Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2074
View
46
Reply

[Tempatan] Harini tak solat jumaat sebab takde permohonan

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pergi masjid negeri sebab besar.
Nak masuk.

Abang : ade buat permohonan tak dalam handphone.
Saya : takde
Abang : yang ada saja boleh masuk

Then try other small masjid. No need permohonan.
But too bad sudah penuh. Only 500 allowed.

Then I balik. Singgah petronas beli tealive.

Kejap boleh masuk.
Kejap tak.
Kejap nak permohonan.
Kejap tak payah.

Tak paham la aku..

Yg Masih Menunggu
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 04:06 PM | Show all posts
habislaaaaa dosaaaaaaa aiyok xtau
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:14 PM | Show all posts
sama la 1230 dah siap amik sejadah n wuduk.ingat nak pegi awal chop tempat.sekali kwn balik dari masjid kata takde surat takleh masuk.kena apply kat google form masjid tapi rasanya tak semua masjid ada buat google form
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:25 PM | Show all posts
ikut area kot
area aku tak yah permohonan
first come first serve katanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:26 PM | Show all posts
anak aku nak gi tadi, da penuh
500 org
padahal masjid kg jer, mana jemaah smpi 500
bunian ke
musykil
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Jitra tak ada pulak kes permohonan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:42 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-7-2020 04:27 PM
Jitra tak ada pulak kes permohonan..

Ikut majlis agama negeri masing2. Lain negeri, lain procedure. Saya di Sel kena mohon.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:43 PM | Show all posts
Hal ini under negeri. Ikut apa yg ditetapkan negeri masing2. Saya di Sel. Di Sel kena mohon dan dpt jemputan baru boleh pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bell replied at 3-7-2020 04:42 PM
Ikut majlis agama negeri masing2. Lain negeri, lain procedure. Saya di Sel kena mohon.

Ingatkan Selangor dah buka sepenuhnya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:49 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-7-2020 04:44 PM
Ingatkan Selangor dah buka sepenuhnya

3 masjid 1000 org - Masjid negeri Shah Alam salah satu. Masjid lain2 di Selangor 500 org. Kena mohon dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:50 PM | Show all posts
ikut negeri....aku kje kl dok sel....kat kl x perlu permohonan, blh masuk selagi ruang solat x penuh.....kat sel kena mohon dri website masjid
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bell replied at 3-7-2020 04:49 PM
3 masjid 1000 org - Masjid negeri Shah Alam salah satu. Masjid lain2 di Selangor 500 org. Kena moh ...

Wokies.. Faham dah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
2 minggu berturut anak2 i dapat solat jumaat.
Minggu sebelum2 tu, dah sampai masjid takde nama tak boleh masuk. I hantar masjid lain, kena tulis nama tapi minggu depan baru boleh datang solat.  
So minggu depan tu (jumaat lepas) dapat la aolat kali pertama selepas PKP. Tadi pergi masjid cuma check temperature je dan RELA terus bagi masuk. Datang awal la ya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
yg merempan kat sini..dh kenapa???..pi la jumpa ajk masjid..tanya...bincang..apa...da.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:24 PM | Show all posts
habis lah adik Ygbenar telah menempah tiket pergi ke neraka. Adik Ygbenar perlu lah pergi usaha untuk pergi ke semua masjid jika tidak dekat mesti pergi jauh sikit.

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 07:01 PM | Show all posts
tri-max replied at 3-7-2020 04:26 PM
anak aku nak gi tadi, da penuh
500 org
padahal masjid kg jer, mana jemaah smpi 500

500 tu jemaah tak nampak. hanya yang terbuka hijab cm sis vokuru je bleh nampak
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 07:46 PM | Show all posts
buat lah permohonan utk minggu depan mulai skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 08:56 PM | Show all posts
Kalau kat tempat kawan 1st come 1st serve, tadi dalam pukul 1 sampai, and masih boleh lagi masuk ke masjid
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 3-7-2020 10:24 AM
habis lah adik Ygbenar telah menempah tiket pergi ke neraka. Adik Ygbenar perlu lah pergi usaha untu ...

Ye...benar belaka.
Anak bujang iols berkejar-kejaran...eh...merempit-rempitan dari satu masjid ke satu masjid untuk mendapatkan tempat dalam saf...usaha pasti jaya! Walaupun akhirnya jumpa masjid ke-7 baru ada ruang untuk dia....alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan kata semua masjid dlm negara dh boleh solat jumaat & jemaah ikut keluasan masjid ke?

Perlis kedah semua ok ja.
Awat selangor buat terok pulak ni?
Kena apply permit nk pi solat bagai??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list