir selama enam bulan sebelum mengambil alih perdana menteri.

Bagaimanapun, Mahathir menarik diri daripada pencalonan jawatan tersebut, berkata beliau bersama pemimpin tertinggi DAP serta Amanah telah memutuskan untuk menyokong Shafie sebagai perdana menteri, dengan Anwar dan Mukhriz Mahathir sebagai timbalan.

Tetapi Amanah dan DAP berkata perkara itu masih perlu dibincangkan di peringkat PH

https://m.malaysiakini.com/news/533001
Single Polls, Total 35 Users voted
Your User group have no permission to vote
IMG_20200704_235702.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-7-2020 01:45 AM | Show all posts
bosan la dorg ni..parti anak beranak je berabis..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 04:52 AM From the mobile phone | Show all posts
otai reformasi kata apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 06:12 AM | Show all posts
senang cite.....bapak PM.....mak TPM.....anak menteri kewangan.....pastu anak2 lain lantik sebagai senator......baru ngam....baru 'Cemerlang, Gemilang, Terbilang' ......pastu cite kat org2 kata sbb merit bagai....ko ngan atok sama jer la....
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Well said Nurul Izzah.....xyah layan polemik bodoh ni, kalau perlu PKR gerak solo dah....biarlah rakan PH lain terus membontoti Atok pengkhianat aspirasi PH sampai rosak jahanam reputasi PH sebagai kerajaan dulu.....

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama je bang non dengan atok. Semua jenis nak letak keluarga je dalam hiraki tertinggi kerajaan...pastu ada hati kata org lain kleptokrat. Pidahhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 08:53 AM | Show all posts
Politaik bukan Politikus
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 09:57 AM | Show all posts
layan bini 2, 3 round mlm td patah pinggang di buat nya
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain ko pun all dolled up bila jumpa Agong nak kira undi aritu. Siap lompat turun bas sebab kain ketat baq ang. Kondifen sangat apak tak guna ko dan mak hopeless ko jadi PM & TPM.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols harap nurul duduk aje kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 10:58 AM | Show all posts
tagas replied at 5-7-2020 09:57 AM
layan bini 2, 3 round mlm td patah pinggang di buat nya

tiber
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la malas nk layan..yg tua renta ada dok berebut bapak kau jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Manis dia ni. Semoga dia berbahagia. Gigih berjuang untuk bapanya, kalau betullah bakal pm tu memang bersalah, kasihan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 5-7-2020 08:14 AM
Sama je bang non dengan atok. Semua jenis nak letak keluarga je dalam hiraki tertinggi kerajaan...pa ...


Atok tak malu nak laung2kan kleptokrat, terutamanya pada najib
Kalau baca huraian wiki
Kulihat atok lebih kleptokrat dari najib

Screenshot_20200705_162054.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 04:25 PM | Show all posts
apa kata Nurul tubuh parti baru dan putus hubungan dgn PKR dan PH

BN menang besar kat Chini menandakan PH dah xde harapan,  next PRU genti kalah teruk

tapi ekceli rakyat masih ramai yg nak cari pilihan baru ...  so far parti kecil yg ada kang x main la,   kene ada watak yg berpengaruh tubuh parti baru

jemin & the geng semua dah sedar dan try lompat belah sana wlpon masih tak berjaya daftarkan PN utk menunggang UMNO PAS


Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
At least ada pendirian sendiri tak masuk campur urusan bapak.. mukhriz forever dibelakang apaknya sbb tak boleh survive tanpa apak nya..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nampak tuaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list