CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lolipopbiru

ALHAMDULILLAH. Kilafary pun dah bertudung. Moga Istiqamah.

  [Copy link]
Post time 9-6-2020 02:22 PM | Show all posts

mn soalan gelabah tex
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2020 03:57 PM | Show all posts
Dia dah kawin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 03:59 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 9-6-2020 06:55 AM
Kita lelaki bila berkumpul....pompuan lalu pakai baju ketat2 memang lah jadi bahan

Antara ...

Bang mat syok tengok yang mana antara dua tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 9-6-2020 10:45 AM
bg mat tak rasa cikpah nampak seksi.... pada mata bg mat lebih pada kelakar....macam joker  
...

Sendatnye hjh lop...
Bernapas x setiap lemak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jelesnya pinggang... Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 05:09 PM | Show all posts
Kancilkering replied at 9-6-2020 09:55 AM
org lelaki kalu dia beriman,  dia akan turunkan padangan dia....semua benda nak telek nak renung t ...

dugaan jejanz lain drp dugaan pompan.. tu psl aurat depa pun lain drp pompan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay lah . Dia sanggup delete gambar dia yang freehair.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 06:44 PM | Show all posts
Edited by Tinot7 at 9-6-2020 06:47 PM
MatDeghem replied at 9-6-2020 10:45 AM
bg mat tak rasa cikpah nampak seksi.... pada mata bg mat lebih pada kelakar....macam joker  
...

bammat, bila nak buat perbandingan kena la bandingkan epal dengan epal, limau dengan limau. tak boleh banding epal dengan limau..

cer tgk britney. pakai tutup body, tapi jaman tu, bebudak lelaki menjejer air liur sbb hot..



cer tgk ni.. pakai cardigan pun bebudak laki jaman tu suka..





kalau bammat bkn dari era tu.. ni gegambar yg tutup badan, free hair, dan mungkin bammat suka sbb menetapi definisi bammat sebagai (tak bertudung = sopan). gegambar ni la yg boleh dibuat sbg perbandingan sbb sumer sama ketat, tapi bezanya, tak pakai tudung..














skang, banding dgn cikpah. hangpa sume suka yg mana?



gambar free hair ni pula, banding dgn adik ni..



yg free hair dgn adik bertudung tu, mana lagi sopan?

bg iols, alang2 tanak tutup aurat, plis go all the way!!!!



tapi tak tau la kalau taste sopan bammat camni...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2020 07:56 PM | Show all posts
akak bagi paling lama 2 tahun takpun setaun setengah jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 08:28 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 9-6-2020 06:44 PM
bammat, bila nak buat perbandingan kena la bandingkan epal dengan epal, limau dengan limau. tak bo ...

Eh ..... ko sudah pegi jauh sampai amerika pulak
Issue yg bgmat nak timbolkan....orang berhijab tapi pakai baju ketat metat.


Yang bgmat bandingkan....
orang berhijab pakai ketat dengan orang tak berhijap pakai baju biasa2 je. Mana yg lebih sopan?

Yang ko bawak si britnik spear dan gambor2 lucah america .... apehal ??? Dah tentu mereka tak berhijab....nak bogel pun tak jadi issue.

Dan budak kecik tu ko nak banding dgn owang tua.... apekehehhhh . Nampak nya kita tak sama zone lah.....









Ape ape pun .....baruuuu aku tahuuuuu kata pak Amin



rupa nya.....inspired by kardashennnn














This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 09:44 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 10-6-2020 08:28 AM
Eh ..... ko sudah pegi jauh sampai amerika pulak  
Issue yg bgmat nak timbolkan....orang ber ...

terbaik bang mat
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 10-6-2020 08:28 AM
Eh ..... ko sudah pegi jauh sampai amerika pulak  
Issue yg bgmat nak timbolkan....orang ber ...

Bammat,
bg bammat, pompan tak berhijab tapi pakai biase2 adalah lebih sopan drp pompan berhijab tapi pakai ketat.
Bg iols, pompan berhijab ka tak berhijab ka, depa pakai camana skalipun, ada shj jejanz yg tak puas hati. Apa yg pompan rase depa dah pakai tutup, jejanz akan kata ketat la, singkat la, rambu-ramba la. Sbb mmg itu pangai jejanz yg suka tgk pompan.

Iols nak citer jaman iols kolej dolu2. Ada la sorang mamat bekas skolah agama ni pi jumpa pengarah kolej. Dia mengadu yg dia tak tahan tgk pompan2 kolej pakai tudung rambu-ramba sampaikan dia kena mandi *** setiap hari. Malah kena balik lunch setiap hari utk mandi. Dia minta pengarah haramkan tudung jenis rambu-ramba kat kolej. Ni ialah kolej yg mana sumer pompan pakai tudung, pakai baju kurung kat kolej dan jejanz dan pompan diasingkan klas dan asrama. Dan ini kisah benar.

Pesanan iols utk bammat ialah:
Perintah untuk Menundukkan Pandangan

AllahTa’alaberfirman,

              

”Katakanlah kepada laki-laki yang beriman,’Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya. Yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat.’”(QS. An-Nur [24] : 30).

Ibnu Katsirrahimahullahberkata,

                           

“Ini adalah perintah dari Allah Ta’ala kepada hamba-hambaNya yang beriman untuk menjaga (menahan) pandangan mereka dari hal-hal yang diharamkan atas mereka. Maka janganlah memandang kecuali memandang kepada hal-hal yang diperbolehkan untuk dipandang. Dan tahanlah pandanganmu dari hal-hal yang diharamkan.”(Tafsir Ibnu Katsir,6/41)

Menundukkan pandangan mata merupakan dasar dan saranan untuk menjaga kemaluan. Oleh karena itu, dalam ayat ini AllahTa’alaterlebih dulu menyebutkan perintah untuk menahan pandangan mata daripada perintah untuk menjaga kemaluan.

