CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: rikuren

Nak Warna Rambut Sebab Saja-saja Pun Boleh, Tapi Ada Syaratnya

  [Copy link]
Post time 15-6-2020 09:35 AM | Show all posts
miss_beku replied at 14-6-2020 06:10 AM
Nz tatoo kening ke? Patut kening dia seragam je selama aku tgk ni

tatoo kening pastu pakai purdah lak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2020 09:36 AM | Show all posts
Melur1 replied at 14-6-2020 06:31 AM
Ooo... nak jdi brunette lah. Honey blonde ke.   tudung tetap di kepala

kerlas taste uols nak brunette..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 09:39 AM | Show all posts
GigaMom replied at 14-6-2020 03:08 PM
Harga yahudinkheen
Ntah sapa lah nak beli

yahudi sgt ke uols?? aku tak pnah usha lak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 09:40 AM | Show all posts
salamon replied at 14-6-2020 06:51 PM
koser la nak kaler rambut tapi bertudung

slalunya depa kaler sbb nak cover uban uols..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 11:16 AM | Show all posts
warna gray uban tu pun cantik juga kalau pandai gayakan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 11:48 AM | Show all posts
Lengkong replied at 13-6-2020 10:17 AM
Kadang2 jadi gatal kulit kepala lepas warnakan rambut..kenapa ye

mungkin ada alahan dgn bhn2 dlm pewarna rambut tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:19 PM | Show all posts
terus aku beli gumash tu kat shopee. rm49.90
sebelum ni aku penah guna shurah tapi macam xlekat sangat. v asia tu penah beli tapi bau kimia dia kuat sangat, terus xjadi pakai. nak try gumash ni pulak ni macamana
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 07:59 PM | Show all posts
terpaling replied at 15-6-2020 09:40 AM
slalunya depa kaler sbb nak cover uban uols..

tu la muda2 dah beruban,, fktor genetik kot

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 13-6-2020 10:40 PM
seyes r ada pewarna rambut yg telap air? sbb part ni yg aku paling musykil. mmg tulis kt product y ...

Define telap air ? Anyway fyi, conditioner rambut pun dia menyelaputi rambut dgan chemical spt wax tapi bukan wax, utk jadikan rambut mudah diurus. Itu pun boleh sebabkan air / moisture msuk ke dalam rambut. Begitu jugak dgan penggunaan minyak zaitun, minyak rambut yg ada mineral oil semua boleh menghalang air dari membasahi rambut.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 15-6-2020 11:59 AM
tu la muda2 dah beruban,, fktor genetik kot

aku rasa faktor banyak berfikir & stress kerja pn buat uban cepat tumbuh.. aku tgk ex boss aku dulu camtu.. minggu ni warna rambut, tiba2 minggu depan blh nampak ada uban baru keluar..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mzz sepanjang hidup tak pernah colour rambut. Dah tua baru terasa nak colour rambut sebab naik uban. Nak jadi redhead lah ala2 merida..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 15-6-2020 02:19 PM
terus aku beli gumash tu kat shopee. rm49.90
sebelum ni aku penah guna shurah tapi macam xlek ...

Iols pun terus cari kat shopee lps baca post uols ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 12:27 AM | Show all posts
Kejora927 replied at 13-6-2020 09:20 PM
Best ke wrna rmbut kalo wrna tu tahan bape lama?
Iols plak stress rmbut haku ni makin pnjg makin pe ...

Nak hitam dn lebatkan rambut, pakailah minyak kelapa atau minyak bijan.   Nak lembutkan rambut dn beralun lembut bagi yg berambut lurus, pakailah santan kelapa asli, pekat dn perapkan di kepala beberapa jam atau semlman. Syampulah bila mandi. Itulah petua orang2 dulu.   
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
CikB replied at 15-6-2020 11:48 AM
mungkin ada alahan dgn bhn2 dlm pewarna rambut tu

Tq Cik B

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:02 AM | Show all posts
Hukum Harus tu bukan la ko mesti kena buat. Maksud dia buat boleh, tinggal pon xpe sbb dosa tak dapat pahala pon x dpt..
kan dalam Islam ada hukum Wajib, Haram, Makruh, Harus, so dia berhujah guna terms yang ada ..aiyoo masa subjek agama kt skolah buat apa ni..


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 16-6-2020 12:27 AM
Nak hitam dn lebatkan rambut, pakailah minyak kelapa atau minyak bijan.   Nak lembutkan rambut dn  ...

Thank u sis.. petua santan tu dulu sy pernah buat mmg jadi rambut berkilat, lurus.. hitam, lembut..
Tp tulaa kejap je sy pakai.. 2kali kot sbb xtahan bau dia.. bau santan.. macam bau basi gitu kt kepala hahahah stkt tu jela sy cuba..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaling replied at 13-6-2020 09:13 PM
aritu aku tgk kt twitter ada sape tah share psal pewarna rambut yg halal & telap air..

Boleh bagi link?
I uban banyak walaupun idok le tua sgt hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 14-6-2020 08:51 AM
yg penting bahan yg digunakan halal bole bwk solat

Macam mana nak tau halal ke tak ingredients tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 15-6-2020 02:51 AM
koser la nak kaler rambut tapi bertudung

self satisfaction uols
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
gumash tu mahal..cer try radico
ni organic henna no ammonium segala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.111156 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list