CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3129|Reply: 22

[Politik] Ahmad Idham dilantik semula CEO FINAS

  [Copy link]
Post time 5-6-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) mengumumkan pelantikan semula Ahmad Idham Ahmad Nadzri sebagai Ketua Pegawai Eksekutif FINAS yang baharu.

Pelantikan tersebut berkuatkuasa selama dua tahun iaitu bermula 5 Jun 2020 sehingga 6 Jun 2022.
"Semoga dengan pelantikan beliau ini, FINAS akan terus menjana kecemerlangan sebagai sebuah badan yang memaju, menggalak dan memelihara kemajuan industri perfileman tanah air," kata Pengerusi FINAS, Zakaria Abdul Hamid menerusi satu kenyataan media, pada Jumaat.

Beliau juga berterima kasih kepada kerajaan di atas keprihatinan terhadap pembangunan semula sektor ekonomi industri kreatif negara yang telah terjejas akibat penularan wabak COVID-19.
"FINAS menyambut baik dan berterima kasih di atas peruntukan sebanyak RM225 juta sebagai insentif rangsangan ekonomi kepada industri ini melalui Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek yang telah diumumkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

"Beberapa program dan kemudahan kewangan untuk menjana semula industri kreatif negara akan dikawal selia oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Datuk Saifuddin Abdullah yang pastinya akan memberi manfaat kepada pemegang taruh industri," katanya lagi.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-6-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Gi mari gi mari orang sama.jugak
Sampai kesudah la finas dok tara tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Samale dalam pentadbiran mana mana too. Balik balik orang tu pusing pusing orang sama, selagi hidup le.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sblm CEO finas sblm die
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:00 AM | Show all posts
mcm kartun!
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm xde org lagi layak je....asyik muka yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
DILANTIK SEMULA? Bila yg makhluk ni being replaced? by whom? kemudian diangkat semula?

Aku yg ketinggalan speedboat
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kerap kali juga mistaken him with Eizlan Yusup...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-6-2020 06:11 AM | Show all posts
tahniah.. slamat menjalankan tugas..
iols tak tau sgt psl dunia perfileman ni.. kome2 yg tau tu, sape calon yg lebih sesuai kalau tak setuju dia jadi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pellegrinos...: Aku kerap kali juga mistaken him with Eizlan Yusup...

Pakai cermin mata lalat dik.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
225 juta bawah kawalan si Idham ni?!
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 6-6-2020 12:03 AM
Gi mari gi mari orang sama.jugak
Sampai kesudah la finas dok tara tu

Dah dgr desas desus dr bulan Mac aritu...senang nak "kerja" dgn heols ni katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
pastu buat filem sendiri,berlakon jd hero sdiri,syok sendiri....euuuwwww.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat Malaysia ni dah takde ke bijak pandai dlm bidang filem..kat aswara tu...takkan takde kot..kat um, USM kat UiTM...adoii..susah2 lantik je norzizi
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:59 AM | Show all posts
dia neh apasal kena pecat pun dulu?aku dah lupa.dia suruh ban  netflix tu kaa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 6-6-2020 08:18 AM
Kat Malaysia ni dah takde ke bijak pandai dlm bidang filem..kat aswara tu...takkan takde kot..kat um ...

Ramai jer yg ada qualification besides talent cam norzizi marlia musa. Idham ni apa qualification dia?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-6-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 6-6-2020 09:05 AM
Ramai jer yg ada qualification besides talent cam norzizi marlia musa. Idham ni apa qualification  ...

Klu x silap heols ni Diploma UITM Arau...course business or accounting..x tau maybe pastu sambung ke.
Norman KRU Diploma in Accountancy kat Goon Institute dedulu...heols lantikan kat FINIS ni kann..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sia2 merempan
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 6-6-2020 10:19 AM
Klu x silap heols ni Diploma UITM Arau...course business or accounting..x tau maybe pastu sambung  ...

Kak ogy plak sampai form jer...hmmm saper lagi eh. Ooo kalau tak silap mubarak razak ada phd kan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni layak wey. Ada degree perakaunan. Pastu years of experience dalam industri. Yang tak layak tu mangkuk macam si London tu, apa ke namanya, ex-laki Fazilah Mansor. Ramai lagi macam si London tu dalam Finas.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:25 AM GMT+8 , Processed in 0.101498 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list