Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
960
View
34
Reply

TIPS MENCARI KAWAN

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-7-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 2-7-2020 10:50 PM

Lately macam ada few thread berkaitan kawan, nak kawan baru nak kawan yg rapat dan sebagainya.

SIMPLE TIPS AND REMINDER TO EVERYONE

Nak cari kawan yg baik - kita yg dahulunya kena menjadi kawan yg baik

Nak cari kawan yang dipercayai - kita yang dahulunya kena dipercayai

Nak cari kawan yang easy going - kitalah yang kena easy going, jangan songel sangat

Nak cari kawan yang ikhlas - kita la jugak kena ikhlas berkawan

Nak cari kawan yang tak banyak mulut - kitalah yang dulu kena tak banyak mulut

Nak cari kawan yang serba serbi bagus.. - kitalah jugak kena jadi semua diatas atau jika u all ada apa apa lagi nak tambah

1432299517538074442.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-7-2020 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 2-7-2020 03:58 PM

Nak cakap tak setuju boleh tak .
Tak sama takpa, itu yg buatkan persahabatan tu lagi menarik. Dpt kawan baik wlpun kita jahat tu rezeki, dpt yg banyak mulut boleh hiburkan hati. Bff i perangai semua lain, but kelaianan tu buatkan kami rapat. Ada yg mcm ustazah, rock, kaki gosip, totally opposite dgn I..haha


Tak sama perangai takpe as long as dia faham kita, kita faham dia & sayang each other. Alhamdulillah dpt bff yang lagi kenal I drp siblings sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I wan platonic fren.... single mum ....anak not more then 2... below 35. Kalao bulih mcm Rita Rudaini..atau Era...

Kih..kih..kih  
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan dan kawen iols sume lebih tua

Iols tak pernah kejar jantan selama ni sampai la aku masuk forum terus kena tuduh kejar jantan. The amount of dumbness in this forum. But still, iols tak kejar lelaki jangan dengar cerita sunds berloceng



Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 2-7-2020 11:54 PM
I wan platonic fren.... single mum ....anak not more then 2... below 35. Kalao bulih mcm Rita Rudain ...

Iols single mum anak koceng 2 ekor was 35yo abt 2 years ago

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 2-7-2020 11:52 PM
Nak cakap tak setuju boleh tak .
Tak sama takpa, itu yg buatkan persahabatan tu lagi menarik. Dpt ...

good for u.. alaa boleh je x agree.
Actually tips ni more to mcm yg asyik komplen kawan gitu kawan gini... yg ada issues kawan dia jahat kat dia ke.. mybe dia pun kena tgk diri dia jugam... gitulah.. tapi ye la betul jgk, sama semua pun bosan gak. ya ya... u got d point
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 2-7-2020 11:56 PM
Kawan dan kawen iols sume lebih tua

Iols tak pernah kejar jantan selama ni sampai la aku masuk fo ...

kawan dgn org lagi tua mmg seronok.. sbb org lagi tua i mean yg berumur ni.. dia dah go thru half of life so dah tau dah semua.. so x over react dlm semua hal.. dia rileks je... sapa kejar? awak? am sure they get it wrong.. so wrong. a beautiful lady shud be the one yg dikejar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 2-7-2020 11:54 PM
I wan platonic fren.... single mum ....anak not more then 2... below 35. Kalao bulih mcm Rita Rudain ...

sudah.. dedua nama tu out. Bukan jenis yg mudah nak handle.. so x rasa abe pristine boleh handle.. heh heh heh
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Semenjak iols pindah sini, mula rapat dengan kawan sama sekolah. Dulu masa sekolah weols tak kenal sangat pun. Mungkin sebab lokasi rumah weols dekat2. Lepas ni plan nak melawat alma mater.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 3-7-2020 01:58 AM
adila39 replied at 3-7-2020 12:29 AM
kawan dgn org lagi tua mmg seronok.. sbb org lagi tua i mean yg berumur ni.. dia dah go thru half  ...


You should see how they look. Andartu menopos berloceng. Should realized himself its a crime to chase after him

My ex who was 47yo used to say, ada kawan kita sembang tepi jalan. Ada member kita ajak ke kedai kopi. Ada kawan kita ajak ke rumah

Tak kisahlah lah kalau tak ajak pon. First of all hey, I dont even bother to be there. Memadai tak mencampuri hal2 orang lain yg takda kaitan dgn kita pun. Tak pasal nak angkut beban orang di pundak kita. Why hating? Biatch betul

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-7-2020 12:38 AM
Semenjak iols pindah sini, mula rapat dengan kawan sama sekolah. Dulu masa sekolah weols tak kenal s ...

wah best to go back to college time, mengimbau kenangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-7-2020 01:36 AM
You should see how they look. Andartu menopos berloceng. Should realized himself its a crime to  ...

errr.. konpius sikit, anyway xpelah kim what ever pilih kawan yg baik2 je and less conflicts ok
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 3-7-2020 06:49 AM
errr.. konpius sikit, anyway xpelah kim what ever pilih kawan yg baik2 je and less conflicts ok

Exactly my point!
Should at least recognized 'da good friends' against 'da bad ones'
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-7-2020 04:27 PM
good for u.. alaa boleh je x agree.
Actually tips ni more to mcm yg asyik komplen kawan gitu kawa ...

Ohh patutlah, ada yg komplen jugak ye. Kena ikhlaskan diri kot dulu & niat tu betul. Jgn nak kawan dgn dia sbb nak famous, menumpang senang..Skrg ramai yg macam ni kan..Kena sedar diri..hehe

I ni membosankan, introvert. Tu cari kawan yg opposite..klu tak confirm krik krik je la group tu nanti...asalkan klik cukup, mcm cari life partner gak kawan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 10:00 AM | Show all posts
kalau nak kawan x byk mulut, kite kena x byk mulut..
kalau lepak mmg krik krik ke haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 10:13 AM | Show all posts
Nak cari kawan yang tak busy body - kita la jugak kena tak busy body..

contoh : jangan sibuk nak tau hal personal
orang.. unless both willing to share..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 3-7-2020 10:00 AM
kalau nak kawan x byk mulut, kite kena x byk mulut..
kalau lepak mmg krik krik ke haha

hahaha.. so mybe berbual melalui gerak mata?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 3-7-2020 10:13 AM
Nak cari kawan yang tak busy body - kita la jugak kena tak busy body..

contoh : jangan sibuk nak  ...

ha ni betul.. jgn sibuk korek sana sini.. nnt org korek jgk hal dia.. so better.. mind ur own business, gitu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 08:17 AM
Ohh patutlah, ada yg komplen jugak ye. Kena ikhlaskan diri kot dulu & niat tu betul. Jgn nak kawan ...

ada je tu i tgk thread sana sini.. so i just think, maybe.. some ways is to look at ourselves jgk.. so it depends jgk situation kawan tu.. ada jenis kawan same wavelength and ok je apa apa.. ada sgt sensetif la.. gitulah
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:05 AM | Show all posts
Berkawan biar seribu, berkasih pada nan satu....

iols suka kawan yang give me bitch slap... kalo tak kena, just say it to my face, bukan to public meroyan whatsapp stats ke IG FB story ke sindir menyindir... kawan yang ikhlas akan memberi constructive feeedback because they want us to improve  for the future.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list