CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 12869|Reply: 77

Marion Caunter Sekeluarga Pun Dah Bercuti Di Sekinchan, Anda Bila Lagi?

  [Copy link]
Post time 10-6-2020 09:14 AM | Show all posts |Read mode


Memandangkan kita sudah pun memasuki fasa PKPP, maka ramai merancang untuk bercuti dengan merentas negeri. Namun, berlainan dengan golongan elit, Marion Caunter, 40, yang membawa keluarganya menikmati keindahan Sekinchan.



Ya, anda tidak salah baca, ianya adalah Sekinchan, sebuah bandar kecil di Selangor. Jadi, apa yang Marion dan keluarganya lakukan sepanjang berada di sana? Jom kita lihat gambar-gambarnya.





Kredit foto: IG





Dengan perjalanan yang memakan masa selama sejam setengah, ianya berbaloi kerana Marion dapat menikmati keindahan sawah padi yang terbentang luas sambil menikmati makanan yang disajikan di tepi bendang tersebut.



Malah, mereka turut meluangkan masa untuk menunggu matahari terbenam.





" I just love that there's so much beauty in our own country which admittedly, I might sometimes take for granted. We really don't have to go far at all."



Kredit foto: IG



Kredit foto: IG




Setelah melihat pemandangan menarik begini, pasti anda tertanya-tanya apa lagi yang menarik di Sekinchan kan?



Ada pelbagai aktiviti yang akan mengimbau kembali suasana di kampung seperti melawat kilang padi dan menyaksikan bagaimana proses penanaman padi dan seterusnya. Selain itu berkunjung ke Ahma House dengan menyaksikan demonstrasi membuat kuit kapit yang dibakar menggunakan kaedah tradisional dan menikmatinya!





Kredit foto: Thing to do




Antara tarikan lain ialah menaiki buggy lalu mengelilingi kawasan sawah padi dengan kadar bayaran tertentu. Atau anda boleh sekadar menikmati pemandangan pantai Redang dan macam-macam lagi lah daya tarikan yang sederhana tetapi menyentuh hati.



Jadi, Marion Caunter pun dah sampai Sekinchan, anda bila lagi? - CARI


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2020 09:28 AM | Show all posts
aikk dah pegi bercuti? bukan hari ni baru start boleh bercuti ke? maybe sbb tak rentas negeri..tapi kalau kena kompaun pun apa ada hal kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik table setting tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu lak dgn sekinchan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikan Bakar Sekinchan. Cantik tempatnya. Peaceful.


Jauh jgk nk pergi. Nk ke sabak bernam. Sana ada poli psis kat sabak. Politeknik Sultan Idris Shah.

*Dikala byk ipta yg tk brp mhl school fee, like poli, masih ramai jugak yg tk further study. Entahlah maybe masa spm too playful, sampai math yg asas ke ipta pun dapat G.

Sebab apa I ckp mcm ni, if dah bertahun sampai umur 24 25, jadi pembantu kedai spec, kedai t shirt, contoh contoh contoh, rasanya bukan kedai sendiri tu, pekerja maybe, bukan nak mengata ya, jgn salah faham, kadang kesian tgkkan budak2 yg setengah matang, mean umur 25 26 still kerja shop helper. Sorry tau, I bukan hina ya, nt ada lak yg kata, eloklah kerja drpd main main anggur dirumah, what I mean mcm helper kedai ni should temporary je smtara tunggu masuk ipta or ipts or sng cerita masuk Uni.

Mesti ada yg marah, apa I merepek ni, just terkenangkan sikap tk nk belajar, pnya byk instituisi belajar, just saying.

tpi tu lah, kat sabak nun sekinchan nun mmg cantik cantik tempat dia. Suka pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 10:46 AM | Show all posts
ooo padi dah siap ya

aku gi haritu sawah kering kontang lagi

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ni taklah suka sangat marion ni. Tapi mata ni tajam tengok yg komen mintak pakai baju kurung. Taiklah. Org tu nak pakai apa pun tgh bendang sukati dia lah. Sibuk nak cadang org pakai apa. {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:06 AM | Show all posts
bluebutter replied at 10-6-2020 10:35 AM
Ikan Bakar Sekinchan. Cantik tempatnya. Peaceful.

iolss alumni PSIS
jauh ke dalam tempatnya. lalu rumah kg, kelapa sawit bagai.
tapi best. tepi pantai.
ayah iolss kalau hantar iolss selalu singgah beli batang buruk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekincan mmg cantik.. well encem anak laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols nak komen, nampak pp*t tapi tatut kena potong tacang. Kat sawah pun gigih bersunnies bagai. Tapi ikut suka depa la.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:37 AM | Show all posts
yang penting dapat ambil gambar background lawa
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
belilies: Iols ni taklah suka sangat marion ni. Tapi mata ni tajam tengok yg komen mintak pakai baju kurung. Taiklah. Org tu nak pakai apa pun tgh bendang sukat ...


Some meleis memang macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau i pergi sawah, teringin nak pakai gini

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy: ooo padi dah siap yaaku gi haritu sawah kering kontang lagi


Time meols pegi pun kering kontang. Lepas tu meols balik awal pegi pavilion sudahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 10-6-2020 11:39 AM
Some meleis memang macam tu.

Classy katanya. Berdekah iols baca.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tempat makan tu mmg table setting tgh bendanh ke? Soalan noob ni, kalau betul iol pun nak pergi. Bestnya.

Tapi kalau settings tu hanya utk insta content mariyon  nak promote kedai makan tu dgn business seafood tu, iol sedikit kecewa lah but 100 markah la utk effort. Cantik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 10-6-2020 10:56 AM
Tempat makan tu mmg table setting tgh bendanh ke? Soalan noob ni, kalau betul iol pun nak pergi. Bes ...

Memang ada orang buat package makan kat bendang macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sweet couple {:love
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau saya pergi Sekinchan untuk bergambar saya akan pakai baju opah dengan kain batik belah depan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 12:43 PM | Show all posts
ada sape2 bole tag hanis pam kat ig tu ahhahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:40 PM GMT+8 , Processed in 0.087949 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list