Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2759
View
68
Reply

[Tempatan] Penghantar Barang Tangkas Panjat Pagar n Kena Gelak Ngan Member Gara-gara Disalak anjing

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2020 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 6-6-2020 02:00 AM

Seorang penghantar barang berdepan detik cemas apabila dia dikejar seekor anjing semasa berada di hadapan rumah pelanggan. Rakaman video yang di muat naik menerusi Twitter Tuudiaaa memaparkan kelincahan lelaki tersebut untuk menyelamatkan diri daripada digigit anjing. Lebih melucukan, si perakam video tersebut gelak besar selepas melihat telatah rakannya itu

Semasa lelaki berkenaan sedang menghantar barang kepada pelanggan, secara tiba-tiba datang seekor anjing yang mengejarnya. Lantas dengan itu dia bertindak memanjat pagar rumah pelanggannya bagi menyelamatkan diri. Rakannya yang berada di dalam van hanya merakam kejadian itu sambil gelak besar. Rata-rata netizen turut terhibur dengan telatah lelaki berkenaan, serta ada yang berharap agak anjing berkenaan masuk ke dalam van dan mengejar si perakam. Hal ini kerana semasa kejadian pintu van tidak ditutup.

Video tersebut kemudian turut dimuat naik oleh individu lain di laman Twitter yang mengundang tawa warganet yang terhibur dengan aksi si penghantar barang dan tak kurang juga yang terhibur mendengar rakannya terbahak ketawa.

Sumber: Zulhelmee Mazzamudin, Iman Asha

Screenshot_2020-06-06-01-52-03-81.png
Screenshot_2020-06-06-01-50-56-57.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-6-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada dua orang yg pandai panjat pagar.. satu adik ni... Lagi satu........
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha jahat betul kawan .
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaum sabsidi ni biar berbathtubkan arak, masih ok lagi... asal jgn tersentuh  babi atau anjing......pantang keturunan....


haaaaaaaaaaaa


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Seekor babi bercakap..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
annoyingnya tukang gelak tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:25 AM | Show all posts
kecian mamat tu.. iols dengar kabor, dogs can smell fear. sbb tu la dia mai dekat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan yg gelak kan dia cam sial tu dah kenapa? Siap rakam lgi nak tunjuk kat dunia kan? Moga perakam tu dikejar segerombolan anjeng pula, amen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
This is not funny.  Kawan yg perihatin akan bantu tolong.  Alert tuan rumah or bunyi kan hon bukan gelak.  Your day akan tiba mate.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Geram plak dgr kwn dia gelak xreti berhenti camtu
Ko xkena lg, boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 6-6-2020 06:54 AM
Kawan yg gelak kan dia cam sial tu dah kenapa? Siap rakam lgi nak tunjuk kat dunia kan? Moga perakam ...

Bak kata penganalisis anjing ....anjing hanya akan mendekati sesuatu jika terbau fear....so logically siperakam did not strike fear to the canine, itu yg dia tak mungkin didekati ...


Heeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:31 AM | Show all posts


Aii lagi suka tgk video viral akak kawasan in the making - marah bebudak lelaki remaja yang mengejek team budak budak kecik main mercun.

Comel jer budak perempuan (dua or tiga tahun kot umur dia) lintas jalan marah marah. Yang bebudak remaja lelaki tu pun kelakar jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahanat sgt kawannye tu..
Smoga satu hari nt ko turut dikejo anjing dek..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Batak like je semua ni......
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa iol rasa tak lucu. kalau terjatuh brader tu dari pagar dah satu hal cedera ke apa. Walapun tak tinggi mana, bwh tu concrete kot  bukan tilam empuk. Salah jatuh hentak kepala ke patah leher ke.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku share ni smlm
Tak lawak pun kat aku
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:10 AM | Show all posts
panjat aje dik.. dari kena gigit anjing,, lagi bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:13 AM | Show all posts
DARSITA replied at 6-6-2020 07:31 AM
Aii lagi suka tgk video viral akak kawasan in the making - marah bebudak lelaki remaja yang meng ...

ramai yang doa kan mamat tu dah besar nanti jodoh dengan adik garang tu .. aku pun ikut amiinn kan

adik tu sangat comel, garang gila
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:28 AM | Show all posts
Kurex replied at 6-6-2020 03:11 AM
Ada dua orang yg pandai panjat pagar.. satu adik ni... Lagi satu........

Yg "lagi satu" tu, idaklak pandai sangat, kan smpi cedera, hehehe

Btw, serius video ni tak lawak, klu apa2 jadi kat kawan dia tu, nak gelak jugak ke?

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2020 06:58 AM
Geram plak dgr kwn dia gelak xreti berhenti camtu
Ko xkena lg, boleh la

Kan....aiols pun....sbb aiols mmg fobia dgn anjing.....so tau la betapa takutnye anjing bile dah dtg dkt cemtu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list