CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lolipopbiru

ALHAMDULILLAH. Kilafary pun dah bertudung. Moga Istiqamah.

  [Copy link]
Post time 7-6-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya... Semoga istiqamah dan menjadi insan yg lebih baik..

Same goes to me..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 10:20 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 7-6-2020 01:21 PM
utk menjawab soklah bammat
korang owang pompuan ....kalau berhijab kena kuatkan hati dan iman eh? ...


Bila kamu lihat gambar ini .....
yg mana satu kamu rasa nampak baik atau sopan atau logic atau kelakar..... Yang bertudung atau yg free hair?









This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:23 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 7-6-2020 10:20 PM
Bila kamu lihat gambar ini .....
yg mana satu kamu rasa nampak baik atau sopan atau logic atau ...

iols nampak dua2 sopan.. hang nampak apa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:28 PM | Show all posts
cantik bertudung.. tahniah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:29 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 7-6-2020 02:57 PM
Eehhh tak bagus lah macam tu...
niat berhijab untuk tunjuk baik.  

bammat,
niat berhijab bkn utk tunjuk baik..

bammat jejanz, maka tak paham konsep ni.

tak guna berhijab sbb nak jual tudung dan bila tudung tak laku, hijab terbang. rezeki Allah yg tentukan.

berhijab juga tak menjamin dpt jodoh.. ni bammat kena paham

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:56 PM | Show all posts
muka sheols macam anjoulie sikit kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istiqomah killa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-6-2020 10:23 PM
iols nampak dua2 sopan.. hang nampak apa?

Bg mat lihat yg berhijab baju and kain nya ketat... Hingga punggung nampak macam Nangka busok dan peha macam kaki gajah.  Hahaha

Expectations org berhijab biasa baju longgar longgar sikit. Tak lah ketat melekat...bonggol bonggol. Jadi kelakar.

Yg tak berhijab nampak baju nya longgar sikit. Lebih sopan...
Ini dari sudut mata Saya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2020 12:36 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 7-6-2020 11:13 PM
Bg mat lihat yg berhijab baju and kain nya ketat... Hingga punggung nampak macam Nangka busok dan  ...

bg iols, ini angle/sudut amik gambar je tu. kalau pusing2, dua2 pakai ketat. tapi bg iols, iols tak terkesan dgn ketat2 tu.. iols hanya terkesan kalau terdedah.
so, utk jejanz, depa akan nampak susuk, walopon pompan tak amik kessah pon.. betui tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
suzylahxx replied at 7-6-2020 10:56 PM
muka sheols macam anjoulie sikit kan

Anjoulie dulu masa kawen dgn jntan Brunei tu, siap pakej berjubah bertudung labuh, jual kuih dan lasagna kt Brunei sana. Lepas cerai, balik sini, sikit2 buka sampi skrg buka terus, siap dgn pakej video tidur sekatil dgr bf indon dan berbaju nmpak ketek lagi. Tp sbb dia menderma kat org miskin (duit derma tu duit netizen gak, bukan duit dia pun) so netizen seolah2 lupa segala bad things dia buat
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Depa2 ni, bila masuk je alam retis, depa dah tau bnyak sgt dugaan dan cobaan. Sepatutnya kalau baru je berhijab, diam2 sudah, biar netizen sendiri yg perasan dan sebut, mcm Ella, wan sharmila.... xde pun statement drp depa yg mengatakan depa dah mula berhijab waktu awal2 dulu. Depa buat diam2....ni tak, duk pungpang2 bgtau brtudung kot nnt terbang tudung tu tk sampai setahun berhijab, malu weiii.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 01:03 PM | Show all posts
I rasa dia makin jelita bila bertudung. I sincerely hope dia mampu melawan nafsu di dunia ini, semoga iman dia semakin utuh dan mendapat jiwa yg tenang, and the tudung will stay no matter dlm keadaan apa sekali pun. Amin.



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 06:55 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 8-6-2020 12:36 AM
bg iols, ini angle/sudut amik gambar je tu. kalau pusing2, dua2 pakai ketat. tapi bg iols, iols ta ...

Kita lelaki bila berkumpul....pompuan lalu pakai baju ketat2 memang lah jadi bahan

Antara tertutup dan terdedah......








This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 07:43 AM | Show all posts
alhamdulillah moga istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik pulak bila dia bertudung..semoga istiqomah kila  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2020 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 9-6-2020 06:55 AM
Kita lelaki bila berkumpul....pompuan lalu pakai baju ketat2 memang lah jadi bahan

Antara ...

Berisinya cikpah.. dia mmg gundu ke?

Bammat nak ckp cikpah seksi sbb nampak bubis ke?
Bg iols, itu angle/sudut.
Plus, minah tak bertudung tu, bammat nak kata nampak sopan ke?

Kalau camtu, iols pun nak kata, VS fashion show makin lama, makin bersopan.









Bammat lupa ke, iols pompan.. pompan tak terkesan sgt la.. jejanz yg suka bebenda ni, bkn pompan. Try harder...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-6-2020 10:29 PM
bammat,
niat berhijab bkn utk tunjuk baik..


org lelaki kalu dia beriman,  dia akan turunkan padangan dia....semua benda nak telek nak renung terus jadik zina mata....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 10:45 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 9-6-2020 08:01 AM
Berisinya cikpah.. dia mmg gundu ke?

Bammat nak ckp cikpah seksi sbb nampak bubis ke?

bg mat tak rasa cikpah nampak seksi.... pada mata bg mat lebih pada kelakar....macam joker  

Bukan kata gambar di atas ...yg dedah lebih sopan dari yg tutup litup.
Yg dedah dah tentu sexy maxi lucah....
tapi yg tutup litup dari hujung rambut hingga hujung kaki nampak lucah juga kenape?
kerana pakai ketat metat.

Cuba tengok ini.....



mana yg sopan. Yang berhijab atau yang free hair.....??






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 10:58 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 9-6-2020 02:45 AM
bg mat tak rasa cikpah nampak seksi.... pada mata bg mat lebih pada kelakar....macam joker  
...

aku ketawa gulihati tgk org yg pakai turban tinggi dan kasut tinggi
nak ke mana tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 08:40 AM GMT+8 , Processed in 0.079268 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list