CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lolipopbiru

ALHAMDULILLAH. Kilafary pun dah bertudung. Moga Istiqamah.

  [Copy link]
Post time 7-6-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah... Moga terus istiqomah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-6-2020 08:39 PM
Iols cuma terfikir nanti sheols join uqasha & gang.

Mintak2 smoga terua istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la dek. Moga istiqamah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 6-6-2020 09:53 PM
Dah melentik ke sana ke sini .....

boifren back to back tapi tak kawin kawin juga.

ye la bang mat... keinginan nak free hair tu tetap ada ... yg menghalang tu iman je

klu iman takde ramai yg dah strip off


contoh terbaik, g usha lebanon poeter najwa zebian
dari hijabis sampai berbikini , bukan takat imej
hala tuju puisi pon dia strips off , bahaya utk follower  yg ikut2 dia ni ... kang deme ingat xpe plak
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 6-6-2020 11:10 PM
Artis skrg saja nak habaq dlm medsoc la dia pakai tdung.. satg bderet la onwer tdung belanja dia.. c ...

vivi tu mmg geng dia kan ... apa nak heran
ko mengidam nak duck jugak ke

heehhhe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:51 AM | Show all posts
alhamdulillah kila.. nampak makin cantik
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bakal hijabista ni. Baca ayat iol dengan pemahaman perkataan hijabista, bayangkan fesyen2 kaum tu sambil dititip sarcasm.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pas dah bertudung ni jgn jadi cam yatt sejadah or yebby ye...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mamastoney replied at 6-6-2020 09:57 PM
Dia cantik dlm gaambar tp kalaudlm tv or video lain benar, mmg kurang lawa

Dlm gbr boleh edit
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 6-6-2020 08:54 PM
Serious la kena bukak benang pasal ni. kan kan?

Kaedahnya bila retis pakai atau bukak tudung kena la bukak thread baru...gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak agak lepas ni kluar product tak sheols?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:21 AM | Show all posts
Alhamdulillah. Ngah sebenarnya neutral aje dengan dia ni.  Iyalah, masih muda, circle of friends pun pengaruh besar.

Sebenarnya dia ni berbakat tapi halatuju tak betul.  Entah siapa manager/adviser dia dalam dunia seni?? Pergi colab dengan penyanyi international tapi genre yang tak menggambarkan bakat dia. A waste of talent & resources.

Kukuhkan dulu tapak di rantau ni, tetapkan halatuju.

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 6-6-2020 10:46 PM
Alhamdulillah..

p/s: sayang body sheols mantap

Xpe boleh berjilbooobs
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 6-6-2020 09:53 PM
Dah melentik ke sana ke sini .....

boifren back to back tapi tak kawin kawin juga.

Lentik2 tu gamba edit ja bang Mat. Banyak nau crooked lines dalam gamba sheols.

Tapi tudung tak edit yah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 01:21 PM | Show all posts
Edited by Tinot7 at 7-6-2020 01:27 PM
MatDeghem replied at 6-6-2020 09:53 PM
Dah melentik ke sana ke sini .....

boifren back to back tapi tak kawin kawin juga.

utk menjawab soklah bammat
korang owang pompuan ....kalau berhijab kena kuatkan hati dan iman eh??? #tanyaje


tgk org. ada org dilahirkan atopon dibesarkan dlm persekitaran yg kondusif, maka tiada halangan utk berhijab. ada org dikelilingi org2 yg tak mcm tu, maka godaan depa berbeza.
ni rumusan berdasarkan apa rumet iols ckp masa tahun pertama kat uni. iols tak lalui apa yg dia lalui. ayat sebenar dia ialah, kaka X tu tak sedar ke yg dia dikelilingi org2 yg bertudung?

Narrated Abu Musa:

Allah's Messenger (ﷺ) said, "The example of a good companion (who sits with you) in comparison with a bad one, is like that of the musk seller and the blacksmith's bellows (or furnace); from the first you would either buy musk or enjoy its good smell while the bellows would either burn your clothes or your house, or you get a bad nasty smell thereof."




حَدَّثَنِي مُوسَى بْنُ إِسْمَاعِيلَ، حَدَّثَنَا عَبْدُ الْوَاحِدِ، حَدَّثَنَا أَبُو بُرْدَةَ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ، قَالَ سَمِعْتُ أَبَا بُرْدَةَ بْنَ أَبِي مُوسَى، عَنْ أَبِيهِ ـ رضى الله عنه ـ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏ "‏ مَثَلُ الْجَلِيسِ الصَّالِحِ وَالْجَلِيسِ السَّوْءِ كَمَثَلِ صَاحِبِ الْمِسْكِ، وَكِيرِ الْحَدَّادِ، لاَ يَعْدَمُكَ مِنْ صَاحِبِ الْمِسْكِ إِمَّا تَشْتَرِيهِ، أَوْ تَجِدُ رِيحَهُ، وَكِيرُ الْحَدَّادِ يُحْرِقُ بَدَنَكَ أَوْ ثَوْبَكَ أَوْ تَجِدُ مِنْهُ رِيحًا خَبِيثَةً ‏"‏‏.‏



Sahih al-Bukhari 2101
In-book reference : Book 34, Hadith 54


hadith ni iols blaja masa tingkatan 1.. harap2 bammat sedar yg kita semua diduga dgn cara yg berbeza. sbb tu kena pandai pilih kawan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 01:39 PM | Show all posts
NekNgah replied at 7-6-2020 10:21 AM
Alhamdulillah. Ngah sebenarnya neutral aje dengan dia ni.  Iyalah, masih muda, circle of friends pun ...

dia boleh nyanyi... tak mcm pajura.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 6-6-2020 10:15 PM
Bwtul ke dh cukup puas nak mengkim kardashiam killa oi..

Dah putus ke dgn bf indon sheol tu
Kt ig pic jantan dah xda

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la bertudung dr tp bln puasa bertudung lps raya tudung terbang bergesel dgn fonen ke hulu hilir
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 01:54 PM | Show all posts
adelea replied at 7-6-2020 07:44 AM
ye la bang mat... keinginan nak free hair tu tetap ada ... yg menghalang tu iman je

klu iman t ...

kecewa betul iols dgn najwa zebian tu...dulu iols follow pastu nampak dia bukak tudung...ok lagi..sekali sheols pakai miniskirt dgn top yg nmpk cleavage terus unfollow. Pastu dia beria nk justify jgn pandang luaran gituh...yg follower non muslim dok backup dia. Padahal iols pun freehair tapi iols rengsa tengok orang yg dari tutup litup jadi over camtu, then post it out macam takde perasaan bersalah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols harap kila perry ni pki tudung bukan sbb nak jual tudung..
abis tu bisnes korset dia apa citer..pki tudung jgn menonggek lagi sbb nak promote korset pulak..malu iols tgk nanti..hire la model utk promo korset sheols tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 06:27 PM GMT+8 , Processed in 0.078294 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list