CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20132|Reply: 276

Umur 18 Tahun Dah Mati Pucuk, Tengok P*orn Ke Onani?

[Copy link]
Post time 7-6-2020 11:11 AM | Show all posts |Read mode




Fakta "3 daripada 10 lelaki dewasa sukar mencapai ketegangan zakar" tidaklah terlalu mengejutkan. Ianya kerana perlbagai faktor seperti umur, gaya hidup yang tidak sihat dan sebagainya.


Portal KKM Putrajaya menjelaskan statistik tersebut di laman Twitter.



Namun, apabila mengetahui lebih suku daripada jumlah itu adalah dalam kalangan lelaki berusia 18 hingga 29 tahun, ia sebenarnya agak menakutkan untuk generasi sekarang.



Adakah mereka mengalami masalah kesihatan zakar atau bahasa mudahnya mati pucuk? Kenapa umur semuda itu sudah mengalami masalah sebegini?




Kredit foto: Twitter



Menurut KKM, masalah mati pucuk atau Erectile dysfunction (ED) jarang berlaku pada usia muda. Ianya hanya berlaku kerana lelaki dalam lingkungan usia itu membuat jangkaan terlalu tinggi terhadap kemampuan ereksi. Jadi, ia memerlukan kaunseling dan maklumat kesihatan seksual yang tepat untuk mengatasi masalah ereksi ini.



Tetapi, ia masih belum menjawab persoalan asas, betul ke kerana jangkaan tinggi atau ada masalah lain yang disembunyikan?





Kredit foto : Men's Formula





Pakar motivasi remaja, Akhi Fairuz berpendapat sebaliknya. Antara punca menjadikan lelaki sukar mencapai ketegangan zakar yang mencukupi kerana otak telah rosak disebabkan kerap menonton filem lucah. Ianya turut dikongsikan oleh guru yang sentiasa berkongsi mengenai pendidikan reproduktif, Cikgu Fadli.







Kredit foto : Twitter




Kredit foto : Medical News Today





Kedua-duanya menyatakan ia adalah punca utama kepada masalah remaja lelaki yang ketagih dengan pornografi, lalu beronani hingga akhirnya melemahkan alat sulit. Tidak hairanlah jika mereka berkahwin sekalipun, mereka akan mencari aksi seks untuk memuaskan nafsu.



Dari komen-komen di hantaran KKM tersebut, jelas menunjukkan yang remaja masa kini sudah terbuka dengan isu yang diperkatakan. Malah, ada yang terkejut dengan impak negatif terhadap alat sulit mereka.





Kredit foto : Twitter




Kredit foto : Telegraph.co.uk





Tidak dinafikan dengan media sosial yang mudah diakses di hujung jari, segala info termasuk bahan lucah mudah memasuki minda generasi kini. Jika dibiarkan melarat, ia pasti memberi kesan buruk kepada anak cucu kita. Jadi, apa penyelesaiannya? - CARI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 11:17 AM | Show all posts
Edited by tagas at 7-6-2020 11:19 AM

byk masturbate ler tue

umur 11 tahun da pndai cik cap

lps kawen cepat pancut


bini tak puas main

carik jantan lain

padan muke ko


hrp je muka macho badan sado
tp lembik mcm lengkong
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Takmo banyak cakap. Tunjuk labtest results
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:31 AM | Show all posts
awalnya lelaki kawen.. umo 18 pun dah kawen
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:46 AM | Show all posts
Tinggi jugak peratus tu.. Bahaya betul budak2 remaja bila biar diorang guna phone/ laptop tanpa pantauan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bagi range. Budak 18 tahun yg mati pucuk tu mungkin seorang dua. Anyway umur 29 pun masih terlalu muda untuk susah keras.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
elok jadi mcm ni pada si perogol yg nak lacurkan wanita....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
iols xpercaya kuat melancap tngok porn boleh menyebabkan mati pucuk. My parents dari muda sampai ketua pon dok layan dn masih sngat aktif ngeseks.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsenaman dek non.asyik main game
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 04:32 PM | Show all posts
geramnya aku thread ni asyik keluar dekat notifications google chrome je...
terpaksa masuk jugak reply...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 7-6-2020 06:13 AM
Dia bagi range. Budak 18 tahun yg mati pucuk tu mungkin seorang dua. Anyway umur 29 pun masih terlal ...

Mana nak keras. kalau GST gugur ganti SST
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 06:58 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 7-6-2020 03:13 PM
iols xpercaya kuat melancap tngok porn boleh menyebabkan mati pucuk. My parents dari muda sampai ket ...

lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 7-6-2020 05:58 PM
lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

Lagi boleh kontrol pancot
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 7-6-2020 11:26 AM
Takmo banyak cakap. Tunjuk labtest results

Chuols akan demand bakal husband buat lab test uji kemampuan ereksi ka?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:39 PM | Show all posts
Nahnukutu replied at 7-6-2020 06:58 PM
lagi satu iols pun x pcy kuat melancap jadi cepat pancut.

pancut cepat tu kira mati pucuk ke..?

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:52 PM | Show all posts
budaktua replied at 7-6-2020 08:39 PM
pancut cepat tu kira mati pucuk ke..?

premature ejaculation = lemah tenaga batin (cepat pancut)

term ni macam misleading tapi itu lah yang di guna

mati pucuk ni tak keras


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 09:44 PM | Show all posts
kurang setuju mati pucuk sebab byk onani atau pun nonton film lucah. ianya bergantung kpd pemakanan dan cara makan kita. juga cara pasangan melayan (nak elaborate pun susah gak kat forum terbuka ni)
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut juga nak kahwin..tak tahu kesihatan bakal suami part tu mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:04 PM | Show all posts
ade lgi ke laki zmn skrg ni x cikcap..bukan hobi laki ke skrg ni bercikcap sajork
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:15 PM | Show all posts
isteri member bangkem dulu pon pernah mengadu kat bangkem camni

dia cakap, asal nak kongkek je, kena hisap dan lancap totey suaminya lama2 sambil si suami tonton porn

bila dah keras, cepat2 masuk dalam pepek takut kendur balik

bila dah dalam pepek, jadi serba salah pulak

kalau henjut perlahan-lahan dan kurang kemut, totey suami dia jadi lembik

kalau henjut cepat2 dan kemut kuat2, cepat pancut pulak

bangkem dengar je la curahan hati isteri member bangkem tu

tapi ini cerita lama

member bangkem tu pulak sekarang dah kawen satu lagi

isterinya akan datang mengadu kat bangkem 2-3 kali sebulan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.124547 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list