CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17806|Reply: 109

Linda Rafar Nak Kembali Berlakon, Menyanyi Untuk Tampung Rugi Lepas IG Digodam

  [Copy link]
Post time 14-6-2020 02:20 PM | Show all posts |Read mode
Linda Rafar memutuskan untuk kembali berlakon dan menerima tawaran menyanyi bagi menampung kerugian dialaminya selepas laman sosial digodam.


Kata pelakon berusia 41 tahun itu, dia tidak mendambakan populariti kerana semua orang sudah maklum siapa dirinya.




Kredit foto: IG Linda



"Saya rasa tahun ini saya akan terima tawaran berlakon dan menyanyi untuk tampung balik kerugian yang saya alami.

"Saya tak perlukan populariti. Kalau sebut Linda Rafar, semua orang dah tahu jadi saya tak perlukan populariti.

"Tapi, saya terpaksa fikir cara untuk dapatkan balik wang sebanyak itu," katanya kepada mStar.


Akuinya, kejadian tempoh hari menjejaskan pendapatannya dan dia percaya ia adalah ujian daripada Allah.

"Inilah dia satu cabaran dan dugaan. Bak kata Ustaz Ebit Lew, setiap dugaan Allah akan gantikan dengan kegembiraan," ujarnya.




  



Sebelum ini, Instagram dan Facebook Linda telah digodam dan hilang sekitar 900,000 pengikut Instagram hingga menjejaskan perjanjian duta produk menyebabkannya kerugian kira-kira RM500,000. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Anda yakin popularity anda segah dulu?????
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iools tak faham . Kot siapa blh explain.  Kalau perjanjian duta product kan , biasanya adalah billboard ke apa ke iklan keeee kenapa bergantung pada personal ig/ laman sosial artis ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 14-6-2020 02:29 PM
Iools tak faham . Kot siapa blh explain.  Kalau perjanjian duta product kan , biasanya adalah billbo ...

Untuk influence rasanya based on number of follower
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:40 PM | Show all posts
Kurex replied at 14-6-2020 06:28 AM
Anda yakin popularity anda segah dulu?????

sequeeze me, suara sheols masih lagi gemersik seperti dulu yach.. tak tengok GV5 letcheww.. mohon kak King Kelly berguru dengan acik Linda..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara sebijik cam muda2 dulu
Goodluck sis
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
X pancit ke nyanyi tu kak....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 02:55 PM | Show all posts
Allahu..tolong lah jgn menyanyi. tolong!
kalau berlakon meols sokong..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 14-6-2020 02:40 PM
sequeeze me, suara sheols masih lagi gemersik seperti dulu yach.. tak tengok GV5 letcheww.. mohon  ...

Mana menghilang uols
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ashna21 replied at 14-6-2020 02:35 PM
Untuk influence rasanya based on number of follower

Ohhh gituuu . So figure hilang 500k tu valid la eh ? Sheool nie kan merampan nak saman nurse sepital kerajaan ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Relevant lagi kah kamu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Relevant lagi kah kamu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:08 PM | Show all posts

ada sajokk.. cuma takde thread yang mengizinkan untuk meols mencemar duli..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini: Ohhh gituuu . So figure hilang 500k tu valid la eh ? Sheool nie kan merampan nak saman nurse sepital kerajaan ?


Idok. Kalau duta produk masa dia lantik memang salah satu kriteria ialah jumlah followers tapi bukan satu tu je criterianya. Dia setakat influencer medsos je kot. And iols benar2 xpercaya dia dibayar 500k & above. Lol sangat. Dia jauhlah nak sampai level retis yg boleh demand bayaran setengah juta.

Secondly, IG memang routinely buat cleansing followers. Bots, followers yg obvious sngat dibeli ie dormant accounts memang IG akan buang. Bila dia canang sampai dekat 1mil followers dia hilang, ni kerja IG lah tu spring cleaning. Menjurus kepada dia beli followers lah kot. Lol.

Dan kalau dia popular sngat semua kenal, apedehal nk suruh balik that 900k followers follow balik. Kalau benar fans, diorang pon akan perasan dan follow balik.


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
"Saya tak perlukan populariti. Kalau sebut Linda Rafar, semua orang dah tahu jadi saya tak perlukan populariti.

Wow.. Ai kagum dgn confident level dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:17 PM | Show all posts
GOOD LUCK jelah sis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiranya dia bayo balik 500k ke guaner?
900 ribu pengikut pun leh jd duta kontrak harga 500k hat retis juta2 pengikut berapa plak laa harga.

Dorang yg ade amik job gini kena la jaga bebetul
Ig tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 14-6-2020 04:12 PM
Idok. Kalau duta produk masa dia lantik memang salah satu kriteria ialah jumlah followers tapi b ...

oooo.. tak selamat ler depa depa yg dok beli followers suma ni yer..? sekali instagram buat spring cleaning, menangis ler dorang pastu sabo hackers yg punya angkara..

betul tu, kalau bak kata tuan punya badan diri dia dah cukup dikenali/femes, apa susah nak gain balik followers yg hilang itu..?!
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu kt aku bole la kot dia kata x perlu popularity.. tp klu bbnu kenai ka dia nih
Tp aku rsa dia masih relevant dlm industry lakonan.. best jgk dia blakon
Nyanyi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Berlakon jadi mak2 mcm fiza elite okay la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 02:29 AM GMT+8 , Processed in 0.122804 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list