Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1172
View
25
Reply

[Tempatan] Dalang culik Datuk Seri direman lagi

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 01:09 PM | Show all posts |Read mode



DALANG utama penjenayah yang disyaki menculik dan membunuh seorang ahli perniagaan bergelar Datuk Seri dibawa ke Mahkamah Majistret untuk disambung reman, hari ini.

Suspek yang bergelar Datuk itu dibawa bersama seorang lelaki dipercayai warga Bangladesh bagi menyambung reman yang tamat pda hari ini.

Peguam bela yang mewakili suspek, Datuk N Sivanathan berkata, mahkamah bersetuju untuk membenarkan anak guamnya disambung reman selama tujuh hari.

"Sambung reman turut selama tujuh hari turut diberikan kepada seorang lagi suspek.

"Itu sahaja yang saya boleh beritahu, lain-lain perkara saya tidak boleh dedahkan setakat ini," katanya ketika ditemui Harian Metro, hari ini.

Semalam, empt individu yang disyaki terbabit dalam kes penculikan dan pembunuhan ahli perniagaan bergelar Datuk Seri disambung reman hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Senior Asisten Komisioner Datuk Fadzil Ahmat berkata, kesemua suspek termasuk seorang warga Bangladesh disambung reman lima hari sehingga 6 Julai ini.

Ia bagi membolehkan siasatan lanjut dilakukan mengikut Seksyen 3(3) Akta Culik 1961 dan Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sabtu lalu, mayat dipercayai ahli perniagaan itu ditemui dibuang di lereng bukit di kawasan belukar di Batu 27 Jalan Rawang, Bestari Jaya.

Mangsa sebelum itu diculik ketika berjoging di taman permainan Jalan Persiaran Perdana, Bandar Sri Damansara pada 10.30 pagi, 10 Jun lalu dan dikurung di sebuah rumah di Taman Kosaso, Rawang.

Berita berkaitan

• Culik Datuk Seri: Kes diklasifikasikan bunuh

• Pembunuhan Datuk Seri bermotifkan wang

• Dalang kes bunuh pernah jadi calon DUN Selangor

• Kes culik, bunuh Datuk Seri: Polis buru EL

• Datuk jadi dalang

• Tebusan RM154 juta diminta [METROTV]

• Datuk Seri diculik ditemui mati

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 3 Julai 2020 @ 12:59 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalang adalah kaum yg sama dgn mendiang datuk tu? Kes dengki ka ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-7-2020 01:17 PM
Dalang adalah kaum yg sama dgn mendiang datuk tu? Kes dengki ka ni?

ada terbaca kata yg kena bunuh tu conman

sana sini tipu,bank pun katanya heols menipu...  ni pun kes tipu kawan baik

sahih ke tak.. hanya mereka saja yg tahuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 3-7-2020 01:23 PM
ada terbaca kata yg kena bunuh tu conman

sana sini tipu,bank pun katanya heols menipu...  ni pu ...

Perghhh... Ni menarik ni.... Drama ni...popcornnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah dicalon Dun Selangor? Seriously? Those puak2 ni berselindung disebalik kerjaya politiks wakil rakyat tapi sebenarnye pembunuh,pengganas Ltte, communist sympathizer dan segalanye. Tapi pandai pulak tuduh Pas muslim sebagai terrorist.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-7-2020 05:17 AM
Dalang adalah kaum yg sama dgn mendiang datuk tu? Kes dengki ka ni?

Ya sama. Kawan dua ni sblum ni. Yg mati tipu duit yg direman ni katanya utk buat projek perumahan tengok2 non hado. Yg ni minta duit balik tak dpt, marah la weii. Mungkin niat culik je utk wang tebusan, tiba2 kiok pulak yg kena culik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 3-7-2020 05:24 AM
Pernah dicalon Dun Selangor? Seriously? Those puak2 ni berselindung disebalik kerjaya politiks wakil ...

Pernah bertanding Pru lepas katanya.. Cuma tak boleh nak detect sapa lagi. Ramai calon bangsa ni kt Selangor
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 01:33 PM
Ya sama. Kawan dua ni sblum ni. Yg mati tipu duit yg direman ni katanya utk buat projek perumahan  ...

Perghhhhh.. Ni dah mcm movie Tamil ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 01:34 PM
Pernah bertanding Pru lepas katanya.. Cuma tak boleh nak detect sapa lagi. Ramai calon bangsa ni k ...

Eeeiii...dah macam apa dah wakil rakyat is the real gengster dan murderer.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:33 PM | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 01:33 PM
Ya sama. Kawan dua ni sblum ni. Yg mati tipu duit yg direman ni katanya utk buat projek perumahan  ...

katanya heols sakit kincing manis, fosho la heols x bawak insulin sbb tgh jogging kan masa kena culik tu
4 days after kena culik heols mati

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 3-7-2020 02:33 PM
katanya heols sakit kincing manis, fosho la heols x bawak insulin sbb tgh jogging kan masa kena cu ...

Agaknye heshe mampos sbb illness tu lah tapi sbb penculik bangang pegi dump mayat kat hutan tu yg kena sabit bunuh
Cash dedua
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:54 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 3-7-2020 02:37 PM
Agaknye heshe mampos sbb illness tu lah tapi sbb penculik bangang pegi dump mayat kat hutan tu yg  ...

meols pun syak mcm tu,, sbb cepat nau.. 4 days dah ajal.. ransom pun tak nego lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
reply dalam isu ni kelihatan sesuai untuk direnungkan kepada semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:01 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 3-7-2020 02:33 PM
katanya heols sakit kincing manis, fosho la heols x bawak insulin sbb tgh jogging kan masa kena cu ...

apa nama company dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:17 PM | Show all posts

try gugle datuk seri arumugam. ada satu blog ni dah kena take down, ada la gamba heols celebrate his 50th birthday, anak dia datuk (beli?)  bagi RR kat heols

ada nampak orang komen2 dalam tu kata small time developer, office kat bangsar, takde letak nama company, and kata heols conman

ni ha blog yg dah hilang tu, i think sbb komen2 panas kut dalam tu

http://keehuachee.blogspot.com/2015/11/dato-seri-arumugam-celebrates-his-50th.html

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 3-7-2020 06:33 AM
katanya heols sakit kincing manis, fosho la heols x bawak insulin sbb tgh jogging kan masa kena cu ...

Patutlah, mesti hypo ni, terus kiok.. Sendirii cari padah la kan..Family heshe pun takda nampak lagi..confirm2 tau salah siapa
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:27 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 3-7-2020 03:17 PM
try gugle datuk seri arumugam. ada satu blog ni dah kena take down, ada la gamba heols celebrate h ...

kat Bangsar tu lain orgnya kot..tu Tan Sri..but same name
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:32 PM | Show all posts
monreyes replied at 3-7-2020 04:27 PM
kat Bangsar tu lain orgnya kot..tu Tan Sri..but same name

tak sure.. info tu meols baca kat lowyatt
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:44 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-7-2020 01:17 PM
Dalang adalah kaum yg sama dgn mendiang datuk tu? Kes dengki ka ni?

katanya kes hutang x nak bayar.....sakit jiwa wehhhh kalau org berhutang ngan kita nih....time nak pinjam merayu bagai, janji2 manis....time nak bayar, kita yg bg hutang lak yg kena merayu......huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
jofizo replied at 3-7-2020 04:44 PM
katanya kes hutang x nak bayar.....sakit jiwa wehhhh kalau org berhutang ngan kita nih....time nak ...

Sebab tu la.. Aku pulun kerja.. Nak selesaikan hutang..hahaha..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list