Jika seseorang mengumbar pandangan matanya, maka dia telah mengumbarsyahwat hatinya. Sehingga mata pun bisa berbuat durhaka karena memandang, dan itulah zina mata. Rasulullah bersabda,

                                

”Sesungguhnya Allah telah menetapkan atas diri anak keturunan Adam bagiannya dari zina. Dia mengetahui yang demikian tanpa dipungkiri.Mata bisa berzina, dan zinanya adalah pandangan (yang diharamkan).Zina kedua telinga adalah mendengar (yang diharamkan). Lidah (lisan) bisa berzina, dan zinanya adalah perkataan (yang diharamkan). Tangan bisa berzina, dan zinanya adalah memegang (yang diharamkan). Kaki bisa berzina, dan zinanya adalah ayunan langkah (ke tempat yang haram). Hati itu bisa berkeinginan dan berangan-angan. Sedangkan kemaluan membenarkan yang demikian itu atau mendustakannya.”(HR. Bukhari no. 6243 dan Muslim no. 2657. Lafadz haditsdi atasmilik Muslim).



Simak selengkapnya disini. Klikhttps://muslim.or.id/26590-menundukkan-pandangan-mata.html
Iols kopipes dr mana ntah.. tapi iols setuju dgn poremer sblm ni utk menasihati bammat utk menundukkan pandangan.

Baidewei, bammat ni mcm obses dgn cikpah. Taste bammat ke hapa? Jarang jejanz obses kalau tak suka. Kalau tak suka, nampak ke tak nampak ke, depa buat derk je. Sbb tak mengacau jiwa depa.

Lagi satu, jejanz yg suka tgk pompan ni akan nampak bubis cikpah tu je. Yg pompan, akan nampak gundu dia.. ni la bezanya antara jejanz dan pompan. Dan sbb tu la jejanz kena jaga pandangan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istiqamah kila.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 11:07 AM | Show all posts
semoga istiqomah hendaknya
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 08:10 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 10-6-2020 11:01 AM
Bammat,
bg bammat, pompan tak berhijab tapi pakai biase2 adalah lebih sopan drp pompan berhijab  ...

Ohhh kawan kamu tu jin sudah duduk atas kepala. Tengok pompuan berhijab rambu2 terus kena mandi junub Kalau omputih dorang panggil Fetish. Satu penyakit yg makan diri. Jaga2 org yang macam ini lah bakal menjadi perogol bersiri


Maruah seorang wanita harus di jaga oleh diri nya sendiri.... terutama cara penampilan nya.

Mesti lah consistent. Bukan.....hari ini bertudung sampai perut,  bawak quran dan tasbih.
Besok pakai baju ketat bongol bongolan....sampai tersepit kemaluan nya.....
bukan kah diri sendiri yg membuka ruang untuk jadi bahan dan dosa pada orang jantan?

Cara penampilan nya itu ada lah memekik mekik....tengok lah akuuuu....tengok lah akuu banggggg....  















Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 11-6-2020 08:10 AM
Ohhh kawan kamu tu jin sudah duduk atas kepala. Tengok pompuan berhijab rambu2 terus kena mandi ju ...

Bammat, iols dah kata, depa berbaju tapi takkan nampak apa yg bammat nampak sbb bammat jejanz. Ni bammat kena sedar dan sbb tu kluar ayat dan hadith utk jaga pandangan. Slalunya yg buat pangai, "Look at me! Look at me!", ialah yg free hair, pakai bikini dan yg sewaktu dgnnya tak kira jejanz ke pompan. Slalunya yg bertudung tak minta utk menjadi bahan dosa kpd org jejanz. Bammat kena sedar ni.

Bammat kena jaga pandangan dgn yg berhijab.

Iols tak peduli apa bammat nak buat dgn yg tak berhijab. Tapi tolong jaga pndangan bila tgk yg berhijab.

bukan kah diri sendiri yg membuka ruang untuk jadi bahan dan dosa pada orang jantan?

Cara penampilan nya itu ada lah memekik mekik....tengok lah akuuuu....tengok lah akuu banggggg....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2020 09:03 AM | Show all posts
nak bukak kedai hijab ka
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 10:13 AM | Show all posts
ape2 pun body dia mmg mantap. semoga kila cepat kahwin. x sbr tgu dia nikah. jgn makeup buruk2 mcm sesetngah artis, hari bahagia nampak hudoh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 10:13 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-6-2020 10:56 PM
mohon bibir sheola tu pakai mask je selalu
sbb buruk sgt bibir ko dik
tgk film karak tu aku mcm te ...

ohh yes, msa filem karak tu lah mata iols trganggu nengok filler bibir sheols jugekss!
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 10:19 AM | Show all posts
mixed replied at 7-6-2020 01:44 PM
Bagus la bertudung dr tp bln puasa bertudung lps raya tudung terbang bergesel dgn fonen ke hulu hili ...

part bergesel dgn fonen, sheol tak rsenya, ntah laa kot iols tak prasan. tapi byk gamba sheols yg seksi2 dh xde kt ig rsenya aritu tgk..
alhamdulillah smoga istiqamah, hidayah itu milik Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 09:54 AM GMT+8 , Processed in 0.074381 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list