CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Lathi Challenge, Orang Jawa 'Sentap' Dengan Teguran Wan Dazrin

  [Copy link]
Post time 7-6-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols paling suka ada satu vid lathicelen kat ig yg guna kucing. Hehe pasrahhhh je muka kucing tu kena berlakon pakai wig bagai. Nak tepek tak reti
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-6-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 09:34 AM
Apolah Wan Dazrin ni, kan...semua benda nak kecam.

Kreatif ja.

Bukti ummah Yindon memang lagik ekspresif dan kreatif berbanding ummah tempatan. Lagu Lathi ni sendiri aiol mati2 ingatkan penyanyi kokesen yang nyanyi, sampai la dengar bahasa Jawa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 6-6-2020 08:52 PM
Iya, cikgu viral 'pakai pampers punggung tonggek keris pachak' hahaha.

Ini video Mawar Rashid b ...


Mekap jadik jerangkung aiol puji. Tapi awal2 kuntrol cantek sangat. Tetap takleh lawan netz Yindon.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sow isu2 melibatkan kawan2 dia si wan ni da komen blum?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:59 PM | Show all posts
takut la MV lagu ni, part nyanyi jawo tu jampi ke ape, tapi kalau x tgk MV suke je dengar
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ala PU ni.setiap raya orang melayu pasang lagu permujaan manusia.tak pulak dia bising.lagu sujud Kat kaki ibu la.kaki ayahanda la.pengaruh agama apa tak tau la
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 6-6-2020 01:09 PM
Pepondans x payah sebok2 jugak laa nak buat challenge ni....iols drpd seram terus rasa nak muntah n  ...

Kat fb i ada fonen tanya boleh tak dia nak upload challenge tu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 03:30 AM | Show all posts

So aii tgk semuaaaaa video challenge Lathi .. termasuk muabella punya. Lepas itu bagun sahur sendiri takut.

Aii suka betul part bahasa jawa itu - tak ada unsur jampi serapah syirik etc sebab nasihat kita jaga lidah dari ckp benda tak baik. Mmg best music lagu ni  - Malaysia kena lah keluarkan lagu yang music arrangement gempak spt ini.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-6-2020 07:35 AM | Show all posts
kakakspek replied at 6-6-2020 10:49 AM
sy pn main pogo mmg sihat sgt sbb boleh jln2 kikiki

True2 haha, btw dri company PoGo yg Niantics ni, dorg pun dh buat game Harry Potter yg gameplay nya lbih kurg mcm PoGo tpi ni kita kna lawan musuh & leraikn curse or slesaikn mission sesambil kutip2 presents hehe. Best je, iol dh main & I'm a fan of this game, boleh jogging smbil main bnda ni tpi ikut tmpatlh, klau tepi jln rya iol xmain bnda ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 09:11 AM | Show all posts
io;s ok je tengo ;ayhi challenge ni. suka tengok mekap2 ni kot.

Tapi paling scary yg dentist cbut gigi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 12:18 PM | Show all posts
kreatif gak la video dia mengetengahkan budaya setempat.

lagu biasa2 je.

pasal PU ni saya takde komen.

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 01:41 PM | Show all posts
Edited by haryatie at 9-6-2020 01:43 PM

aku layan jerk lagu ni
mcm best jerk
bila translate xde pulak kata ayat2 pemujaan/ilmu hitam
maybe ada video lathi challenge yg menyeramkan jerk

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 04:29 PM | Show all posts
suka tengok effort yg buat challenge ni. appreciate creativity orang2 yang berseni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 03:34 PM | Show all posts
Seram bhai, rasa macam tengah tengok drama bersiri
Scaryy
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 03:37 PM | Show all posts
DARSITA replied at 9-6-2020 03:30 AM
So aii tgk semuaaaaa video challenge Lathi .. termasuk muabella punya. Lepas itu bagun sahur sendi ...

Mua bella pun i tengok, comel je makan sireh haha

I pun suka part bahasa jawa tu
Sbb ada elemen music dia
Rasa macam nak suruh bangkit gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya..lathi challenge ni x berdosa pon..cuma x bermanfaat je..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-6-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya x berdosa pon...kalau kita lalai dengan challenge ni je yg buat haram
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
suka tgk versi nazim
othman ..
  
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mazurasaat replied at 10-6-2020 08:45 PM
Sebenarnya..lathi challenge ni x berdosa pon..cuma x bermanfaat je..

agree ... deme x de pon puja2 ...
cuma part yg myerupai muka hantu setan tu la yg sensitip sikit
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2020 06:09 PM | Show all posts
pada ak lagu ni ok sedap mv original dia pun ok, creative..
yg x ok pada aku org yg buat challenge tu, menari2 tu x kisahla da biasa
yg g mekap2 antu tu mmg luarbiasa tp buat ak rase x best,
ak sendiri risau ngn "kegelapan" yg too much dr org2 yg wat challenge ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 02:27 PM GMT+8 , Processed in 2.651239 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list