CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 11221|Reply: 76

Menggigil, Tak Keruan Bila IG Kena Godam - Azah Aziz

  [Copy link]
Post time 14-6-2020 03:23 PM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, ramai betul selebriti Malaysia menjadi mangsa penggodam dan turut terkena tempiasnya ialah pelakon popular era 1990-an, Azah Aziz.


Menggigil sampai rasa bagai nak luruh jantung, katanya.








Memetik BH Online, Azah yang menetap di Montreal, Kanada ini berkata, pelbagai usaha dilakukan bagi mendapatkan semula akaun Instagramnya.


Mujur adik iparnya yang bekerja dengan Facebook berjaya menggunakan kepakarannya untuk mendapatkan semula akaun Azah.




Kredit foto: IG Azah



"Akaun media sosial seperti IG dan Facebook inilah yang menjadi penghubung saya dengan keluarga, teman dan peminat di Malaysia.

"Tidak keruan apabila akaun IG saya digodam buat kali pertama. Menggigil seluruh badan, saya pula ada tekanan darah tinggi," katanya kepada BH Online.


Azah juga mendedahkan sudah banyak kali IGnya digodam pihak tidak bertanggungjawab itu dengan cubaan menukar pelbagai nama sebelum menggodam orang lain menggunakan akses akaunnya.

"Malah, dia 'unfollow' semua akaun yang saya ikuti. Lucunya, dia mengikut enam akaun yang berasal dari negaranya. Tidak cukup itu, foto pun dipadamkannya.

"Mujur segala muat naik, foto dan video di IG saya kongsi di FB. Orang ini hampir menggodam akaun FB saya, tapi mujur saya cepat menukar kata laluan," katanya.


Dedahnya, dia ada menerima pesanan di WhatsApp daripada penggodam berkenaan kononnya untuk memulangkan semula akaunnya.




  


  




  



Pengalaman itu membuatkan Azah lebih berhati-hati dan berpesan kepada orang ramai agar tidak terburu-buru mengklik pautan tanpa usul periksa serta memastikan kata laluan akaun media sosial adalah berbeza dan ditukar setiap bulan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Smpai mengigil kena godam ig..
Belum lagi diuji Iman..

Done setazah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik batik tenganu tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kening camtuu? Yang lain2 semua ok.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
teen_angelJB replied at 14-6-2020 07:29 AM
Smpai mengigil kena godam ig..
Belum lagi diuji Iman..



Tau takpe..kalut semua retis ig kena hacked..
IG je pun, hidup ngadap socmed ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum malaikat jemput lagi dah gigil (pesanan kat diri sndri)
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hek elehhh sampai menggigil. Beli followers ke sampai menggigil tu  kalau followers real ko tukar ig seribu kali pun dia tetap follow.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Time ni Kanada sejuk kot, tu yg gigil
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 04:10 PM | Show all posts
gitcheewwww... baru kena removed a few pics, menggigil tubuh katanya..

belum lagi disapa izrail, tak tau la macam mana agaknya..  #donedakwah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat dulu2 suka tgk baju retis pakai for photoshoot bila bumper raya urtv
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 14-6-2020 04:10 PM
gitcheewwww... baru kena removed a few pics, menggigil tubuh katanya..

belum lagi disapa izrail, ...

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:31 PM | Show all posts
tu dia...... sampai menggigil.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau ada ramai followers, guna la 2 factor aunthentication. Bukan susah nau pun. X sampai seminit da setel.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:52 PM | Show all posts
Anak2 bujang AA tasty chuolls
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik lah Azah ni tak duk Kampung Kerinchi, kalau tak mesti ig name dia AzahKerinchi kan?? gituhhh tk nk kalah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hauk juga grammar dia ye.. Kbai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sian pulak aku membaca, benda macam ni pun sampai gitu gigilnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 06:54 PM | Show all posts
iols who r yus kan je la...

kenal sh. shahirah jah gichewwww

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila hidup berkiblat kan soc med dan batak likes.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 14-6-2020 05:52 PM
nasib baik lah Azah ni tak duk Kampung Kerinchi, kalau tak mesti ig name dia AzahKerinchi kan?? gitu ...

azah budak kg baru kot sbb bapak dia ada gerai makan asam pedas kat kg baru.. power giler asam pedas kedai bapak dia tu.. tak tau la hidup lagi tak kedai tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:42 PM GMT+8 , Processed in 0.115223 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list