CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Ada Lagi Nak Sangkal Bila Mufti Wilayah Persekutuan Kata Lathi Challenge Haram?

  [Copy link]
Post time 19-6-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 04:09 PM
Ok. Tengkiu sbb menjawab dgn jujur.



Honesty is the best policy. Educational purpose kekdahnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 19-6-2020 03:18 PM
kan sis...
sama jugak apps bigo tu...
ada ramai ustaz2 live...

Iols rasa fb tempat org tua melepak tu lagi teruk dan penuh toksik.
Bayangkanlaa sampai ada founder produk yg sangat lawa siap post fb story live tgh ehem2 ngan laki dia demi menunjukkan kegebuan kulit beliau.

Kat fb banyak golongan hasanah suka post karangan panjang2 ujung copywriting rupanyaa ahhh demi like n share pastu acah2 terkejut bila viral masuk page pemes.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 04:11 PM
Honesty is the best policy. Educational purpose kekdahnya

Tang mana yg educational?







Iols pun tak tau benda2 mcm ni ada kat internet.. ingatkan mv lathichallenge je
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:30 PM | Show all posts
"Tarian yang mempunyai unsur pemujaan dan ritual yang menyalahi akidah Islam, serta pemakaian dan solekan menyerupai syaitan atau hantu seperti Lathi Challenge ini termasuk dalam tasyabbuh yang dilarang di dalam hadith. Oleh itu, hukum seseorang melakukan Lathi Challenge adalah haram dan berdosa," nasihatnya.

alaaaa aku suka tgk lathi challenge ni.. lagu pn sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-6-2020 04:38 PM
Tinot7 replied at 19-6-2020 04:30 PM
Tang mana yg educational?




At least membuka mata orang yang tak tahu ada benda2 mcm ni bertebaran bergentayangan.
Rajinnya uols petang jumaat ni
Gok Wan ada tv show How To Look Good Naked.

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 04:37 PM
At least membuka mata orang yang tak tahu ada benda2 mcm ni bertebaran bergentayangan.
Rajinnya ...

Gok Wan nampak gayah sgt la.. iols takleh nak hadam.

Iols tak rajin. Ni la escapism iols... lepas ni back to reality
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 04:45 PM
Gok Wan nampak gayah sgt la.. iols takleh nak hadam.

Iols tak rajin. Ni la escapism iols... lep ...


Tapi iols suka tgk heols membebel
Pandai styling pandai memasak jadi DJ
Tapi tak menahan muka lonjong sangat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 04:48 PM
Tapi iols suka tgk heols membebel
Pandai styling pandai memasak jadi DJ
Tapi tak menahan ...

Iols tak lalu tgk muka dia yg gayah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 04:49 PM
Iols tak lalu tgk muka dia yg gayah

Auwww

  

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 04:55 PM
Auwww





Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Disclaimer.  Komen yang mula2 tu bukan nak cakap tak setuju dengan fatwa.  Tapi tak faham kenapa lagu ni mcm ada unsur2 hantu2 ni.

Tapi forumer lain dah eksplain kenapa dan cerita di sebalik lagu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 04:55 PM
Auwww

Betul ke tarian ni mcm tu

C tu mcm terbalik je
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
jaja8 replied at 19-6-2020 01:41 PM
music jawa mmg bunyi mcm seram2 skit sebb alat musik die guna tu..kalau sunda mendayu2 pula..dgn ser ...

Mufti tu ckp challenge tu haram sebab menyerupai unsur2 pemujaan..pemujaan tu kan syirik. bukan haram sbb ada muka hantu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 19-6-2020 02:03 PM
mcm2 korang ni....segala mak nenek challenge nak di buat....

suka benar ber tik tok...

Ntah. Terkinja2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2020 02:40 PM
Tambirang la kao sis...mana mitos itu crita. Kamurang patut bikin no bra challenge...ini challenge ...

Kau tgkla nnt 2,3 taun mst ade puak buat no bra no panties challenge. Manusia akhir zaman la katakan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 19-6-2020 05:11 PM
Betul ke tarian ni mcm tu

C tu mcm terbalik je

Sesaje nak gedik2 kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 04:30 PM
Tang mana yg educational?



Hahaha.. Iols sukaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 19-6-2020 02:54 PM
Lagu tu best,  tapi bika tengok mv official memang ada part dia jadi mcm hantu.

Tak de kaitan  ...

Mv dia mmg takde unsur memuja pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 03:25 PM
No bra challenge ni mcm mana?
Macam ni ke???

Yg ni so outdated.. Acik2.kat rumah selalu no bra
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 19-6-2020 02:54 PM
Lagu tu best,  tapi bika tengok mv official memang ada part dia jadi mcm hantu.

Tak de kaitan  ...

I see...tak tengok.videonya...
Sebab pasang time buat keje..jadi mmg x.tengok.video..
Naseb x twngok..kang.iols.yang takut..hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 01:04 PM GMT+8 , Processed in 0.088764 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list