Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1387
View
28
Reply

Isu Rogol Makin Serius, Bekas Penagih Kongsi Ilmu Jalanan Tundukkan Penyerang

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-6-2020 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, laman sosial kembali kecoh membincangkan isu rogol dan gangguan seksual.


Ditambah pula dengan pandangan Fynn Jamal, isu itu menjadi semakin panas.


Mengambil kesempatan di atas isu yang masih hangat itu, seorang bekas penagih yang kini bekerja sebagai runner terpanggil untuk berkongsi ilmu jalanan bagi mempertahankan diri terutama buat golongan wanita.








"Aku bukan sesiapa. Bukan pesilat negara, bukan fighter MMA. Aku cuma orang biasa, bekas penagih, bekas pelaku jenayah, bekas mat rempit yang cuma nak kongsi ilmu dari ijazah jalanan yang aku ada.

"Ada yang tanya kalau orang bersenjata macam mana caranya. Yang penting jangan panik, kuatkan semangat. Rapatkan diri kita dalam anggaran jengkal ibu jari dan jari kelingking. So aku tak nak ajar bab fighter. Aku nak ajar benda yang kita boleh lepaskan diri," pesannya.







Kredit foto: Twitter




Menurut Rudy Akhbar, bebenang itu dibuka untuk membantu golongan wanita terutamanya bagi mempertahankan diri memandangkan isu rogol dan gangguan seksual semakin menjadi-jadi. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-6-2020 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
iol kalau apa2 memang aim tendang balls sekuat hati tu je yang terlintas dulu.  Bagus tips ni. Kalau tak ada pepper spray
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada kongsi item yg aku jumpa kat lazada yg boleh dijadikan senjata..selain menyoppinh perempuan mahupun lelaki kena juga ada item yg boleh digunakan waktu kecemasan.. Lagi satu perfume.. Boleh spray kat mata penjahat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:25 PM | Show all posts
nice info, semoga dapat dimanfaatkan
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Naseb hadek gay bottom.harharjar{:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:29 PM | Show all posts
ayat kaf 40 tu wafaklah dik. kalau pakai jin menjadi kalau kaki bigo, kaki wechat, kena serang. rasa nya jin pun mc malas layan.

ayat2 sebegini ada dalam kitab mustorajabat atau melayu lama. nasihat kaka jgn amalkan sebab islam suruh baca alquran bukan suruh baca wafak2.

biasa kaf 40 ni org guna cm parang terbang, perang2 zaman dulu lawan british komunis. tujuan kebal ghaib. instead kita xfaham maksud ayat ni baik fahamkan ayat alquran. main sebut mantera serapah last2 makan diri esok dah nak mati sakaratul maut nyawa susah cabut lagi menyesal.

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hbis bkl perogol ada teknik nk tempias bnda ni..kantoiiiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi aku rsa klo yg merogol tu pandai martial arts..perghhhh..jadi lauk t
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ilmu dia bagi mmg bagus cuma sebelum tu kena licik. Belum tau sempat nak guna penumbuk sebab kekuatan perempuan tak sama
Kalau makcik2 lagi tak mampu nak curi peluang bagi karate, balancing lari dulu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp kalau dah panik.. x boleh nk berfikir nk buat apa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82: Aku ada kongsi item yg aku jumpa kat lazada yg boleh dijadikan senjata..selain menyoppinh perempuan mahupun lelaki kena juga ada item yg boleh digunak ...



Sapa nk guna spray dinasihatkan untuk berlatih guna ya. Ada kes mangsa panic, salah hala. Tersembur muka sendiri. Hampir buta. Mohon berlatih. Takut jadi kes lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94: Tp kalau dah panik.. x boleh nk berfikir nk buat apa..


