CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14095|Reply: 80

"Saya Suka Lelaki Berduit? Mestilah, Giler!" - Atikah Suhaime

  [Copy link]
Post time 12-6-2020 09:01 AM | Show all posts |Read mode
"Orang selalu kata, saya suka lelaki yang berduit. Mestilah, giler."



Kredit foto: IG




Pelakon kelahiran Singapura, Atikah Suhaime berkata begitu ketika memberi nasihat kepada kaum hawa supaya menjauhkan diri daripada lelaki yang suka meminta wang.


Sudahlah suka meminta wang, malas bekerja pula tu! Malah, dia pernah berdepan beberapa lelaki bermuka tebal menuduh dia yang terhutang budi dengan mereka.




Kredit foto: Twitter


"Jadi ladies, kalau lelaki selalu minta duit tapi sendiri tidak berusaha mendapatkan wang, tak payah dah.

"Elok jadi single seumur hidup daripada hidup dengan parasit," ciapnya di Twitter.




Kredit foto: Twitter






Sebab itulah Atikah lebih selesa bersama lelaki yang mempunyai kewangan stabil.


Dalam kicauannya sebelum itu, Atikah mendakwa ada lelaki pernah meminjam MacBooknya dan memberi banyak alasan apabila diminta untuk memulangkannya.





Kredit foto: Twitter



"Saya harap tiada yang tertipu dengannya selepas ini.

"Dia ambil duit saya dan tidak pernah memulangkannya. Duit bekas kekasih pun dia 'kebas'," ujarnya.


Siapakah yang diperkatakan Atikah Suhaime itu? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2020 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dia kata kat awie rafalli ke.. kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 09:07 AM | Show all posts
Malah, dia pernah berdepan beberapa lelaki bermuka tebal menuduh dia yang terhutang budi dengan mereka.


Ni tuju kat Awie kot?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Selain awie, saper lagi ex dia ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Deriskan kah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu laki x beduit pun, pastikan jgn ajar dok bg kt laki tu... Bior dia Cari sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 09:46 AM | Show all posts
cicicumel replied at 12-6-2020 09:03 AM
dia kata kat awie rafalli ke.. kesian..

Awi Rafael..Ana Raffali
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada org suka lelaki beruwang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2020 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
yg penting bukan sahaja lelaki tu berduit tapi lelaki yg pemurah dan tak berkira...

Dan yg paling penting bukan sahaja berduit,pemurah dan tak berkira tapi lelaki yang pandai urus kewangan..tak hutang keliling pinggang... org berduit ni senang buat loan,kalau tak disiplin mmg setiap tahun keluar kereta,motor superbike,beli rumah yg kalau kena vss mmg tak mampu nak sustain lifestyle tu....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:06 AM | Show all posts
iols yakin kalau lelaki kaya raya rupa helok takkan pilih sheols okey...

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa je tak suka laki berduit. I pasti semua perempuan ada keinginan sendiri lepas berkahwin. Yang penting, berduit dan bahagia. Takde perempuan yang tak impikan perkahwinan yang susah. Tambah pulak, ekonomi sekarang memerlukan 'ada duit'. Kalau banyak, lagi bagus. Sebab kehendak dah melebihi keperluan sekarang ni. Kadang2, kehendak pun dah jadi keperluan. So, I tak kata cinta tak penting..tapi seiring cinta, duit juga penting.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jenis berduit tp kedekut & berkira, tu sgt menyakitkan hati
Alhamdulillah laki aku jenis pemurah, tp kadang pemurah sgt, sampai aku sound dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Parasit betul la ex dia tu. btul tu tinggal je la dr merana kelak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 10:52 AM | Show all posts
Takkan la awie.. lgpun awie yg minta putus. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 11:49 AM | Show all posts
iols pun jujur je kalau org tanya mmg la nak yg ada duit
takkan iols pulak yang nak menanggung hidup dia karang

gitiew
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 11:52 AM | Show all posts
setuju dgn statement sheol...  
byk sgt dah contoh dpn mata....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2020 12:01 PM | Show all posts
betullah dia kata..
paling bagus dapat lelaki yang berduit, pandai cari duit dan tak berkira.
zaman sekarang ni semua perlukan duit hokey...
tak kuasa aku nak menanggung biawak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 12:09 PM | Show all posts
Pffttt... mende ni pun nk kene buat thread eh
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 12-6-2020 10:00 AM
Ada org suka lelaki beruwang

Ada jugak yg suka llki beriawak...twtiber
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2020 12:20 PM | Show all posts
Jujur & justified.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 07:18 PM GMT+8 , Processed in 0.117596 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list