CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Ada Lagi Nak Sangkal Bila Mufti Wilayah Persekutuan Kata Lathi Challenge Haram?

  [Copy link]
Post time 19-6-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2020 02:40 PM
Tambirang la kao sis...mana mitos itu crita. Kamurang patut bikin no bra challenge...ini challenge ...

Indon di Youtube bilang begitu la kunun ceritanya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 19-6-2020 03:07 PM
bintangct replied at 19-6-2020 02:24 PM
actually iols baru install tik tok Benda ni universal ada lawak, ada ilmu, ada mcm2 story la Iols  ...


Cer layan bidyo masak2 tiktok. Seronok.
Pehtu bidyo deyol buat POV macam ala2 video filem pendek gitu. Sangat menarik dan kretip. Jangan tatau TikTok juga hada ngaja English bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 19-6-2020 02:56 PM
Tengok mv mcm ada kaitan dengan penerangan disebalik kewujudan ala hantu tu.

MV Lathi by Weird Genius tu memang banyak guna symbolism.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
jaja8 replied at 19-6-2020 01:41 PM
music jawa mmg bunyi mcm seram2 skit sebb alat musik die guna tu..kalau sunda mendayu2 pula..dgn ser ...

Macam PGL tu dengar lagu jawa seram gak rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 03:07 PM
Macam PGL tu dengar lagu jawa seram gak rasa.

Ala. Lagu Ulik Mayang original if dengar pukul 12 tengah malam di kala berseorangan di bilik juga seram.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-6-2020 03:10 PM
Ala. Lagu Ulik Mayang original if dengar pukul 12 tengah malam di kala berseorangan di bilik juga  ...

Masa sekolah rendah dulu jumpa note muzik lagu ulik mayang. Tiap2 petang iols duk tiup rekoder main lagu tu kat rumah. Nasib baiklah masa tu tak rasa seram.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:14 PM | Show all posts
chuols buat wipe challenge je dah ler mcm tokti tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 03:12 PM
Masa sekolah rendah dulu jumpa note muzik lagu ulik mayang. Tiap2 petang iols duk tiup rekoder mai ...

Aiol masa dok asrama tak berani nyanyi2 lagu ni sebab masa tu akak2 senior bilang ianya lagu puja hantu setan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 03:18 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 19-6-2020 03:05 PM
Cer layan bidyo masak2 tiktok. Seronok.
Pehtu bidyo deyol buat POV macam ala2 video filem pende ...

kan sis...
sama jugak apps bigo tu...
ada ramai ustaz2 live...
haritu iols siap tengok live paknil ada sorang ustad ni masuk join vc...
berjam2 borak dalam tu..

apps tak penah salah yach...
sedangkan dalam youtube pun melambak benda tak senonoh..
ceramah ugama pun banyak...
so you are what you eat... tibehhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 19-6-2020 03:18 PM
kan sis...
sama jugak apps bigo tu...
ada ramai ustaz2 live...

Betul. Jika guna untuk kebaikan, baik la kita dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-6-2020 02:40 PM
Tambirang la kao sis...mana mitos itu crita. Kamurang patut bikin no bra challenge...ini challenge ...

No bra challenge ni mcm mana?
Macam ni ke???









Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 03:12 PM
Masa sekolah rendah dulu jumpa note muzik lagu ulik mayang. Tiap2 petang iols duk tiup rekoder mai ...

Time sek rendah/ sek menengah tiap kali ada acara yg persembahan ni, musti akan ada group yg present tarian ulik mayang. Alhamdulillah xdop pun kes rasuk ke despite all girls school.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-6-2020 03:25 PM
No bra challenge ni mcm mana?
Macam ni ke???

Versi lelakilah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah tahu haram lepas ni sudah boleh lupakan challenge yang tidak membawa apa-apa manfaat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-6-2020 03:04 PM
Indon di Youtube bilang begitu la kunun ceritanya.

Teda apa pa bahh....sia rindu sama kao sejak..

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 03:29 PM
Versi lelakilah pulak

Back by popular demand!
Sblm komen iols kena ban atopon benang ni kena katup... iols harap hang bkn gay...
Hahahah





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2020 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-6-2020 03:54 PM
Tinot7 replied at 19-6-2020 03:52 PM
Back by popular demand!
Sblm komen iols kena ban atopon benang ni kena katup... iols harap hang b ...


Meols straight top bukan rogayah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:56 PM | Show all posts
Skuau replied at 19-6-2020 01:59 PM
ada indon jawo bgtau aku...lathi tu maksud dia lidah....ada dia bgtau aku maksud lirik lagu yg dlm b ...

kalau tempat iols, lidah = ilat (bahasa jawa).
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-6-2020 03:53 PM
Meols straight top bukan rogayah

Ok. Tengkiu sbb menjawab dgn jujur.





Harap2 iols tak kena potong tacang sbb buat keje tak berpekdah ni. Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:11 PM | Show all posts
merepek la bende ni.. sape yg ikut mmg takde akal ape. tak payah nk defend sgt xde pemujaan ke apa. dlm islam ko menyerupai lain jantinapun haram. tp biasala org acah urban ni semua fatwa yg keluar buat xnampak je..same la psl rokok dll tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 01:36 PM GMT+8 , Processed in 0.095245 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list