Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1487
View
21
Reply


Remaja Dituduh Pedo Gara-gara Ciapan 'Assalamualaikum, Bismillah'

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-6-2020 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Segalanya bermula dengan gambar pelajar lelaki berbaju kuning di media cetak untuk sesi persekolahan yang bermula pada 24 Jun 2020 selepas lama terhenti sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).


Tweet pemilik akaun Twitter @diyaaaanahh; "Bismillah, Assalamualaikum" untuk pelajar berbaju kuning tersebut membawa kepada pencarian yang berhasil menemukan akaun Instagram pelajar lelaki yang dikenali sebagai Rosi itu.








Berbeza dengan @diyaaaanahhl, pengikut Rosi di IG naik mendadak hingga mencecah ribuan pengikut selepas tweet berkenaan tular. Manakala, adik @diyaaaanahh pula dihujani pelbagai respons kurang sopan daripada netizen.


Antaranya, dia dikatakan miang, gatal dan macam-macam lagi. Yang paling tidak masuk akal, ada yang memanggilnya pedo tanpa usul periksa.





Foto: GEMPAK



Budak perempuan 15 tahun dipanggil pedo? Netizen pun, agak-agaklah kalau nak mengecam pun.


Yang bagusnya, jawapan balas daripada @diyaaaanahh ini tidaklah menyakitkan hati. Nampak seperti calon menantu yang baik.




Foto: Twitter



Foto: IG/Gempak




Untuk @diyaaaanahh, semoga tabah. Manakala, tahniah diucapkan kepada Rosi yang kini popular walaupun hanya dengan gambar pegang pensil sambil tunduk saja. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-6-2020 04:50 PM | Show all posts
netizen takde kerja jobless hal budak twitter pun layan. moga layanan twitter dapat rangsang ekonomi poket masing2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix: Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose


Salahkan Sains. Umo gini, hormon miang memang sedang mencanak naik. Antara reti kontrol atau tidak ja.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah bagi habis dulu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi sekali.. petikan twitter sebagai modal berita!
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 27-6-2020 05:17 PM
Salahkan Sains. Umo gini, hormon miang memang sedang mencanak naik. Antara reti kontrol atau tid ...

Lobai mana terima hormon2 ni ka hapa. Yg dia tahu kena ttup aurat jah. Nk membirah ka hapa lantak janji ttup aurat gittuhhh. Sama kes dgan perempuan yg claim kena sexual harassment sbb peramah sgat, pun ttup aurat jugek. Pd iols perangai lg penting dari pemakaian. Ko balut 1 badan tp membirah mcm takda maruah serupa tak payah ttup aurat
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg tgh aku baca ni? Clueless sgt
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Miss_LoveLeen: Apa yg tgh aku baca ni? Clueless sgt


Iols pon baca berulang kali baru paham..
Pasal gambar lelaki pakai baju sekolah warna kuning tu ada media upload kat internet sbg gambar sesi persekolahan after covid. Then budak perempuan birah tu duk buat tweet ala2 nk mengurat budak lelaki baju kuning dlm gambar tu.. netizen tuduh budak pompuan tu pedo. Deols ingat sheols umur 20an dah kot..walhal baru belasan tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg best psl mamat baju kuning tu?

pengikut Rosi di IG naik mendadak hingga mencecah ribuan pengikut selepas tweet berkenaan tular.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak. Masalahnya yg IG budak lelaki tu pun fans account je. Merepek lah budak skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-6-2020 07:00 PM
Lobai mana terima hormon2 ni ka hapa. Yg dia tahu kena ttup aurat jah. Nk membirah ka hapa lantak  ...

Betul tu..Pada lebai tu bosia pun tk apa..janji pakai tudung..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar la gmbr bdk llaki tu kat atas..xnmpk muka..rambut je lebat..
Knp org ingt bdk ppuan tu pedo?.. gmbr2 dia xnmpk mcm stail bdk skolah kot..bbnu skrg kan pose kemain..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru stalk ig budak ni, lepas followers naik mendadak terus buat paid review. Ok lah sementara nama tengah panas lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
iol masa tingkatan 4 crush dgn rakan sekelas simpan dalam hati sajor mujur. Kalau tak kena kecam bertubi.  Crush je takda proceed apa2 pun proceed utk sedia SPM lagi penting
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94: Iols pon baca berulang kali baru paham..Pasal gambar lelaki pakai baju sekolah warna kuning tu ada media upload kat internet sbg gambar sesi persekola ...


Terima kasih atas pencerahan. Blurr iols dgn berita yg dicedok drp twitter. Background story pun takde.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 10:25 AM | Show all posts
Sekarang ni ramai yang batak bilangan followers. Macam dah takde privacy sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 12:19 PM | Show all posts
Orix replied at 27-6-2020 05:02 PM
Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose

tak paham
nak cerita pasal budak lelaki pakai baju kuning tu kan..
apsal pulak pakai tudung..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 04:00 PM | Show all posts
owwhhh baca beberapa kali baru faham
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari twitter jak modal Buat berita..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list