CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Lathi Challenge, Orang Jawa 'Sentap' Dengan Teguran Wan Dazrin

  [Copy link]
Post time 6-6-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 6-6-2020 09:38 AM
Bahasa Jawa tu, kalo ikut seni kata bukanlah pemujaan.
Lagu ni menarik, tapi, saya tak minat.  ...



Mcam konsep lagu Aduh Neng,Malique ft Nukilan..ttg sihir gak x silap...sya suka lagu ni..unik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Wuihhh.. klu dh berparang pisau bagai mmg kna kecam la.. bbnu bongok yg tgk mau nya dia ambik pisau betui p hiris leher.. takat mekap, nyanyi2 tu xdak hal
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca translate bahasa jawa.. Tak ada pun jampi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 01:07 PM
Maaf dgn video yg 'menggangu' tadi. Okla sebagai obatnya, jom layan video comel ni. Cantik suasana ...

Amboii x menahan yg cinonet tu..nk bertakik ckp..kejam la wei,p sakat bebudak tu..hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bg nasihat tu dh ok...pegi tuduh budaya org tu sembah setan pulak kau dh kenapa...nk glamer pun cari cara lain la... bodoh sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:09 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 6-6-2020 03:22 AM
per706 replied at 6-6-2020 02:07 AM
Mcam konsep lagu Aduh Neng,Malique ft Nukilan..ttg sihir gak x silap...sya suka lagu ni..unik. ...

Pertama kali saya dengar lagu ni. Tak pernah tau pon kewujudannya. Liriknya saya langsung tak faham. Cuma perasan bermula minit 3.41 ado mantera bahasa jawa sayup-sayup kedengaran. Mantera utk santau, kah?

Btw, ado thread utk kupas pasal lagu ni. Tapi ramai turunkan komen tak faham maksud lirik lagu sebab terlampau puitis.
https://malay.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=868795&extra=&page=1
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by CatMiow at 6-6-2020 03:26 PM

Kalau nak ban,  ban lagu ulik mayang dulu la....  Lagu yg memuja dan penuh mistik.

Asal buat kat sekolah je,  mesti ada je kejadian  pelik berlaku.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 12:55 PM
Scary, weird, and creepy?

Wah teruknya gigi lobang,  mesti busuk..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-6-2020 12:10 AM
kesian belum apa2 dah terkena cash...
apa yang syiriknya dengan challenge tu,
ada ke yang lepas bu ...

Syirik of org yg komen syair tu fungsi tolak bala,elak gangguan jin etc etc
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 03:09 PM
Pertama kali saya dengar lagu ni. Tak pernah tau pon kewujudannya. Liriknya saya langsung tak faha ...

Haah..sya pernah jenguk thread ni haritu...tpi first time dgr mmg suka sbb laen lagu dia..husband pon tnya lgu hantu ke ni.huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku je yg suka tengok lagi challenge ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Unsur kejawean meresap kembali.. Alang2, sembah berhala terus la.. Org tegur pun tak boleh, nak tunggu perfect dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngomong opoo
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 05:46 PM | Show all posts
mmg nampak syrik teringin sangat nak jadi jin iblis syaitan dah kenapa sebab nak famous?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
aku yg ada darah jawa ni tak rasa sentap pun.. haha.. senang jer nk indicate benda2 viral ni ok ke tak.. kalo tak sesuai utk tontonan keluarga n budak kecik kira merepek je la challenge tu..ni kalo tunjuk kt anak2 aku mau ngigau mlm2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:58 PM | Show all posts
Chah21 replied at 6-6-2020 03:33 PM
Syirik of org yg komen syair tu fungsi tolak bala,elak gangguan jin etc etc

entah lerr.... orang2 jawa kata syair tu hanya puisi kuno jawa takde kena mengena dengan apa pun mahupun memuja... bagi iolsss takde masalah pun lagu tu... yang menyampah yang buat challenge over betul nyahhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
lainlah lagu jawa lingsir wengi

liriknya memang memuja

aku bang lagi wingo wingo (aku dalam kemarahan besar)
jin setan kang tak utusi (jin setan ku perintahkan)
dadyo sebarang (jadilah apapun juga)
wojo lelayu sebet (namun jangan membawa maut)
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-6-2020 06:58 PM
entah lerr.... orang2 jawa kata syair tu hanya puisi kuno jawa takde kena mengena dengan apa pun m ...

Kira mcm syirik kafi la kn.. sbb minx sesuatu selain Allah..klu Islam la.. tu I tgok saja kt ig.. yg lain2 x berani komen
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tu hantu jawa ka ? bukan hantu the mummy?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 11:13 AM
Yelah, takpo kot. Tambah2 kalau cikgu yg buat, video ni boleh jadikan bahan pengajaran dan pembela ...

Cikgu bontot itik tonggek ke ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 11:49 PM GMT+8 , Processed in 0.085779 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list