Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1226
View
34
Reply

Jual Air Wuduk 'Ori' Online

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-6-2020 03:25 PM | Show all posts |Read mode
Hari ini, semakin ramai orang memilih untuk berbelanja secara dalam talian sahaja kerana hampir semua barangan termasuk keperluan harian boleh didapati di pelbagai platform jual beli online.


Terkini, tular di Indonesia apabila air wuduk dijual dalam talian pada harga sekitar Rp13,250 (RM4).




Kredit foto: Twitter




Perkara itu didedahkan seorang warganet di Twitter yang memuat naik tangkap layar produk berkenaan di sebuah platform jual beli online.


Penjual terbabit mendakwa air berkenaan mampu mencerahkan wajah selain mengurangkan penuaan.

"roduk yang kami jual 100% asli. Jika palsu, wang akan dikembalikan," katanya.


Perkongsian itu menarik perhatian pelayar Twitter lain yang mengecam penjualan 'tidak masuk akal' itu.

"Bagaimana nak tahu ia palsu atau tidak?

"Oh, inikah produk penjagaan kulit wanita yang dikatakan air wuduk?" antara komen mereka. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-6-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg pelik2 je la indon ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo ni? {:freak
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:40 PM | Show all posts
kak nita dah pindah yindon rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Air yg dia dah buat wuduk tu dia jual ke?....

Lebih afdal klu di kahak kn sekali.....tadah & jual
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:42 PM | Show all posts
Ni pun mesti ramai yg beli..  
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aii.. Penunggang agama sungguh.

Btw, indon ni mmg taksub ya rabbi ngn agama. Sampai kn spek mata pn nk shariah compliance. Apooo?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:21 PM | Show all posts
Indon..apa saja yang tak mustahilnya?. Sekarang di TV Indon utk program jualan langsung ada jual rantai berlogo Allah utk ubati urat2 sendi dll. Tapi pengacara perempuan yang jual tu bukan main seksi. Pakai skirt (rok) pendek je. Banyak meraban Indon ni. Sana agama Islam kurang kuat, ustaz dan ustazah sana dah penat berdakwah, tapi segelintir umat Islam Indon masih degil dan bebal nak berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Air wuduk ni ambil daripada tetesan air wuduk para lobai ke?
Cth tadah ngn bekas masa org tgh amik wuduk tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:23 PM | Show all posts
...kalo ada yg beli mmg ngok le
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak yah buang duit beli. Ambil air wuduk sendiri macam kak nita.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rykall replied at 28-6-2020 04:21 PM
Indon..apa saja yang tak mustahilnya?. Sekarang di TV Indon utk program jualan langsung ada jual ran ...

Rantai tulisan Allah dia buat mcm rantai salib pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius la bengap indon ni pi jual air wuduk..yg beli confirmed IQ tahap alas kaki
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:30 PM | Show all posts
jual je la terus boarding pass ke syurga... lagi banyak permintaan... lagi2 time corona ni nak travel tak boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Air tu guna  buat minum ke mandi ke, campur dlm masakan ke cmana? Air basuhan kaki, kumur, bsuh hidung sume skali jual ke? Haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh why? Goblok sangat diorang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Air wuduk tu termsk la Air basuhan kaki penjual kan? Kumuran sekali? Sbb Air wuduk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham. Ni air utk berwuduk ke atau air yg dah digunakan utk wuduk?
Air mutlak atau air mustaqmal ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 05:10 PM | Show all posts
air wuduk sapa pl ni siap ori lg..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala2 air basuhan kaki sami buddha je la konsepnyaaaaaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list