Tok guru aku ajar. Lari dulu apa2 hal.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 05:26 PM | Show all posts
better buat masa lelaki tu dah tanggal seluar pasal senang sikit nak target dan dia pun dah leka dan tak concentrate!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 05:52 PM | Show all posts
esbok replied at 29-6-2020 04:56 PM
Tok guru aku ajar. Lari dulu apa2 hal.

sama. cikgu silat aku dulu pun ajar camtu, walaupun lelaki, elakkan bergaduh.lari dulu. elakkan konflik. takut kalau dah reti silat, tapi panik, berterabur habis.

tapi bila dah terdesak, tak boleh lari, ye, lawan balik. tapi 1 on 1 la.
lagi terdesak, 2 vs 1. kena pandai main langkah, jangan kena kepung, pincer attack.
tapi 3 vs 1? lari. jangan cari pasal

belajar silat dulu as part of senaman je. bagi badan fleksibel.
tapi buah yang belajar, buah patah (patahkan tulang, tangan, larikan sendi, etc).
dengan buah mati (bukan bunuh, tapi matikan terus pergerakan orang, macam brader ni ajar, attack tempat sensitif).

mata, halkum, ulu hati, telur.
attack any of those points, surprise attack.

still, untuk keselamatan, kena ada senjata. sekarang ada pepper spray, perempuan bawa la. lelaki pun boleh.
masa zaman kami dulu, pepper spray takde.

cikgu ajar, sentiasa bawa 2 BATANG PEN.
satu batang pen mudah patah.
genggam dua batang pen, tikam jika perlu dan terdesak.

yang paling penting, banyakkan baca bismillah, al-fatihah dengan ayat Qursi, di mana sahaja dan bila2 masa.
selain usaha, kita berserah kepada-Nya. moga dijauhi segala musibah
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah nya bila dah terjadi betul2 ....

Akan rasa terkaku sbb takut sgt2.....

Xdpt pikir nak buat ape....

Aku pernah berdepan situasi dgn peraba je la bukan perogol...

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 08:04 AM | Show all posts
Ingat ya kalau korang serang perogol dan serangan pertama tu tak knock out.. ada kemungkinan dia akan bertindakbalas ganas, ganas-seganasnya, serangan kedua memang dah susah nak buat kerana perogol telah alert. korang cuma ada serangan pertama dan tipu daya sahaja... serangan itu mesti berjaya, kalau tak.. lepas itu dah masuk cerita hidup dan mati
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap: ayat kaf 40 tu wafaklah dik. kalau pakai jin menjadi kalau kaki bigo, kaki wechat, kena serang. rasa nya jin pun mc malas layan. ayat2 sebegini  ...


Kaka cili. Ayat kaf 40 tu ayat apa? Bru lepas Google. Mcm bkn dri surah Quran je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 30-6-2020 08:04 AM
Ingat ya kalau korang serang perogol dan serangan pertama tu tak knock out.. ada kemungkinan dia aka ...

Oh. Mcm tu rupanya. Thanks ninja. First attack tu mmg kena nekad habis la. Btw, which part paling senang nk knock out?

Agak2 dia dh knock out, Kena terus lari ke mcm mne? Ke sambung belasah smpi lahanat tu pengsan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 08:34 AM | Show all posts
epuepy replied at 30-6-2020 08:11 AM
Oh. Mcm tu rupanya. Thanks ninja. First attack tu mmg kena nekad habis la. Btw, which part paling  ...

telur.. kalau kena, ready ker tak memang sakit, tapi kena kuatlah.. pakar shaolin jer yang sangup train telur ni sampai jadi tak sakit kena pukulan. Mata, tapi buta pula perogol tu, dan tempat2 kelemahan manusia spt dlm artikel tu, cuma kena pilih yg senang kena attack bergantung situasi kita, dah terbaring ker, masih berdiri ker dan bahagian mana paling senang attack...banyak lg sebenarnya kerana setiap martial art ni ada point2 tertentu yang rahsia mereka..


lepas dah pukul perogol tu, kena lari ker tak adalah bergantung situasi....


kalau senang minta bantuan, ada orang ramai yang berhampiran, lari... dan minta bantuan

tapi kalau dlm hutan, yang kita tak tahu ada manusia berhampiran yang boleh kita minta tolong.. kasi pukul lagi.. ambik senjata, kayu etc dan pukul sampai .. entah.. janganlah sampai bunuh, jadi kes lain pulak..cuma pastikan dia dah tak boleh buat apa-apa dgn kita.

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 10:05 AM | Show all posts
baru tau... igtkan kena attack bird...rupanya telor dia ek
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list